ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








KURDISHVOICE.GR: Ανοίγει στη Λωζάνη η «Πρεσβεία» του Κουρδιστάν (Θέατρο Βίντι-Λωζάνη Το έργο προετοιμάστηκε από τον Κούρδο πολιτικό και εκπρόσωπο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), Nilüfer Koç και τον καλλιτέχνη Jonas Staal.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 0 comments

 Θέατρο Βίντι-Λωζάνη

Το έργο προετοιμάστηκε από τον Κούρδο πολιτικό και εκπρόσωπο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), Nilüfer Koç και τον καλλιτέχνη Jonas Staal. Για δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις ταινιών, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις. Η δράση υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Mondriaan και την Progressive International.
Η διήμερη εκδήλωση θα συγκεντρώσει πολιτικούς, καλλιτέχνες και ειδικούς για να συζητήσουν για την οικοδόμηση μοντέλων ανιθαγενών δημοκρατιών και την κουλτούρα της αλληλεγγύης. Η εκδήλωση συγκεντρώνει συμμετέχοντες από τα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν καθώς και πολιτικές προσωπικότητες από το διεθνές πλαίσιο.
«Αυτό το μήνυμα είναι αφιερωμένο σε ένα μέλλον που καθοδηγείται από την ανάπτυξη στο Κουρδιστάν και συγκεντρώνει πολιτικούς, ειδικούς και καλλιτέχνες από την Ελβετία, το Κουρδιστάν και το εξωτερικό για ανοιχτά εργαστήρια και συζητήσεις για θέματα δημοκρατίας χωρίς κράτος και πολιτισμούς αλληλεγγύης», λένε οι διοργανωτές.
Αυτά τα ερωτήματα θα συζητηθούν σύμφωνα με τα παραδείγματα του Abdullah Öcalan, το μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού και την εφαρμογή του στη Rojava. Θα συζητηθεί επίσης η σημασία του αγώνα του κουρδικού γυναικείου κινήματος ενάντια στα πατριαρχικά, εθνικιστικά και καπιταλιστικά κράτη, και με αυτή την έννοια, θα αντιμετωπιστεί η οικοδόμηση μιας δημοκρατικής, χωρίς φύλο και οικολογικής κοινωνίας.
Όλες οι αντιδράσεις
Ετικέτες: