ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ - (... Ναγκόρνο-Καραμπάχ) - 21/09/2023 / ΑΠΟ ΤΟΝ PIERLUIGI FAGAN

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 0 comments

 

Πηγή: Pierluigi Fagan - ariannaeditrice.it
Το άρθρο απευθύνεται σε όμορφες ψυχές, σε όσους ξυπνούν το πρωί χωρίς να γνωρίζουν τον κόσμο, διαβάζουν μερικές τρομερές ειδήσεις για το τι συμβαίνει στον κόσμο (άλλοι δεν δίνονται επειδή δεν δίνονται) αλλά δεν ξεχωρίζουν τις ειδήσεις από τις κρίσεις, παίρνουν και τα δύο σαν καπουτσίνο με το μπριός.
Φορτωμένοι με την αλήθεια για τον κόσμο, είναι έτοιμοι να δώσουν ένα μάθημα ηθικής και ηθικής σύμφωνα με το οποίο εκείνοι στο πλευρό τους είναι για το καλό και οι άλλοι για το κακό. Ουκρανική σύγκρουση. Είναι αυτοί που επιτρέπουν τις φρικαλεότητες του κόσμου γιατί φωτίζοντας τις σκοτεινές γωνιές της διεθνούς πολιτικής και κατανοώντας τουλάχιστον το ελάχιστο απαραίτητο από αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, τουλάχιστον λίγο.
Αυτοί οι τυφλοί, επικριτικοί φλυαρίες καλό θα ήταν να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να καταλάβουν πόσο πολύ το κακό του κόσμου εξαρτάται επίσης από την σκεπτόμενη άγνοιά τους. Αλλά φανταστείτε αν οι πασδαράν του Καλού ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ότι αντ' αυτού πολεμούν δίπλα στις τάξεις του Κακού.
Μιλάμε για τη σύντομη σύγκρουση ή μάλλον για τη στρατιωτική εισβολή στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που κατοικείται και διεκδικείται από την Αρμενία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, από τους Αζέρους. Προς το παρόν, έχουν αναφερθεί «μόνο» διακόσιοι θάνατοι, αλλά προβλέπεται μια βαθιά εθνοκάθαρση, δεδομένου ότι η περιοχή κατοικείται από τα τρία τέταρτα από Αρμένιους που ήταν οι μόνοι κάτοικοί της πριν από έναν αιώνα.
Είναι αδύνατο εδώ να ανιχνεύσουμε την ιστορία της σύγκρουσης, η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη και, όπως συμβαίνει συχνά, βασίζεται τελικά σε λόγους αντιπαράθεσης που ισχύουν από όλες τις απόψεις και ως εκ τούτου στερούνται μιας ενιαίας αλήθειας, που υπόκεινται μόνο σε μεσολάβηση, προσαρμογή, σύνθεση. Εκείνοι του ΟΑΣΕ στο Μινσκ (Οργανισμός για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη, ένας πολυμερής θεσμός σε συγκυριαρχία με τους Ρώσους, μπλοκαρισμένος πλέον από τα ουκρανικά γεγονότα), ήδη γνωστοί για τα δύο ειρηνευτικά πρωτόκολλα για τα ζητήματα του Ντονμπάς μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, προσπάθησαν ευλογημένοι από την ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση, η οποία ένα δευτερόλεπτο μετά την υπογραφή δεν ενδιαφέρθηκε για την αίτησή τους. Λόγος για τον οποίο η τρέχουσα ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά προφανώς δεν υπήρχε συμφέρον να αποφευχθεί ή μάλλον υπήρχε ξεκάθαρο συμφέρον να την αφήσουμε να περάσει όπως συνέβη.
Για το θέμα του N-G έγινε συμφωνία, μετά διαλύθηκε, μετά ξανασυζητήθηκε, μετά επιχειρηματολογήθηκε ξανά, μετά -στην πραγματικότητα- κανείς πια, ειδικά οι Αζέροι, δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία σε αυτόν τον μεσολαβητικό ρόλο. που η ίδια δεν ήταν πολύ πεπεισμένη για τον εαυτό της το ίδιο.
Οι σημερινές πρωινές εφημερίδες με χαρά αναφέρουν διαδηλώσεις των Αρμενίων εναντίον της τοπικής κυβέρνησης αλλά κυρίως εναντίον των Ρώσων που υποτίθεται ότι ήταν οι προστάτες τους. Πριν από μέρες χαιρόταν για κοινές ένοπλες ασκήσεις μεταξύ Αρμενίων και Αμερικανών, μια ένδειξη προδοσίας ευθυγράμμισης αφού η Αρμενία είναι μέρος του CSTO και της ρωσικής ΕΟΚ (ο Λαβρόφ, μεταξύ άλλων, είναι και αρμενικής καταγωγής).
Έτσι, οι Αζέροι εισβάλλουν στην επίμαχη περιοχή, που θεωρείται τέτοια στο διεθνές δίκαιο, προστατεύεται από συμφωνίες, το φταίξιμο φέρουν οι Ρώσοι που δεν την προστάτευσαν. Αν το προστάτευαν θα τους είχαν κατηγορήσει για ιμπεριαλισμό εκτός των συνόρων τους και θα είχε γεννηθεί ένας νέος πόλεμος για το καλό. Διακόσιοι νεκροί, διεθνείς συμφωνίες καταπατημένες, εθνοκάθαρση στο δρόμο; Κανένα πρόβλημα, ο ηθικός ριζοσπαστισμός που πουλήθηκε ελεύθερα για να μας κάνει να νιώθουμε «σωστά» δεν ισχύει σήμερα, ισχύει ο «ακατέργαστος ρεαλισμός», μια άλλη ρωσική αποτυχία. Βλέπετε ότι η διατήρηση τους υπό πίεση στην Ουκρανία τους αποδυναμώνει;
Το Αζερμπαϊτζάν είναι το κλασικό διφορούμενο πιόνι που τοποθετείται στην πλευρά του εχθρού. Οι Σκύθες φίλοι του Ερντογάν, αρχαίας ιρανοκαυκάσιας καταγωγής (αντίθετα οι Αρμένιοι είναι Καυκάσιοι Ινδοευρωπαίοι Χριστιανοί) είναι ο καλύτερος φίλος μας στη στρατηγική περιοχή, ακόμα κι αν ντρεπόμαστε λίγο γι' αυτό και δεν δημοσιοποιούμε το γεγονός. Δεκάδες περιπτώσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γνωστά στρατοσφαιρικά επίπεδα πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς, πιστοποιημένα βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων. Η Αρμενία, από την άλλη πλευρά, είναι μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα (σύμφωνα με τα πρότυπα της δημοκρατίας μας).
Ταξίδια, δώρα, χρήματα, ουσίες και διαθέσιμα σώματα που πληρώνει η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για «διπλωματία χαβιαριού», όπως ονομαζόταν η διαθεσιμότητά τους σε δυτικούς πολιτικούς και αξιωματούχους. Ξεπληρώστε τον εαυτό σας επίσης δίνοντάς του το απίθανο Grand Prix της F1 που βρυχάται στους δρόμους του Μπακού από το 2017, καθώς και κλείνοντας και τα δύο μάτια σε αυτές τις ηθικές-ηθικές καταπατήσεις που σε άλλες περιπτώσεις αξίζουν έναν πόλεμο για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Αλλά υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι, εξαρτάται από το πού ζουν για τη γεωηθική μας.
Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο τερματικός σταθμός άντλησης και μεταφοράς του πετρελαιαγωγού που προωθείται για να μας δώσει μια εναλλακτική λύση στις ρωσικές προμήθειες, που διαχειρίζεται η British Petroleum (προφανώς οι Άγγλοι κατά τα άλλα ανένδοτοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δημοκρατικά πρότυπα, εδώ είναι η εξαίρεση, γνωρίζουμε ότι το πετρέλαιο και τα αέρια κάνουν ηθική ολισθηρή και αέρια λόγω μόλυνσης) και της οποίας οι Ιταλοί είμαστε οι κύριοι πελάτες. Δίνουμε καλά χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ. Ποιος ξέρει αν ο Μεντάνα θα βρει χρόνο να κάνει ένα επεισόδιο του σίριαλ του «εδώ επιτέθηκε και επιθετικός», αμφιβάλλω. Ή μήπως ο Gramellini θα πει ότι «όχι, δεν είναι το ίδιο με την Ουκρανία, εδώ το πράγμα είναι πιο «σύνθετο».
Υπάρχουν όμως και ευρύτερα έργα στο Αζερμπαϊτζάν, όπως η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινούσε από το Τουρκμενιστάν, μια χώρα υπό ρωσική επιρροή που φλερτάρεται να αυτομολήσει και να μας δώσει ενέργεια χαμηλού κόστους. Έτσι, εδώ και αρκετό καιρό, διεξάγουμε συζητήσεις με τους Αζέρους κάθε τόσο για να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με την ΕΕ, παρόλο που σίγουρα δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μπουν από την κύρια πόρτα, επειδή δεν παρουσιάζονται. Δεδομένου ότι η γεωγραφία τους κάνει στρατηγικούς, οι Αζέροι μερικές φορές προσποιούνται ότι έχουν καλές σχέσεις με τους Ρώσους για να μας κάνουν να ρίξουμε κάτι παραπάνω για να τους κρατήσουμε στο πλευρό μας. Κάνουν το ίδιο σε μικρότερο βαθμό με το Ιράν. Εκβιάζουν, με άλλα λόγια. Στις Διεθνείς Σχέσεις λένε «ισορροπούν ο ένας τον άλλον».
Το Αζερμπαϊτζάν ήταν μια από τις λίγες χώρες που άνοιξαν τον εναέριο χώρο για τη διέλευση της αμερικανικής αεροπορίας στον πόλεμο κατά του Σαντάμ, αλλά ο πιο στρατηγικός και ιδιαίτερα επικίνδυνος ρόλος τους είναι στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Η Washington Post ισχυρίστηκε σε άρθρο του 2016 ότι όγκοι τουλάχιστον του ενός τρίτου τροφίμων, ρουχισμού, εξοπλισμού και προφανώς όπλων για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν σταμάτησαν εκεί. Όμως, όπως και στην Ουκρανία, αρκετά όπλα και αρκετά χρήματα πήραν άλλους δρόμους. Τον τελευταίο καιρό, ο Ζελένσκι έχει κοπεί το έργο του με την απόλυση διοικητικών και στρατιωτικών ηγετών που μεταπωλούν τα όπλα μας που στέλνονται εκεί για την «αντίσταση» μέσω ολιγαρχών. Μετά, σε λίγο, θα καταλάβουμε σε ποιον τα πούλησαν, σίγουρα όχι στην Καμόρα ή στην Ντραγκέτα.
Με ενδιέφερε η περίπτωση της Μαλτέζας δημοσιογράφου που ανατινάχτηκε ένα πρωί ενώ έβαζε το αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά της. Η Daphne Caruana είχε κολλήσει πάρα πολύ τη μύτη της σε ένα ισχυρό εμπόριο όπλων που περιλάμβανε τράπεζες της Μάλτας (συχνά αγγλομαλτέζικες), την τοπική πολιτική δύναμη και όπλα που προέρχονταν από το Αζερμπαϊτζάν, όπλα του ΝΑΤΟ. Μια νεαρή Βούλγαρη δημοσιογράφος που έκανε έρευνα στη Συρία το είχε επίσης παρατηρήσει όταν βρήκε πολλά τελάρα με όπλα με γραπτά στα βουλγαρικά σε ένα κρησφύγετο του ISIS που μόλις είχε κατακτηθεί και είχε δείξει στους δημοσιογράφους, αναρωτιούνται τι στο καλό έκαναν εκεί και πήγαιναν πίσω στο εκείνοι που επίσημα έπρεπε να είναι ΝΑΤΟ ρέουν στο Αφγανιστάν, μέσω του Αζερμπαϊτζάν. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξαν μεγάλες ροές όπλων του ΝΑΤΟ υπέρ του ISIS, αλλά αλίμονο.
Στη σελίδα wiki της Caruana θα βρείτε τη λίστα με περισσότερα από πενήντα «βραβεία και διακρίσεις» που αποδίδονται από Ευρωπαίους για το αδάμαστο ερευνητικό της θάρρος. Αφού πέθανε και επιπλέον χωρίς την οριστική αλήθεια για το ποιος τη σκότωσε και γιατί (εξάλλου, η Μάλτα είναι η ΕΕ, η ΕΕ είναι καλή, επομένως η Μάλτα είναι καλή, είμαστε ορθολογιστές με τη δύναμη των εκπτώσεων). Είμαστε έτσι, με το ένα χέρι παίρνουμε, με το άλλο δίνουμε, το πρώτο είναι αόρατο, το δεύτερο μας καθησυχάζει ότι είμαστε αυτοί που βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Θα ήταν απαραίτητο να γράψετε όχι μια ανάρτηση αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο για το θέμα της διακίνησης όπλων του ΝΑΤΟ μέσω του Αζερμπαϊτζάν, απλά διαβάστε το ελάχιστο και χωρίς στη συνέχεια να συμβουλευτείτε ποιος ξέρει ποιες παράξενες πηγές, είναι όλα αρκετά μέσα στα ειλικρινή ενδιαφέροντα, αν έχετε Η ωρα.
Αλλά οι όμορφες ψυχές δεν έχουν χρόνο, απλώς βιάζονται να δείξουν ότι είναι ενημερωμένες για τον κόσμο και ξέρουν πώς να κάνουν ηθικά υψηλές κρίσεις, καπουτσίνο, μπριός και να ξεκινήσει μια νέα μέρα με τον χρυσό δυτικό τρόπο ζωής, ο σωστός τρόπος να είσαι στον κόσμο, αν δεν σου αρέσει πήγαινε live στη Ρωσία! Ζω εδώ και το χαίρομαι με πολλούς τρόπους και πολύ λιγότερο με άλλους, απλώς θα προτιμούσα να μην χρειαστεί να το κάνω δίπλα τους.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "RUSSIA UKRAINE BLACK SEA GEORGIA KAZAKHSTAN TURKEY ARMENIA- BAKU CASZAN CASPIAN SEA AZERBAIJAN SYRIA MEDITERRANEAN SEA IRAQ IRAN SAUDI ARABIA Encyclopaedia Britannica, nc"

η
Ετικέτες: