ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Εκσυγχρονισμός η αναχρονισμός; Τα στοιχήματα της νέας εποχής - Αλλεπάλληλες έρευνες για την Πύλο αποδεικνύουν αδράνεια, συγκάλυψη και ευθύνη των αρχών. Χρυσές βίζες και φτωχοί φοιτητές. Κράτος δικαίου και ΕΕ. Σε επικίνδυνα μονοπάτια το Ισραήλ.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 0 comments

ΑΠΟ NemaMedia 

Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα η παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και η συζήτηση επ’ αυτών. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε ένα πρόγραμμα «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού» της χώρας, καθώς έκανε τις πρώτες εξαγγελίες για το πρόγραμμα της κυβέρνησής του με έμφαση την Οικονομία και την Υγεία (όπου σημειώνουμε πως οι 10.000 εξαγγελθείσες θέσεις στο ΕΣΥ δεν θα αναπληρώσουν καν τους αποχωρήσαντες και τους συνταξιοδοτηθέντες την τετραετία που πέρασε), αλλά μιλώντας επί όλων των θεμάτων.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε περιλαμβάνεται η πρόθεση αύξησης του κατώτατου και του μέσου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Υποσχέθηκε αύξηση του οικογενειακού επιδόματος για τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και κατά 50 ευρώ επιπλέον από το δεύτερο παιδί, επέκταση του Youth Pass των 150 ευρώ από την ηλικία των 18 ετών για ταξίδια και πολιτιστικές δραστηριότητες από Σεπτέμβριο και ανακοίνωσε ένα εθνικό σχέδιο για την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. 

Στον τομέα της υγείας πέραν των νέων θέσεων, οπού εξακολουθούν οι ειδήσεις για θανάτους λόγω εγκατάλειψης του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ότι συγκροτείται ειδική ομάδα 250 ποδηλατών-διασωστών που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες, καθώς και ότι θα προσληφθούν 800 επιπλέον διασώστες στο ΕΚΑΒ. Προς το παρόν θα επιστρατευτούν δημοτικοί υπάλληλοι, πυροσβέστες και στρατιωτικοί, παρά τη θέλησή τους…

Η συνεδρίαση

Χωρίς αμφιβολία ήταν μία από τις πιο παράξενες συνεδριάσεις της Βουλής που θυμόμαστε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον μόνος του,  μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το προσκήνιο της πολιτικής και την εσωστρέφεια στην οποία έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Τελευταίο επεισόδιο στην εσωστρέφεια η παραίτηση Τσαπανίδου. Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος αναμένεται να κατατεθούν 15 και 16 Ιουλίου που θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, και η εκλογή του νέου ή της νέας Προέδρου από τη βάση θα γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη.

Ο Μανώλης Φάμελλος ήταν καλός στα προσωρινά του καθήκοντα, δίνοντας την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα ασκεί κριτική χωρίς αναγκαστικά να παρουσιάζει μία εναλλακτική πλατφόρμα διακυβέρνησης. Αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, αλλά βοηθάει στο να αποσυμπιέζεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μοιάζει εκρηκτική εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κοινοβουλευτική του πρεμιέρα ήταν διαβασμένος καλά, αλλά χωρίς τη λάμψη που προδιαθέτει παθιασμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών,  πόλωση η διάλογο υψηλού επιπέδου.  Περισσότερο έμοιαζε με πολιτικό τεχνοκράτη των Βρυξελλών που διαθέτει επαρκές επιτελείο. 

Τα κόμματα της ακροδεξιάς δεν  μπόρεσαν να κρυφτούν. Από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν  τις μισαλλόδοξες ιδέες τους, δίνοντας το περιθώριο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως πυλωρός του κοινωνικού φιλελευθερισμού. 

Ο Πρωθυπουργός μ​ίλησε για πέντε Ελλάδες σε μια προσπάθεια Ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού «χωρίς αποκλεισμούς, προστατεύοντας πρωτίστως τους πιο αδύναμους». Οι «Πέντε Ελλάδες» αφορούν στην «Παραγωγική Ελλάδα, την Κοινωνική Ελλάδα, την Πράσινη και την Ψηφιακή Ελλάδα, Δίκαιη Ελλάδα και την Ισχυρή Ελλάδα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Πως θα πετύχει οτιδήποτε από τα παραπάνω όντας αρχηγός ενός διεφθαρμένου, παλαιοκομματικού, πελατειακού συστήματος που ρέπει προς τον αυταρχισμό, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ρευστότητας και κρίσεων, μένει να το δούμε…

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την κοστολόγηση των κομματικών προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Στα πρώτα μέτρα υπάρχει η συνέχιση των διαφόρων μέτρων άμβλυνσης των επιπτώσεων του πληθωρισμού για τους ασθενέστερους, ενίσχυση συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, την επαναφορά (σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ) της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε δημόσιο έλεγχο, τις φοροελαφρύνσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησής του να θεσμοθετήσει μη κρατικά πανεπιστήμια πριν οποιαδήποτε αλλαγή του συντάγματος μέσω διακρατικών συμφωνιών. Η Εθνική Αρχή για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα θεσπίσει κριτήρια για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάθε πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει την πρωτοβουλία,αρκεί να μην αφορά σε Πανεπιστήμια «σούπερ μάρκετ» όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναρωτιόμαστε αν και ποιόν έπεισε…

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής στη νέα κυβέρνηση.

Νέα ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση του Λιμενικού στο Ναυάγιο της Πύλου

https://i.vimeocdn.com/video/1694611533-295f250c4ae90da4d95139187c2d3196b4f0b2f4da52913709835a8864128b29-d_1920x1080?r=pad

Η ομάδα Forensis (προερχόμενη από την Forensic Architecture του πανεπιστημίου Goldsmith’s στο Λονδίνο) σε έρευνα για την οποία συνεργάστηκε με την Solomon, τον Guardian και το ARD, χρησιμοποιώντας τεχνολογικά και απεικονιστικά εργαλεία για την ανάλυση θεμάτων που σχετίζονται με την παραβίαση δικαιωμάτων και την κρατική βία σε όλο τον κόσμο, είναι η καινούρια έγκυρη ερευνητική ομάδα που συγκλίνει στις ευθύνες της Ελληνικής ακτοφυλακής και για το ναυάγιο και για την προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων που τεκμηριώνουν τις ευθύνες αυτές. H αναπαράσταση της τραγωδίας έγινε με βάση τις μαρτυρίες των επιζώντων, οι οποίοι κατήγγειλαν και την κατάσχεση των κινητών τους από το Λιμενικό και την μη-επιστροφή τους, κινητά που βρισκόντουσαν μέσα σε αδιάβροχες θήκες, είχαν πλάνα από τις στιγμές πριν την βύθιση και τα οποία δεν επεστράφησαν ποτέ.

Τις ευθύνες και τα ψεύδη των Ελληνικών αρχών αποκαλύπτει και έρευνα της Washington Post, σε συνέχεια αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και εκπομπών του διεθνούς τύπου, που περνούν κατά τα αναμενόμενα απαρατήρητα από το Ελληνικό μιντιακό σύστημα.

Το φονικότερο πρώτο εξάμηνο για πρόσφυγες και μετανάστες από το 2017

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν o μεγαλύτερος από το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Συνολικά, τουλάχιστον 1.874 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν τους πρώτους έξι μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ. Την ίδια περίοδο πέρυσι ο αριθμός ήταν 1.108. Το 2017, τουλάχιστον 2.278 μετανάστες πνίγηκαν στις τρεις θαλάσσιες οδούς της Μεσογείου, έναντι 2.946 το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία. Συνολικά, τουλάχιστον 27.633 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις θαλάσσιες διαδρομές της Μεσογείου από το 2014. Ο οργανισμός τόνισε ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα υψηλότεροι.

The Rule of Law report

«Παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για το κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, η έκθεση έχει καταστεί βασικός μοχλός αλλαγών και θετικών μεταρρυθμίσεων. Πράγματι, το 65 % των συστάσεων του περασμένου έτους έχουν ληφθεί, πλήρως ή εν μέρει, υπόψη». Αυτή η αποστροφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόνο ανησυχία μπορεί να δημιουργήσει σε οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει τις ειδήσεις κατά τον τελευταίο χρόνο.  Δηλαδή δεν μπορεί τη χρονιά που καταγράφονται οι χειρότερες επιθέσεις κατά αθώων όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η Κομισιόν να λέει ότι συντελείται πρόοδος και μάλιστα σε ποσοστό 65%. Περισσότερο αποδεικνύει δύο πράγματα:

  • Ότι η δεξιά στροφή που έχει κάνει συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει το εύρος αυτού που γίνεται κατανοητό ως Κράτος Δικαίου και έπειτα ότι

  • Τα κείμενα της επιτροπής αποτελούν κι αυτά προϊόν πολιτικής διαπραγμάτευσης

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο σε τέσσερις από τις πέντε συστάσεις που δέχτηκε, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη:

  • Εξασφάλιση συστηματικής επαλήθευσης της ακρίβειας των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλονται από τους δημόσιους λειτουργούς

  • Εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός σταθερού ιστορικού διώξεων και τελεσίδικων αποφάσεων σε υποθέσεις διαφθοράς

  • Διασφάλιση ότι οι απαιτήσεις εγγραφής για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι αναλογικές με σκοπό τη διατήρηση ενός ανοικτού πλαισίου για τις δραστηριότητές τους (να σταματήσουν οι διώξεις)

  • Θέσπιση εγγυήσεων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων, (χωρίς νομοθετικές εγγυήσεις με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία τους). 

  • Διαβάστε όλη την έκθεση: Εδώ

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τα πηγαίνει καλά στην ανεξαρτησία των θεσμών και δη της δικαιοσύνης και στην προστασία των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα η σύσταση αφορά στον διορισμό του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που γίνονται κατ’ ανάθεση και αντίθετα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διορισμών δικαστών.

Ακόμα η Κομισιόν ζητάει να αποκατασταθεί κάποιος είδος διαβούλευσης πριν την κατάθεση νομοσχεδίων με την Κοινωνία των Πολιτών και να γίνει καλύτερη καταγραφή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους, η οποία θυμίζουμε ότι έχει πληγεί βάναυσα από το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και την ανοχή στην ακροδεξιά.

Οικονομία

Golden Visa και χρυσές στέγες

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ εισήλθαν στη χώρα από επενδυτές χωρών εκτός ΕΕ που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια παραμονής αγοράζοντας ακίνητα στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα».

Ευθεία συνέπεια αυτής της συρροής επενδύσεων σε ακίνητα στη χώρα είναι η συνεχιζόμενη εκτόξευση των τιμών τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής πάντως, είναι ο δεύτερος λόγος εκτόξευσης των τιμών μαζί με το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων για νέους, το οποίο όπως οργανώθηκε απλά έστειλε πολλές κατοικίες πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων αγοραστών. Πέραν όλων των άλλων το ντελίριο της αγοράς ακινήτων, έχει κάνει πολυτέλεια την φοιτητική στέγη - ο πρωθυπουργός πάντως εξήγγειλε νέες φοιτητικές εστίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 8500 φοιτητές.

Η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την Ελληνική Οικονομία

Η Οικονομία δεν είναι το δυνατό μας σημείο, νομίζουμε ότι το γνωρίζετε, όμως προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε ορισμένους βασικούς δείκτες που από μόνοι τους λένε πολλά για την εξέλιξή των πραγμάτων. Η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δίνει μια καλή εικόνα. Συνοπτικά λοιπόν:

  • Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προβλέπει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,2% φέτος αλλά και του χρόνου (2024). Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023

  • Ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει στο 4,6% το 2023 και στο 2,3% το 2024,

  • Η ανεργία καταγράφηκε στο 10,8% τον Μάιο του 2023, από 12,7% τον Μάιο του 2022. Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,1%, ενώ οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 5,5% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

  • οι δημοσιονομικές επιδόσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 βελτιώθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αντανακλώντας τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα

  • Ακόμα:  το 70% του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους προς την εφορία προέρχεται από επιχειρήσεις (ανέρχονται σε 58,9 δισεκατομμύρια ευρώ). Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει εδώ και δεκαετίες

  • Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενες γυναίκες στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο, εκπροσωπούνται λιγότερο σε διευθυντικές θέσεις και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από στερεότυπα στην εργασία τους, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος μικτός μισθός για μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης για τις γυναίκες είναι 1.115 ευρώ, 13% λιγότερα από ό,τι για τους άνδρες (1.284 ευρώ), ότι το 53% των επιχειρήσεων δεν έχει καμία ή πολύ περιορισμένη (έως 15%) συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια, ενώ το 11% δεν εμπιστεύεται γυναίκα επικεφαλής σε κανένα τμήμα της επιχείρησης.

Διεθνή

Εκρήξεις στο Ισραήλ, εσωτερικές και εξωτερικές

Δεν είναι κάθε μέρα που ένας πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ επισείει τον κίνδυνο δικτατορίας στο Ισραήλ. Και όμως ο Εχούντ Μπάρακ αυτό ακριβώς κάνει σε άρθρο του στην έγκυρη Χααρέτς, λίγους μήνες μετά ανάλογη προειδοποίηση από τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και λίγες ώρες πριν την απόφαση της ισραηλινής βουλής, της Κνέσετ, σχετικά με την απάλειψη του όρου της “εύλογης αιτίας” παρέμβασης του ανώτατου δικαστηρίου σε κυβερνητικές αποφάσεις. Χάρη σε αυτή την δυνατότητα π.χ. της απόρριψης της τοποθέτησης του προέδρου του κόμματος Σας, Άριε Ντέρι, στην θέση του υπουργού υγείας και εσωτερικών λόγω της καταδίκης τους για φοροδιαφυγή, διαφθορά ως δημόσιος αξιωματούχος, δωροδοκία και απάτη.

Χθες παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις εντολής βίαιης καταστολής των διαδηλωτών εναντίον των παρεμβάσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου στην δικαιοσύνη. Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν από διαδηλωτές που η αστυνομία διέλυσε με κανόνια νερού.

Θάνατος και αντίσταση στα κατεχόμενα

Στα Παλαιστινιακά εδάφη η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη ώστε το MSNBC να δημοσιεύει άρθρο του, εβραϊκής καταγωγής, καθηγητή δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης Πωλ Μπεϊνάρτ, το οποίο μιλάει για το φάσμα μιας νέας Νάκμπα - της μεγάλης εθνοκάθαρσης δεκάδων χιλιάδων ιθαγενών Αράβων από τα εδάφη του Ισραήλ το 1948, σε μια φονική εκστρατεία τρομοκράτησης και αγριοτήτων που δημιούργησε την παλαιστινιακή διασπορά και καταδίκασε τέσσερις γενιές πλέον παλαιστινίων να ζουν σε προσφυγικά στρατόπεδα.

Η βία εναντίον των παλαιστινίων συνεχίζεται και η καταστροφή στη Τζενίν είναι μια υπενθύμιση: στη Τζενίν βρίσκεται ένα στρατόπεδο προσφύγων του 1948 και η εκδίωξη προ ημερών 4000 κατοίκων της δια της βίας (πέρα από τη δολοφονία 12 αμάχων) είναι αυτή που σε συνδυασμό με την ακρότατη δεξιά που συγκυβερνά στο Ισραήλ, δημιουργεί ανησυχίες για τα χειρότερα.

Τα εργαλεία πάντως της εθνοκάθαρσης, παράγονται από ισραηλινές εταιρείες και διαφημίζονται λες και είναι βιντεοπαιχνίδια. Εδώ ένα drone που συνδυάζει την ανίχνευση με την επίθεση, και μπορεί να μπαίνει άνετα και να σκοτώνει μέσα σε σπίτια:

Καλοκαιρινά θέματα

Εμφανίζονται πιο συχνά οι καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες; 

Αλλεπάλληλα ρεπορτάζ μιλάνε για αυξημένες εμφανίσεις διαφόρων ειδών καρχαριών σε όλο τον κόσμο.  Θα θυμάστε το περιστατικό στην Αίγυπτο, όπου καρχαρίας τίγρης θεωρείται ότι επιτέθηκε και σκότωσε ένα Ρώσο τουρίστα, αλλά σίγουρα θα έχετε δει και τα ρεπορτάζ από τη Σέριφο, Ζάκυνθο, το Γύθειο και αλλού, όπου διαφορετικά είδη από καρχαριοειδή έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν όλα τα είδη σχεδόν καρχαριών δηλαδή και επικίνδυνα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο μεγάλος λευκός που είναι και το πιο επικίνδυνο είδος. Φαίνεται ότι εξήγηση για τη συμπεριφορά τους είναι η αναπαραγωγική τους περίοδος,  η οποία τα φέρνει πιο κοντά στη στεριά.  Ως είθισται στο διαδίκτυο υπάρχει ένας χάρτηςcrowdsourced, στον οποίο έχουν καταγραφεί όλες οι επιθέσεις που έχουνε γίνει ως σήμερα. Κατά ένα πολύ γενικό τρόπο φαίνεται ότι ισχύει αυτό που ισχύει με όλα τα άγρια ζώα. Η ψυχραιμία και η απομάκρυνση είναι η καλύτερη αμυνα. Από την άλλη πλευρά η στατιστική είναι σαφέστατα υπέρ μας. Η επαφή πολλώ μάλλον οι επιθέσεις είναι απειροελάχιστες.  

Διαβάστε ακόμα
  • Έφυγε από τη ζωή και δωδέκατος μάρτυρας της υπόθεσης του καραβιού βαμπίρ Noor1. Εδώ το Press Project μας θυμίζει παλιότερη συνέντευξή του στο Open…

    ThePressProject on Instagram: ”Νεκρός και ο 12ος μάρτυρας της υπόθεσης του Noor 1 Οι καταγγελίες του Γιώργου Αντωνάτου (όπως και του μάρτυρα Βασίλη Γεωργιάδη, που είχε βρεθεί νεκρός εννέα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε στο Ντουμπάι) είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της τέως προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Μαραγκάκη, η οποία διαβίβασε το Νοέμβριο του 2021 στον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά, Ελευθέριο Καλτάκη, σχετικά ρεπορτάζ, προκειμένου να διερευνηθούν στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης στην υπόθεση. Ο Γιώργος Αντωνάτος είχε οριστεί φύλακας του ναρκόπλοιου, είχε βρει και παραδώσει στις αρχές το δορυφορικό τηλέφωνο και σημειώσεις του πλοιάρχου. Έχοντας τοποθετηθεί στην εκπομπή «Δίκη στο Open», είχε εκφράσει φόβους ακόμη και για τη ζωή του, μετά την αποκάλυψη του μυστηριώδους θανάτου του 10ου μάρτυρα στην υπόθεση, Βασίλη Γεωργιάδη. Όπως είχε καταγγείλει, κάποια από τα στοιχεία που προσκόμισε έχουν «κάνει φτερά», ενώ είχε πει: «Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε».”
    JULY 7, 2023
  • Όπως εικάζαμε τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο φέτος, το «κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας», που υπερίπτατο των ΗΠΑ, το οποίο κατέρριψε μάλιστα αμερικανικό μαχητικό αεροπλάνο, δεν ήταν τελικά κατασκοπευτικό, αλλά απλό μπαλόνι.

  • Τέσσερις δικογραφίες για έξι υπουργούς διαβιβάστηκαν στη βουλή και η πρώτη αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση επιζήσασας του δυστυχήματος των Τεμπών.

  • ΑΠΟ: NEMAMEDIA

Ετικέτες: