ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Το ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Η δική μου Γιάφα – Jaffa la mienne» (του 1998) αφορά στη διασπορά των Παλαιστινίων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πατρικά τους εδάφη.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 0 comments


 Leonidas C. Aposkitis

Το μοναδικό ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Η δική μου Γιάφα – Jaffa la mienne» (του 1998) αφορά στη διασπορά των Παλαιστινίων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πατρικά τους εδάφη μετά τις διώξεις του 1947-48 με την ίδρυση του Ισραηλινού Κράτους.
Συγκεκριμένα ανιχνεύει τα βήματα και τη διαδρομή δύο αστικών παλαιστινιακών οικογενειών της Γιάφα και με τις μαρτυρίες τους και αρχειακές εικόνες ανασυγκροτεί τον μικρόκοσμο μιας εν πολλοίς άγνωστης κοσμοπολίτικης κοινωνίας της ιστορικής Παλαιστίνης.
Τέλος καταγράφει όψεις της προσπάθειας αλλαγής του πολιτισμικού τοπίου και την αγωνία και τις προσπάθειες των Παλαιστινίων που παραμένουν να διατηρήσουν τη ταυτότητά τους και να επιβιώσουν κοινωνικά.
Πενήντα χρόνια μετά από την αναγκαστική έξοδό τους, οι πρόσφυγες της Γιάφας επιστρέφουν δειλά-δειλά στην πόλη όπου γεννήθηκαν, για να δουν τον κήπο του σπιτιού τους, που σήμερα έχει δημευτεί, το σχολείο, το φαρμακείο και ό,τι έχει απομείνει από την παλιά τους γειτονιά.
Γλώσσα: Γαλλικά, Αγγλικά | Ελληνικοί υπότιτλοι».
Η δική μου Γιάφα
YOUTUBE.COM
Η δική μου Γιάφα
Η δική μου Γιάφα

Ετικέτες: