ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Γιατί οι παγκοσμιοποιητές αποκαλούν τώρα την «Κλιματική Κρίση» και «Κρίση Δημόσιας Υγείας» - ένα νέο αφήγημα που φτιάχνει την εξίσωση, «κλιματική κρίση = κρίση δημόσιας υγείας»

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 0 comments


 



Γιατί οι παγκοσμιοποιητές αποκαλούν τώρα την «Κλιματική Κρίση» και «Κρίση Δημόσιας Υγείας»;03/11/2023


https://antimedia.gr/giati-oi-pagkosmiopoiites-apokaloun-tora-tin-klimatiki-krisi-kai-krisi-dimosias-ygeias/?fbclid=IwAR0u4gl2FKp8GJPY0XixhO-qy0lh2kQSSKbfbjlR-yTi_9AEaQ_7vcFp6yg















Aυτό δεν είναι νέο, αλλά η συνεχιζόμενη εκστρατεία που επιταχύνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μόλις ξεκίνησε ο Covid και η Μεγάλη Επανεκκίνηση του Κλάους Σβαμπ, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κι έκτοτε προχωρά σταθερά, με ορισμένες αναφορές να αποκαλούν την κλιματική κρίση «χειρότερη από τον covid».

Υπάρχει ένα νέο αφήγημα που φτιάχνει την εξίσωση, «κλιματική κρίση = κρίση δημόσιας υγείας». Ξεκίνησε, όπως κάνουν πολλά πράγματα, με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος δήλωσε σε μια συνέντευξη στο MSNBC στα τέλη Σεπτεμβρίου:


Πρέπει να τα βάλουμε όλα μαζί. Δεν είναι μόνο το κλίμα εδώ και η υγεία είναι εδώ, και τα δύο αλληλεπιδρούν

Έκτοτε, υπάρχει πολλή ηχώ ότι «η κλιματική κρίση είναι μια κρίση δημόσιας υγείας» στις εφημερίδες, πιθανότατα μέρος της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής COP28 του ΟΗΕ φέτος, στο δρόμο που χάραξε ο Γκέιτς. Η σταδιακή προπαγάνδα επαναλαμβάνει αυτή τη φράση σε άρθρα των συστημικών ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο ως πυρετώδης κατήχηση.

Ένα άρθρο της έκδοσης Οκτωβρίου του British Medical Journal πέταξε πρώτο τη μπάλα, ισχυριζόμενο ότι μιλά για περισσότερα από 200 ιατρικά περιοδικά, δηλώνει ότι είναι…


Ώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κλίματος και της φύσης ως μια αδιαίρετη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Όλοι, από το the Guardian στο CBC και το Weather Channel έκαναν πάσα αυτήν την μπάλα και έτρεξαν μαζί της.

Άλλες δημοσιεύσεις γίνονται πιο συγκεκριμένες, αλλά το μήνυμα είναι το ίδιο. Η κλιματική αλλαγή είναι κακή για την υγεία των γυναικών, των παιδιών, των φτωχών ανθρώπων, των Κενυατών και των εργαζομένων και… ακόμα και για τις χώρες της Μεσογείου.

Και όλα αυτά μόνο τις τελευταίες μέρες. Και δεν είναι μόνο ο Τύπος, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι ΜΚΟ. Ο ελεγχόμενος από τους παγκοσμιοποιητές μη κερδοσκοπικός οργανισμός “One Earth” ανέφερε πριν από δύο ημέρες: Γιατί η κλιματική αλλαγή είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας

Τόσο ο Ερυθρός Σταυρός όσο και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν δημοσιεύσει άρθρα στον ιστότοπό τους τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιώντας παραλλαγές στη φράση «Η κλιματική κρίση είναι μια κρίση υγείας».

Τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας από μακριά, όπως η Δυτική Αυστραλία και το Αρκάνσας, είναι απασχολημένοι «συζητώντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία».

Το άρθρο της Wikipedia σχετικά με τις “επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη υγεία” έχει λάβει περισσότερες τροποποιήσεις τις τελευταίες 3 εβδομάδες από ό,τι τους προηγούμενους 3 μήνες μαζί.

Όλα αυτά φυσικά, κάτω από τη σκέπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στις 12 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ ενημέρωσε το ενημερωτικό δελτίο για την κλιματική αλλαγή, καθιστώντας το πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη έκδοση και συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων ισχυρών ισχυρισμών:
Τα στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στερούνται ασφαλούς πόσιμου νερού και 600 εκατομμύρια υποφέρουν από τροφιμογενείς ασθένειες ετησίως, με τα παιδιά κάτω των 5 ετών να φέρουν το 30% των τροφιμογενών θανάτων. Οι κλιματικοί στρεσογόνοι παράγοντες αυξάνουν τους κινδύνους ασθενειών που μεταδίδονται με νερό και τρόφιμα. το 2020, 770 εκατομμύρια αντιμετώπισαν την πείνα, κυρίως στην Αφρική και την Ασία. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και την ποικιλομορφία των τροφίμων, επιδεινώνοντας τις τροφικές και διατροφικές κρίσεις.
Οι αλλαγές θερμοκρασίας και βροχόπτωσης ενισχύουν την εξάπλωση των ασθενειών που μεταδίδονται από φορείς. Χωρίς προληπτικά μέτρα, οι θάνατοι από τέτοιες ασθένειες, που σήμερα ξεπερνούν τους 700.000 ετησίως, μπορεί να αυξηθούν.
Η κλιματική αλλαγή προκαλεί τόσο άμεσα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και μετατραυματικό στρες, όσο και μακροχρόνιες διαταραχές που οφείλονται σε παράγοντες όπως ο εκτοπισμός και η διαταραγμένη κοινωνική συνοχή.

Συνδέουν την «κλιματική αλλαγή» με οποιονδήποτε υποσιτίζεται, έχει εντερικά παράσιτα ή μολυσμένο πόσιμο νερό. Όπως και όποιος πεθαίνει από ζέστη,
κρύο, φωτιά ή πλημμύρα. Ακόμη και διαταραχές ψυχικής υγείας. Όλοι οι άλλοι παράγοντες, και κυρίως των οικονομικών ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης πόρων από τις πολυεθνικές, τη μόλυνση περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές κ.λπ έχουν απλά «θυσιαστεί» στο βωμό της κλιματικής κρίσης!

Ακριβώς όπως έκαναν και με το «θάνατο από Covid» όταν κάποιος πέθανε από οποιαδήποτε αιτία αφού είχε βρεθεί θετικός στον Covid, τώρα σχεδόν κάθε ασθένεια ή ατύχημα χαρακτηρίζεται ως «θέμα υγείας που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή».

Πριν από δύο ημέρες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία και ο Πρόεδρος της COP28 συνέγραψε ένα άρθρο γνώμης για την Telegraph, με τίτλο: Η αλλαγή του κλίματος είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία μας – η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα συγκλονιστικό τίμημα, εκτός αν δράσουμε.

Ο Διευθυντής του ΠΟΥ συνέχισε να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό σχεδόν λέξη προς λέξη στην Χ:
Η κλιματική κρίση είναι κρίση υγείας. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν αύξηση ασθενειών όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα και οι πιο ευάλωτοι πλήττονται περισσότερο.
Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη θεραπεία του πλανήτη μας και στη δημιουργία ανθεκτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης για να παρέχουμε φροντίδα σε όλους, ανεξάρτητα από το πού ζουν. Είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.




Κι όλα αυτά, στο δρόμο που χάραξε η Μεγάλη Επανεκκίνηση του Σβαμπ, «παντρεύοντας» τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι κοινωνίες στον τρόπο διαβίωσης τους για να αντιμετωπίσουν πανδημίες και κλιματική κρίση!

Δείτε το βίντεο με τον Γκέιτς:


  

Ετικέτες: