ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η « ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. (των Ντίνου Παπαντωνίου και Γρηγόρη Κλαδούχου / Ntinos Papantoniou - Γρηγόρης Κλαδούχος).

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 0 comments

 Η « ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. (των Ντίνου Παπαντωνίου και Γρηγόρη Κλαδούχου / Ntinos Papantoniou - Γρηγόρης Κλαδούχος).

1. «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». Αυτό είπε ο Giovanni Agnelli, το αφεντικό της ΦΙΑΤ.
Έτσι απάντησε ο Giovanni όταν ήταν γερουσιαστής σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση D'Alema το 1988. Το τι έγινε με κυβέρνηση D’Alema, τα είδαμε στο Βελιγράδι , όταν μετέτρεψε την Ιταλία σε αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ, για να βομβαρδίζεται η Γιουγκοσλαβία . Είναι αποκαλυπτικά όσα λέει ο ίδιος. http://www.massimodalema.it/.../kosovo-fu-un-errore...
2. Ο αείμνηστος Berlinguer, είχε πει: Η αριστερά πρέπει να μάθει να κυβερνά όταν είναι στην αντιπολίτευση. Για την ιστορία, ο Αλέξης είχε τον χρόνο να μάθει από το 2008 έως το 2010 ή και αργότερα. Ποιοι ήταν οι συνομιλητές του; Αλήθεια πότε προκάλεσε μια διεθνή συνάντηση στην Αθήνα, με Έλληνες και ξένους οικονομολόγους, κοινωνιολόγους με μια ατζέντα, για την εξάρτηση, το χρέος, την Ε.Ε, την οικονομία της μετάβασης; Το 2015 η Αθήνα έπρεπε να ήταν το κέντρο της γης, χωρίς φανφάρες και τσιτάτα της δεκάρας. Η Αθήνα του πολιτισμού και του λόγου έχασε μια σπάνια ευκαιρία, να αναδείξει τα ζητήματα της ηθικής πολιτικής των δανειστών και της χαμένης αλληλεγγύης της ΕΕ. Είχε την ευκαιρία όταν παραιτήθηκε να ζητήσει μια γενναία mea culpa για το δημοψήφισμα και για την συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι κι αλλιώς νεκρή είναι.
3. Όσο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι ένας άριστος "μαρξιστής" οικονομολόγος, αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην διδασκαλία του αμφιθεάτρου και την άσκηση οικονομικής πολιτικής. Οι δηλώσεις του σήμερα δεν μας έκαναν σοφότερους. Το «είχαμε μια θολή ταυτότητα», δεν δημιουργεί άλλοθι. Ήταν όλοι ενήλικες στα γραφεία των αποφάσεων.
Ετικέτες: