ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Leonidas C. Aposkitis: ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΟ 1947 ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC, 1 χρόνο πριν την ίδρυση του Ισραήλ...

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 0 comments


 

  • Leonidas C. Aposkitis
    ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΟ 1947 ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC, 1 χρόνο πριν την ίδρυση του Ισραήλ...
    για να μην νομίζουν μερικοί ότι πριν το Ισραήλ ήταν έρημος... όπως διαδίδεται από την σιωνιστική προπαγάνδα.
    Μια χώρα που είχε σιδηρόδρομο παλαιστινιακό, χρήματα και γραμματόσημα παλαιστινιακά, αεροδρόμιο, σε παγκόσμιους χάρτες υπάρχει ως Παλαιστίνη, με εφημερίδες, πιστοποιητικά γέννησης, μουσεία,, παραδόσεις, σημαία, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους, σημαίνει ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο

  • Leonidas C. Aposkitis
    Σκοτώνουν πλέον όλους τους δημοσιογράφους γιατί φανερώνουν την αλήθεια!
    Ραγίζει καρδιές...
    Ο Wael al-Dahdouh και ο βιντεογράφος Samer Abu Daqqa χτυπήθηκαν ενώ κάλυπταν τον απόηχο μιας προηγούμενης επίθεσης σε ένα σχολείο του ΟΗΕ που φιλοξενούσε εκτοπισμένους ανθρώπους στο Khan Younis. Και στην Ιερουσαλήμ, ο φωτορεπόρτερ του Anadolu Μουσταφά Χαρούφ ξυλοκοπήθηκε και κλωτσήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις και νοσηλεύτηκε με τραύματα στο κεφάλι.
    Ο Samer, ο οποίος επέμενε να καλύπτει τα γεγονότα στην #Γάζα, σκοτώθηκε την Παρασκευή από τον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος τον στόχευσε και στη συνέχεια εμπόδισε όλους να τον προσεγγίσουν, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο για 5 ώρες.
    Ο στρατός του Ισραήλ εμπόδισε τα ασθενοφόρα να φτάσουν σε αυτόν ή σε οποιονδήποτε από τους τραυματίες στο σχολείο.
    Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και τηλεόραση

  • Leonidas C. Aposkitis
    Ενενήντα τέσσερις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2023, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγράφει και ανακοινώνει ότι 94 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί το 2023. Από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότεροι από ένας δημοσιογράφοι την ημέρα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, μια κλίμακα και ένας ρυθμός απώλειας ζωής των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης χωρίς προηγούμενο.
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου, η ΔΟΔ ανακοινώνει ότι απαιτείται πολύ μεγαλύτερη δράση από τη διεθνή κοινότητα για να προστατεύσει τις ζωές των δημοσιογράφων.
    Η φετινή χρονιά, όπως και το 2022, σημαδεύτηκε από τους θανάτους δημοσιογράφων στον πόλεμο. Η Διεθνής Ομοσπονδία καλεί τις διεθνείς αρχές να διασφαλίσουν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να βάλουν τέλος στη σφαγή δημοσιογράφων στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα, και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν ενδελεχώς και, όπου χρειάζεται, να ασκήσουν διώξεις σε όσους διέταξαν και διέπραξαν επιθέσεις σε δημοσιογράφους», υπογραμμίζει η ΔΟΔ.
    Ο πόλεμος στη Γάζα ήταν πιο θανατηφόρος για τους δημοσιογράφους από οποιαδήποτε σύγκρουση από τότε που η ΔΟΔ άρχισε να καταγράφει δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας το 1990. «Φέτος, το 72% των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν παγκοσμίως έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση στη Γάζα», καταγράφει η Ομοσπονδία.
    Όσον αφορά ειδικότερα για την Ευρώπη, η Ουκρανία παραμένει επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους. Φέτος τρεις δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης – Ουκρανοί (1), Ρώσοι (1) και Γάλλοι (1) – σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας.
    Η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Dominique Pradalié δήλωσε: «Το 2023, 94 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους. Η Ομοσπονδία απαιτεί επείγουσα παγκόσμια δράση για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία. Η αύξηση των θανάτων, ιδιαίτερα στη Γάζα, απαιτεί άμεση προσοχή. Η ΔΟΔ επιμένει στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα στον πόλεμο της Γάζας, όπου οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει στόχος του ισραηλινού στρατού Με το 72% των θανάτων δημοσιογράφων παγκοσμίως να σημειώνονται στον πόλεμο της Γάζας, η απαίτηση για αποφασιστική δράση είναι επείγουσα. Η επιτακτική ανάγκη για ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο για την προστασία των δημοσιογράφων και αποτελεσματικό Η διεθνής επιβολή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη».
    Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Ετικέτες: