ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Διαγραφές στο fb – Ανδρουλιδάκης (ιδιωτικοποίηση του πόνου) – το πρόβλημα της χώρας – απάντηση σε Ρούντι -Κάρλ Γιούγκ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 0 comments

 


ρηγόρης Κλαδούχος

1. Παρακαλώ για λόγους ουσίας - μάθησης, ευγένειας - τυπικότητας να σχολιάζετε το περιεχόμενο της ανάρτησης. 2. Η άποψη ενός σχολιαστή για τον άλλο κλπ καλύπτει ένα χώρο έξω από την προβληματική της ανάρτησης. 3. Υπάρχουν πολλές σελίδες και ο καθένας έχει την δική του, που μπορεί να εκφράσει ό,τι θέλει. 4. και εκ των υστέρων: Επειδή σε ορισμένα σχόλια παρουσιάζεται κατηφορική εξέλιξη προς αγένεια, τα αποθηκεύω, όποιος τα χρειάζεται για την ανάρτηση στην σελίδα του με ενημερώνει.

Αντώνης Ανδρουλιδάκης

16 Ιανουαρίου  · 

Οι επαναστάτες του χθές έγιναν οι καταθλιπτικοί του σήμερα, γιατί η οδύνη, αντί να εκφράζεται ως συλλογική δημιουργική έκρηξη αλλαγής και δικαιοσύνης. εσωστρέφεται και καταπιέζεται ως ατομική ευθύνη αποτυχίας και ανεπάρκειας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συστήματος, η ιδιωτικοποίηση του πόνου!

ΣΧΟΛΙΟΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ (και στην σελίδα) του Yianis Makridakis για "Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας":

Γρηγόρης Κλαδούχος:

Η χώρα δεν έχει αυτούς που θα λύσουν τα προβλήματα. Έχει μια πολιτική τάξη ανεπαρκή, διαπλοκής, διαφθοράς και διαμεσολαβητική προς τους εξωτερικούς παράγοντες. Η Ελλάδα πάσχει από φτώχεια πολιτικής, ως πρόβλεψη, ως σχέδιο, έχει πρώτα από όλα ανάγκη την αναβίωση της πολιτικής αγοράς, ώστε να συζητηθούν ποια είναι τα "κύρια προβλήματα" και να ανοίξει ο δρόμος προς έναν φωτεινό ορίζοντα στόχων. Η απάντησή σας αποδέχεται μέρος συμπτωμάτων αλλά το ουσιώδες είναι η αναζήτηση αιτίων. Εδώ εγκλωβίζεται και η απάντησή σας.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Ρούντι Ρινάλντι:

Με λιτότητα γραφής να προσθέσω ότι από την ανάλυση και τις διαπιστώσεις, τα συμπτώματα, να πάμε στις αιτίες και από εκεί στην πρόταση αντισωμάτων και πολιτικής δημιουργίας: Υπάρχει ένα πολιτικό και διανοητικό προσωπικό που ο Ρούντι με το πρόσφατο φεστιβάλ απέδειξε ότι είναι ένας «κόμβος» συνάντησής του.

1. Η πολιτική ως αγώνας για την ανθρώπινη ελευθερία, την ατομική και συλλογική δημιουργικότητα σημαίνει ανάληψη ευθύνης, κίνηση διαδικασιών διαμόρφωσης πολιτικού σχηματισμού για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό των μεγάλων μετασχηματισμών και οριζόντων.

2. Ένας κοινός και φωτεινός ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΩΝ θα είναι υπόθεση ανάλυσης αλλά και εμπειριών. Θα οικοδομηθεί σε συνέργεια και με πολλούς φέροντες άξονες της κοινωνίας που αυτενεργεί και αρνείται τις αναθετικές λογικές. Θα είναι ο λόγος και αντίλογος στο ανεπαρκές, διεφθαρμένο, πολιτικό προσωπικό, την κομματοκρατία, την αριστεροκαπηλεία, το προσωπικό ιδιοτέλειας και μεταπρατισμού.

3. Μαζί με την πολιτική θα επανέλθει ή θα γεννηθεί ο δημόσιος χώρος του λόγου και της ευθύνης.

15 αποφθέγματα του Καρλ Γιουνκ: «Δεν είμαι αυτά που μου έχουν συμβεί, είμαι αυτό που έχω επιλέξει να γίνω»

Τα αποφθέγματα του Καρλ Γιουνγκ δίνουν τον τόνο, σε βάζουν στην εισαγωγή του έργου του. Η εξερεύνηση του ανθρώπινου ψυχισμού από τον Γιουνγκ διείσδυσε στα βαθιά πεδία του ασυνείδητου, επεκτεινόμενη πέρα από το άτομο, ώστε να συμπεριλάβει συλλογικές εμπειρίες και σύμβολα.

Ο Καρλ Γιουνγκ, γεννημένος το 1875, ήταν Ελβετός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής που ίδρυσε την αναλυτική ψυχολογία. Το πρωτοποριακό έργο του είχε βαθύτατο αντίκτυπο στους τομείς της ψυχολογίας, της ψυχιατρικής και όχι μόνο.

Μια από τις βασικές έννοιες του Γιουνγκ είναι το συλλογικό ασυνείδητο, μια δεξαμενή κοινών συμβόλων και αρχετύπων που κληρονομήθηκαν από τους προγόνους μας. Πρότεινε ότι αυτά τα καθολικά σύμβολα, όπως ο ήρωας ή η σκιά, διαμορφώνουν τις ανθρώπινες εμπειρίες και τα όνειρα. Τα αρχέτυπα, σύμφωνα με τον Γιουνγκ, παρέχουν μια γέφυρα μεταξύ των προσωπικών και των συλλογικών πτυχών του ασυνείδητου.

Ο Γιουνγκ εισήγαγε επίσης την ιδέα της εξατομίκευσης, μια διαδικασία ψυχολογικής ανάπτυξης που αποσκοπεί στην επίτευξη ενός ισορροπημένου και ολοκληρωμένου εαυτού. Τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης και της ενσωμάτωσης της σκιάς – των σκοτεινών, κρυμμένων πτυχών της προσωπικότητας του ατόμου – για την πραγματική αυτοπραγμάτωση. Ας διαβάσουμε τα αποφθέγματά του παρακάτω.

 

15 αποφθέγματα του Κάρλ Γιουνγκ

1.Τα οράματα σου θα γίνουν σαφή μόνο όταν μπορέσεις να κοιτάξεις την καρδιά σου. Αυτός που κοιτά έξω ονειρεύεται, αυτός που κοιτά μέσα αφυπνίζεται.

2.Οι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα, όσο παράλογα και αν είναι, για να μην αντιμετωπίσουν την ψυχή τους.

3.Ένας άνθρωπος που δεν έχει περάσει από την κόλαση των παθών του δεν τα έχει ξεπεράσει.

4.Η αντίληψη σου θα γίνει ξεκάθαρη μόνο όταν μπορέσεις να κοιτάξεις την ψυχή σου.

5.Κάποιος δεν διαφωτίζεται απλώς με το να φαντάζεται φιγούρες φωτός αλλά με το να κάνει το σκοτάδι συνειδητό.

6.Μην επιμένεις σε κάποιον που φεύγει, αλλιώς δεν θα συναντήσεις αυτόν που έρχεται.

7.Μέχρι να κάνεις το ασυνείδητο συνειδητό, θα κατευθύνει την ζωή σου και θα το αποκαλείς μοίρα.

8.Όλα όσα μας εκνευρίζουν στους άλλους μπορούν να μας οδηγήσουν στο να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.

9.Η συνάντηση δύο προσωπικοτήτων είναι σαν την επαφή δύο χημικών ουσιών: αν υπάρξει αντίδραση και οι δύο μεταμορφώνονται.

10.Δεν είμαι αυτά που μου έχουν συμβεί, είμαι αυτό που έχω επιλέξει να γίνω.

 

11.Το να γνωρίζεις το σκοτάδι σου είναι η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίσεις το σκοτάδι των άλλων ανθρώπων.

12.Αν είσαι χαρισματικό άτομο δεν σημαίνει ότι έχεις κερδίσει κάτι. Σημαίνει πως έχεις κάτι να δώσεις.

13.Τα λάθη είναι, εν τέλει, τα θεμέλια της αλήθειας και αν ένας άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι ένα πράγμα, τουλάχιστον είναι κάτι το να ξέρει τι δεν είναι.

14.Η μοναχικότητα δεν προκαλείται από το να μην έχεις ανθρώπους γύρω σου, αλλά από το να μην μπορείς να επικοινωνήσεις με τα πράγματα που σου φαίνονται σημαντικά ή από το να διατηρείς συγκεκριμένες απόψεις που οι άλλοι βρίσκουν απαράδεκτες.

15.Η κατάθλιψη είναι σαν μια γυναίκα στα μαύρα. Αν εμφανιστεί, μην την αποφύγεις. Προσκάλεσε την, πρόσφερε της μια θέση, φρόντισε την σαν καλεσμένη και άκουσε αυτά που θέλει να σου πει.

Ετικέτες: