ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
Αντώνης Καλογιάννης (Καισαριανή 3/8/1940 - 11/2/2021) "– Ποιες θεωρείτε νίκες σας; – Ότι έμεινα ίδιος".

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 0 comments

 

ΑΠΟ: Fractal
 

Αντίο.....
[– Ο θάνατος σας φοβίζει;
– Εδώ στην Καισαριανή εξοικειωθήκαμε νωρίς με τον θάνατο. Δεν τον προκαλώ. Αλλά του λέω περήφανα: «δε σε φοβάμαι, έλα να φύγουμε και να τα πούμε στο δρόμο».
– Ποιες θεωρείτε νίκες σας;
– Ότι έμεινα ίδιος. ]
[Συνέντευξη (απόσπασμα) : Γ. Συκκά / Καθημερινή 2007]
Ο #Αντώνης_Καλογιάννης (Καισαριανή 3 Αυγούστου 1940 - 11 Φεβρουαρίου 2021) ήταν Έλληνας τραγουδιστής.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή ενώ ξεκίνησε να εργάζεται ως τσαγκάρης. Η συνάντησή του το 1966 με τον Μίκη Θεοδωράκη άλλαξε την πορεία της ζωής του με αποτέλεσμα να βρεθεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης και της Αμερικής και να ερμηνεύει στίχους του Σικελιανού, του Ρίτσου και του Σεφέρη υπό την καθοδήγηση του Μίκη Θεοδωράκη.
Ερμήνευσε επίσης τραγούδια του Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, του Τάκη Μουσαφίρη και του Αργύρη Κουνάδη. Συνεργάστηκε με την Βίκυ Μοσχολιού στον δίσκο του Δήμου Μούτση "Συνοικισμός Α", που κυκλοφόρησε το 1972 και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου "Γράμματα στο Μακρυγιάννη", που κυκλοφόρησε το 1979.
Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 έφυγε στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιούργησε λαϊκή ορχήστρα, με την οποία έδωσαν συναυλίες που είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.
Πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 από ανακοπή καρδιάς.
---------------------------------
www.fractalart.gr | Επιμ:Δ.Ντζαδήμα


Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και κείμενο που λέει ""Στο μεσαίωνα TO λευκό ήταν στοιχείο πένθους. Εγώ είχα πολλά να πενθήσω. Τη ζωή που φεύγει, αυτό που δεν πάει καλά, τους δικούς μου αγνοούμενους, τους άλλους στην εξορία. Λίγες ήταν οι χαρές." Αντώνης Καλογιάννης 1940-2021"

Ετικέτες: