ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η εγχώρια αρχιτεκτονική είναι η επιθετική διόγκωση μιας μανατζαρίστικης διαφημιστικής προώθησής της... «συνέδριο» Architecture and Tourism που ετοιμάζεται να γίνει στα Χανιά. Κώστας Μανωλίδης

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 0 comments

 

Ένα φαινόμενο που έρχεται ύπουλα να διαβρώσει περαιτέρω την εγχώρια αρχιτεκτονική είναι η επιθετική διόγκωση μιας μανατζαρίστικης διαφημιστικής προώθησής της.

Ένας νέος πολυπλόκαμος μηχανισμός προβολής, δικτύωσης και PR παράγει ασταμάτητα αβάσταχτης ελαφρότητας events αποκλειστικά στημένων για να προβάλλουν τους λαμπερούς εκπροσώπους του νέου πολιτιστικού και πολιτικού κομφορμισμού. Events, διανθισμένων με όλο το εξυπνακίστικο οπλοστάσιο του σύγχρονου μάρκετινγκ, που προμοτάρουν τον αφρό των αρχιτεκτόνων achievers και των πιο φιλόδοξων παικτών της οικοδομικής βιομηχανίας.

Ατέρμονες βραβεύσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις επικεντρωμένες στην αρχιτεκτονική ως περιτύλιγμα, ως καταναλωτικό προϊόν, και ως εργαλείο εξιδανίκευσης της σύγχρονης βαρβαρότητας. Κυνικές τελετές αυτοθαυμασμού για τον πιο αισθητικά ψαγμένο καιροσκοπισμό, για το πιο χειρουργικής ακρίβειας ξεπούλημα.

Τελευταία περίπτωση, το υποτιθέμενο «συνέδριο» Architecture and Tourism που ετοιμάζεται να γίνει στα Χανιά. Χωρίς ανοιχτή πρόσκληση για εισηγήσεις, χωρίς επιστημονική επιτροπή, μόνο με καλεσμένους ομιλητές από τον επαγγελματικό χώρο, παριστάνει ότι θέτει προβληματισμούς για το μέλλον και την κλιματική αλλαγή. Ενώ, και με τα πιο στοιχειώδη κριτικά αντανακλαστικά μπορεί κανείς να αντιληφθεί το άρωμα του κέρδους να ίπταται πάνω από τα πάνελς των συζητήσεων, και μαζί τον κυνισμό της ανεπιφύλακτης κατάφασης σε όλες τις παραμέτρους της τουριστικής λαίλαπας.

 


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ADVERTISE SUBMIT SUBMITASTO JOBS MENU Architect Show the ARCHISEARCH.GR ARCH TECTURE & TOURISM ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- XANIA ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ Α‘ΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Fri.08- Sat.09. Dec.23 Κυπριώτης υπριώτης Metropolitan Expo HOSTEDBY ΚΕΝΤΡΟ AUSPICESOF 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΔΗΜΟ XANIΩN CHANIA.CRETE CONTENT PRN ARCHI SEARCH.gr"
Ετικέτες: