ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 0 comments

 

May be an image of 2 people, fire, map and text that says "Στεφάνη ήρας Μαραθώνας ΚάτωΣούλι φυλή Μαγούλα E083 Ασπρόπυργος ΝέαΜάκρη Μαρούσι Σκαραμαγκάς Χαιδάρι Χαλάνδρι Μπαταί Βασιλικ Υπόμνημα Καλή Σχεδόν καλή Μέτρια Σαλο Κορυδαλ Νίκαια Ραφήνα Πικέρμι Αιάντειο Καλλιθέα Σμύρνη κακή Εξαιρετικάκ κακή Σπάτα Παιανία- Αρτέμιδα ΜΠεράνι Περιστέρια Φάληρο Μαρκόπουλο Λιμένας Μαρκόπουλου"
Σι



Στις 27 Ιουλίου όλη σχεδόν η Αττική και δεν την γλίτωσαν ούτε τα Βόρεια Προάστια, χτύπησε κόκκινο ατμοσφαιρικής ρύπανσης υπερβαίνοντας τα επιτρεπτά όρια που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Κανονικά (σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό) το Υπουργείο Περιβάλλοντος έπρεπε να έχει χτυπήσει συναγερμό. Οι κάτοικοι της Αττική δηλητηριάζονταν χωρίς να το γνωρίζουν.

Την ίδια στιγμή μόνο το δεκαπενθήμερο 15-31 Ιουλίου κάηκαν στην Αττική 150.000 στρέμματα δάσους ποσό αυξημένο κατά 30% από τον μέσο ετήσιο όρο. Σε μια Αττική όπου στις ετήσιες εκθέσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Αθήνα βρίσκεται συνεχώς στην 4η θέση πριν το τέλος αναφορικά με τους χώρους πρασίνου που αντιστοιχούν σε κάθε πολίτη. Μόλις 0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο!
Βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ, η Αθήνα έχει χειρότερη αναλογία πρασίνου ακόμα κι από πόλεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στην έρημο ή πάσχουν από υπερβολική τσιμεντοποίηση, όπως η Τιχουάνα του Μεξικό και το Λας Βέγκας των ΗΠΑ, η Βενετία στην Ιταλία και η Τσανγκγουόν στη Νότια Κορέα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 m2/κάτοικο! Η Αθήνα βρίσκεται 10 φορές κάτω από το συγκεκριμένο όριο.
Τα δέντρα είναι το μόνο στοιχείο μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της θερμοκρασίας.
Την ίδια στιγμή οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν να κόβουν δέντρα ενώ τον Ιούλιο που ήταν ο πιο θερμός των τελευταίων 142 χρόνων που έχουμε στοιχεία, ο βαθμός δυσφορίας των κατοίκων της Αττικής πέρασε κατά πολύ τα ανεκτά όρια και το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας δημιούργησε διαφορές θερμοκρασίας μέχρι και 7 βαθμούς κελσίου, ανάλογα με την πυκνότητα του πρασίνου σε κάθε περιοχή.
Ο Τομέας Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει προειδοποιήσει ότι μόνο τα δέντρα μπορούν να αμβλύνουν τα καταστροφικά φαινόμενο που έρχονται και έχει κηρύξει μαζί με τον ΟΗΕ την δεκαετία 2020 – 2030 ως την δεκαετία ανάταξης της Βιοποικιλότητας. Ο Καθηγητής κύριος Δαφέρμος σημείωσε ότι τον φετινό Ιούλιο θα τον θυμόμαστε ως έναν δροσερό Ιούλιο.
Ετικέτες: