ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Μεταναστευτικό - Παρατηρήσεις για την εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επόμενη Μέρα» / Εσφαλμένη μεταναστευτική πολιτική.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 0 comments
Μεταναστευτικό- Εκπομπή ΕΡΤ1 «Επόμενη Μέρα»
Παρακολουθώντας την εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ1 (08.05.2019) με θέμα το Μεταναστευτικό θα ήθελα να αναφέρω δύο θέματα, τα οποία, αν και είναι ιδιαίτερα σημαντικά, δεν προσεγγίστηκαν δυστυχώς από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ με τη βαρύτητα που τους αρμόζει, ακολουθώντας εσφαλμένη μεταναστευτική πολιτική.
Συγκεκριμένα:
1. Παρουσιάστηκε ως θετικό το Σύμφωνο Ε.Ε. και Τουρκίας. Με αυτό το Σύμφωνο αναγνωρίζεται η Τουρκία ως ασφαλής Τρίτη Χώρα. Όλοι μας γνωρίζουμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
2. Δεν διευκρινίστηκε ο "ρόλος" των ΜΚΟ στο προσφυγικό (εκτός της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ). Για παράδειγμα, 'οσον αφορά στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, αντί να τους έχουν αναλάβει διάφορες ΜΚΟ και να έχουν οδηγηθεί σε γκετοποίηση και προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη και όχι ο αποκλεισμός τους, θα μπορούσε στις περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι γονείς ή άλλοι συγγενείς, να τοποθετηθούν τα παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, οι οποίες θα ανήκουν στην ίδια ομάδα προσφύγων. Μπορούν, επίσης, να τοποθετηθούν σε ελληνική ή άλλης προέλευσης οικογένεια, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι οικογένειες, οι «ανάδοχοι γονείς», πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και θα συνεργάζονται με κοινωνικούς λειτουργούς. Οι οικογένειες που θα αναλάβουν την ανατροφή και τη φροντίδα ενός ανήλικου πρόσφυγα θα δικαιούνται επίδομα ειδικής φροντίδας του παιδιού. Το επίδομα αυτό θα περιλαμβάνει τροφή, ένδυση, στέγαση, εκπαίδευση και άλλα απαραίτητα έξοδα που θα πρέπει να καλυφθούν. Το επίδομα ειδικής φροντίδας θα πρέπει να καταβάλλεται σε μηνιαία βάση. Επίσης, οι οικογένειες αυτές μπορούν αντί του οικονομικού βοηθήματος να έχουν έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημά τους. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, η στήριξη αυτή μπορεί να παραταθεί έως το 21ο έτος με τη συγκατάθεση των νεαρών ενηλίκων.