ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ο ΝΙΚΑΣ ΦΕΥΓΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ… (των Ντίνου Παπαντωνίου και Γρηγόρη Κλαδούχου)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 0 comments

 Ο ΝΙΚΑΣ ΦΕΥΓΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ… (των Ντίνου Παπαντωνίου και Γρηγόρη Κλαδούχου / Ntinos Papantoniou - Γρηγόρης Κλαδούχος).

1. Ο Μοριάς δεν είναι απλά ακρωτηριασμένος. Είναι και φέουδο ενός μηχανισμού, μιας κομματοκρατίας,του ψευδοκράτους, που επιβεβαιώνεται από αυτά που ακούσαμε από τον κ. Νίκα, περιφερειάρχη. Αυτά που είπε χθες μόνο στην Μπογκοτά της Κολομβίας ή στην Κολομβία των Βαλκανίων μπορούν να συμβούν. Σε ένα κράτος δικαίου έπρεπε να είχε παρέμβει εισαγγελέας για τις καταγγελίες του απερχόμενου περιφερειάρχη. Αυτά ως πρόλογο .
2. Όσον αφορά την συνέντευξη τύπου, του επί πολλές τετραετίες αυτοδιοικητικού κ. Νίκα, από τα γραφεία της περιφέρειας, για να καταγγείλει το επιτελικό κράτος και τους μηχανισμούς - του πρώην πρωθυπουργού, αυτά γίνονται μόνο σε χώρες μπανανίες. Η έδρα της περιφέρειας για όσους σέβονται τον θεσμό είναι βήμα προβολής προγραμματικών θέσεων και αποφάσεων. Την κομματική σας ιδιότητα ως «έμπειρος» να την περιφέρετε στις κομματικές συγκεντρώσεις. Τις καταγγελίες σας να τις κάνετε σε άλλο χώρο. Ο Μοριάς δεν είναι σημαία πειρατικού καραβιού.
3. Στην Πελοπόννησο εδώ και χρόνια συντελείται άγρια παραμόρφωση της ιστορικής και πολιτισμικής της ταυτότητας, παραμόρφωση της οικιστικής ισορροπίας. Έχει το προνόμιο μεγάλης πυκνότητας µνηµείων, πρόσοδο το όνομά της και την δημιουργικότητα των ανθρώπων. Με πανεπιστήμια, κέντρα έρευνας, με την ύφανση ενός γόνιμου κοινωνικού ιστού και ανάδειξη της αγροτροφικής ταυτότητας θα διεκδικήσει την αναπτυξιακή και πολιτισμική Ιόνια και Μεσογειακή κεντρικότητά της. Είναι τα κλειδιά για τη δημιουργία ενός ισχυρού brand name στα τέσσερα σηµεία του ορίζοντα.
4. Αυτά προϋποθέτουν: α) θεσμούς αυτοκυβέρνησης και όχι τις παρούσες εισαγωγές παθολογίας ως πελατειακό παράρτημα του συγκεντρωτικού κράτους και των κομμάτων της χρεοκρατίας, β) την ανάπτυξη Πελοποννησιακής συνείδησης, μια παιδεία αυτεξουσιότητας, ένα άλλο μορφωτικό επίπεδο μια άλλη ηθική ατμόσφαιρα.
(18/7/2023)