ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ - ακόμη και οι ευρωεκλογές έχουν γίνει ντέρμπι ανάμεσα σε δύο: τους καλούς «ευρωπαίους» και τους κακούς «αυτοκυρίαρχους».

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 0 comments


από Marco Travaglio - 06/06/2024

 

Πηγή: Il Fatto Quotidiano

 

Όπως ο αγώνας κατά του Κόβιντ και οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, έτσι και οι ευρωεκλογές έχουν μετατραπεί σε ντέρμπι μεταξύ δύο ultras: των καλών «ευρωπαϊστών» και των κακών «αυτοκυρίαρχων». Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο κοιτάς τους καλούς, τόσο περισσότερο αναρωτιέσαι τι χειρότερο θα μπορούσαν να κάνουν οι κακοί. Ο Γάλλος Μακρόν, ήδη διαβόητος επειδή πριν από δύο χρόνια ζητούσε «να μην ταπεινωθεί ο Πούτιν στην Ουκρανία», τώρα που ο Πούτιν ταπεινώνει την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ προτείνει να στείλει στρατιώτες ή έστω εκπαιδευτές στο Κίεβο εναντίον της κορυφαίας πυρηνικής δύναμης και δείχνει έναν χάρτη με ρωσικούς στόχους που θα βομβαρδιστούν με γαλλικούς πυραύλους. Ο Γερμανός Σολτς ορκίζεται ότι ποτέ δεν θα επιτρέψει στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν γερμανικά όπλα για επιθέσεις στη Ρωσία, τότε φτάνει η εντολή του Μπάιντεν και σπάει την προσοχή του. Το ίδιο κάνουν και η Φινλανδία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Ρουμανία και οι χώρες της Βαλτικής. Στην Ολλανδία ο «φιλελεύθερος» Ρούτε συμμαχεί με τον φασιστο-ισλαμοφοβικό Βίλντερς, αλλά επειδή είναι πιο ατλαντιστής από τον Στόλτενμπεργκ τον προωθούν τώρα ως γραμματέα του ΝΑΤΟ αντ' αυτού. Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομίας Ρίντμαν αποκαλεί τους Εβραίους «σκουπίδια που δεν μας αρέσουν σε εμάς τους Ναζί», αλλά επειδή η κυβέρνησή του είναι τούρμπο-Ατλαντική κανείς δεν δίνει σημασία: το ΝΑΤΟ πλένεται τόσο άσπρο που δεν μπορεί να γίνει πιο άσπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Πίστοριους προαναγγέλλει έναν ωραίο πόλεμο με τη Ρωσία «μέχρι το 2029». Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Σικόρσκι λέει ότι «δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία». Ο αρχηγός του νορβηγικού στρατού Kristoffersen λέει ότι 'το ΝΑΤΟ έχει 2-3 χρόνια για να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία'. Ο Λετονός πρόεδρος Ρίνκεβιτς, στη Ρώμη στου Ματαρέλα, ανακοινώνει θριαμβευτικά ότι σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και εν τω μεταξύ αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες από 2,4 σε 3% του ΑΕΠ χάρη στις ωραίες προμήθειες του Λεονάρντο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, ο φιλελεύθερος Μισέλ, φιλοσοφεί: «Αν θέλουμε ειρήνη, ας προετοιμαστούμε για πόλεμο και ας μπούμε σε κατάσταση πολεμικής οικονομίας». Ο ύπατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ο σοσιαλιστής Μπορέλ, λέει ότι η επίθεση στη Ρωσία χωρίς να της κηρύξει πόλεμο είναι «νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου» (αυτό που έγραψε ο ίδιος στην κρεβατοκάμαρά του). Ο επίτροπος Οικονομίας, ο Pd Gentiloni, προτείνει χαρούμενα μια νέα ανάκτηση για την αγορά όπλων. Η πρόεδρος της Κομισιόν, η δημοφιλής (τρόπος του λέγειν) Ούρσουλα φον ντερ Στουρμτράπεν, παρομοιάζει τα όπλα με τα εμβόλια και δημοσιεύει ένα βίντεο-σποτ που τη δείχνει, με την κοιλιά μέσα και το στήθος έξω, να παρελαύνει ανάμεσα σε βόμβες και χαλάσματα με αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα κράνος από λάκα στο κεφάλι: «Ψηφίστε για μια ισχυρή Ευρώπη που τολμά να δράσει» και «υπερτροφοδοτώντας τη βιομηχανική αμυντική μας ικανότητα». Εδώ, αυτά είναι τα καλά παιδιά που θέλουν να σώσουν την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συγχέεται με τους κακούς που θέλουν να την καταστρέψουν.

Ετικέτες: