ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Xristina Fouska (fb): Με τον τίτλο “η μεγάλη μετάβαση” ξεκίνησε φέτος το 9ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς. Ποια είναι στ' αλήθεια αυτή η “μεγάλη μετάβαση”; και γιατί ένα οικονομικό φόρουμ να διεξάγεται σε αυτόν τον πνευματικό τόπο;

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 0 comments

 Xristina Fouska :

[[{ Με τον τίτλο “η μεγάλη μετάβαση” ξεκίνησε φέτος το 9ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.
Ποια είναι στ' αλήθεια αυτή η “μεγάλη μετάβαση”; και γιατί ένα οικονομικό φόρουμ να διεξάγεται σε αυτόν τον πνευματικό τόπο; πώς γίνεται σε αυτό το μέρος, σε αυτήν τη “μήτρα” που ο Απόλλωνας, ο θεός του φωτός, της χάρης, της μουσικής και της καλλιτεχνίας, σκότωσε τον Πύθωνα, το πρωτόγονο ένστικτο, να βγαίνει ο Ζελένσκι και να ζητάει πολεμική βοήθεια; και από κάτω να συμμετέχουν οι λεγόμενες "δεξαμενές σκέψεις”, τι φράση κι αυτή, αυτές που εξαθλιώνουν τον κόσμο και καρπώνονται τη γη, τα ελέη της, τους λαούς της, αποτελούμενες από πρώην στρατηγούς του Αμερικανικού στρατού και επικεφαλής της Mossad, από την BlackRock, και λοιπούς λεγόμενους διανοητές και εξέχουσες προσωπικότητες.
Η “μεγάλη μετάβαση” από την ανάποδη, ο κόσμος ανάποδα, η σημασία των λέξεων και των τόπων ανάποδα, η ζωή ανάποδα. Οι Δελφοί, ο ομφαλός της γης, αυτός ο πνευματικός και ενεργειακός τόπος που ενέπνευσε τον Άγγελο Σικελιανό και την Δελφική Ιδέα, φέτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, σε κλειστή εκδήλωση για θέματα της Ευρωατλαντικής συμμαχίας.
Μοιάζει ο κόσμος να αδειάζει, το μυαλό μας, το σώμα, η ψυχή.
Ξεχασμένοι κι οι στίχοι του ποιητή και το φως χαμένο.
“Είμαι το πνεύμα, το πανάρχαιο Απολλώνιο πνεύμα, που κατέβη πρώτο από τις χιονοσκέπαστες κορφές της Ιστορίας, ο Άρρην Λόγος, ο όρθιος Δωρικός σκοπός, ο Πυθικός προαιώνιος Νόμος. Είμαι η αρχή της Ακτινοβολίας της Ευρυθμίας, της Πειθαρχίας, της Απλότητας, της βασικής κάθε ψυχής και λαού Αυτονομίας, είμ'η αρχή της τέλειας Μνήμης. Είμαι το Γνώθι Σ’ αυτόν, το Μηδέν άγαν, είμαι η Χρυσή Τομή και η Τετρακτύς και ο Άκμων, είμαι το προμήνυμα του νέου χορού του καθαρμού απάνω από το πτώμα του φιδιού, που ρέψαν στη σπηλιά της γήινης ύλης, σκοτεινοί ληθαργημένοι αιώνες…”
Άγγελος Σικελιανός }]]
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ετικέτες: