ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ / 1. Κώστας Κουτσουρέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει από την ηθική του φρονήματος στην ηθική της ευθύνης... 2. Βασίλης Στοϊλόπουλος: ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΕΣ «ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ». 3. Ntinos Papantoniou :«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». Giovanni Agnelli … 4. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ: Η δήλωση παραίτησης αρχηγού πώς μπορεί να εξηγηθεί όταν ο ίδιος επιμένει ότι τα έκανε όλα καλά; Αυτοτιμωρία ΜΕ υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης;

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 0 comments

                                                                                     1.

Κώστας Κουτσουρέλης

26 Ιουνίου · 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει από την ηθική του φρονήματος στην ηθική της ευθύνης, επειδή τα στελέχη του δεν μπορούν να επανεκπαιδευτούν, να γίνουν άλλοι, είναι πολύ αργά γι' αυτούς. Το έπραξαν το 2015-19 αλλά είχαν τη δικαιολογία του ξένου καταναγκασμού, τώρα αυτό δεν υπάρχει. Κατά βάθος, δεν πιστεύουν καν αυτά που επαγγέλλονται, το τραύμα της κατάρρευσης του σοσιαλιστικού ιδεώδους δεν το έχουν ξεπεράσει.

Καταλαβαίνουν ότι αν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν στην πράξη τις ιδέες τους περί μετανάστευσης, λ.χ., θα συνθλιβούν από την πραγματικότητα, και θα εξαναγκαστούν να κάνουν στροφή 180 μοιρών όπως έγινε με τους ομοϊδεάτες τους στη Βόρειο Ευρώπη, τους Σουηδούς σοσιαλιστές ή τους Γερμανούς Πράσινους.

Επειδή όμως δεν είναι επαγγελματίες της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά χρόνιοι θαμώνες των αντιπολιτευτικών εδράνων, και επειδή κατά βάθος βολεύονται με αυτό και δεν τρέφουν άλλη φιλοδοξία, αρνούνται να αναθεωρήσουν. Έτσι, ανεπίγνωστα κάποτε, προβάλλουν ακριβώς το αδύνατο ιδεώδες, ώστε να αποτρέψουν προκαταβολικά το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Κάνουν για να το πω οξύμωρα απολίτικη πολιτική. Ωστόσο, ο κριτικισμός είναι κομμάτι σημαντικό της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Οι ευθύνες ξεκινούν απ' τα όνειρα, έγραφε κάποτε ο Ζιντ. Αν μείνεις στα όνειρα όμως, και αρνείσαι να ξυπνήσεις, δεν σε σκοτίζουν περισσότερο.

… . …

2.                                                                                     2.                                                                                          Βασίλης Στοϊλόπουλος

25 Ιουνίου  · 

ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΕΣ «ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ».

Ι. Τα πράγματα στη νέα Βουλή είναι ξεκάθαρα : μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι παντοδύναμη όπως κάποιοι προεξοφλούσαν, και πολλές μικρές - κι αντιπολιτευόμενες ακόμη και μεταξύ τους - αντιπολιτεύσεις. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για πληθώρα από "σόου" στο «Ναό της Δημοκρατίας» με ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, τη Ζωή Κ. (που αξίζει, όπως δήλωσε για 100 βουλευτές!!!) και τους άλλους μικρούς "αντισυστημικούς". Αυτή ήταν όμως η - σεβαστή ούτως ή άλλως - λαϊκή ετυμηγορία, με την τεράστια αποχή ως «πρώτο κόμμα». Και καλό θα ήταν να σταματήσει επιτέλους και η υποκρισία σε όλο το πολιτικό μας σύστημα για το "τις πταίει;".

ΙΙ. Στο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ από την νέα τους εκλογική ήττα - και την διαφαινόμενη καθοδική πορεία τους που θα συνεχιστεί με ή χωρίς Τσίπρα.

Βλέποντας τα συνεχώς συρρικνούμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνει κανείς ότι η μειοδοτική "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ" θα τον στοιχειώνει και στο μέλλον.

Άλλωστε, τα δύο βιβλία της φωτογραφίας δείχνουν ξεκάθαρα τον βρώμικο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

Στο βιβλίο «ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ» (2023) γράφει ο πρώην πρέσβης στην Ελλάδα (2016-2022) Τζέφρυ Πάιατ : «Στο τηλέφωνο ήταν ο Κοτζιάς : «Ούρλιαζε σαν τρελός γιατί κάτι είχε στραβώσει στις διαπραγματεύσεις (με τους Σκοπιανούς). Και ήθελε να μου πει ουσιαστικά : πες σ΄ αυτούς στα Σκόπια πως αν δεν συμφωνήσουν τώρα, εγώ τέλειωσα μαζί τους. Κι ας κάτσουν να περιμένουν κανά δυο δεκαετίες να βρεθεί άλλος Έλληνας πολιτικός πρόθυμος να κάνει όλη τη ΒΡΟΜΟΔΟΥΛΕΙΑ για το θέμα» (σελ. 400). Προφανείς, εν θερμώ ομολογίες!

… . …

                                                                            3.

Α. Η δήλωση παραίτησης αρχηγού πώς μπορεί να εξηγηθεί όταν ο ίδιος επιμένει ότι τα έκανε όλα καλά; Αυτοτιμωρία ΜΕ υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης;

Β. Το ΖΑΠΠΕΙΟ οικοδομήθηκε για εκθέσεις αγροτικής παραγωγής, όχι για κατανάλωση ηρωισμών απόσυρσης σε κλίμα συναισθηματικής φιλολογικής αυτοδικαίωσης.

Γ. Έδωσε, έδωσαν όλα τα προσχήματα για να κυβερνούν οι άλλοι. Τροφοδότησαν την κοινωνία με εκδοχή της λέξης «αριστερά» ως κακόφημη λέξη και χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπαρκών.

Δ. (μικρό εισαγωγικό…)( ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ)

… . …

                                                                                             4.

Ntinos Papantoniou

«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά». Giovanni Agnelli

Έτσι απάντησε ο γερουσιαστής Giovanni σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση D'Alema το 1988. Ο αείμνηστος Berlinguer, είχε πει:Η αριστερά πρέπει να μάθει να κυβερνά όταν είναι στην αντιπολίτευση. Για την ιστορία,ο Αλέξης είχε τον χρόνο να μάθει από το 2008 έως το 2010 ή και αργότερα. Αλήθεια πότε προκάλεσε μια διεθνή συνάντηση στην Αθήνα,με Έλληνες και ξένους οικονομολόγους, κοινωνιολόγους με μια ατζέντα,για την εξάρτηση,το χρέος,την Ε.Ε,την οικονομία της μετάβασης; Είχε την ευκαιρία σήμερα να ζητήσει μια γενναία mea culpa για την συμφωνία των Πρεσπών και το δημοψήφισμα του 2015.


Ετικέτες: