ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΑΡΙΟ ΟΤΑΜΠΑΣΙΔΗ – (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 0 comments


ΜΑΡΙΕ, ( Mario Otaba )
1. Έρχεται μια στιγμή που κάποιος αντιλαμβάνεται την ανάγκη να κάνει ένα βήμα περισσότερο και προς τα μπρος. Μπορεί νέοι εισερχόμενοι στην πολιτική να έρχονται αργότερα από άλλους, αλλά να έχουν ταχύτερη αντιληπτικότητα, θέληση, καινοτομική διάθεση.
2. Αυτό που εμμέσως θεωρείς αρνητικό, ότι ο Κούβελας ( Dimitrios Kouvelas ) αναδείχθηκε πολιτικά από τα λοκντάουν, εγώ το βρίσκω θετικό γιατί: ένα κοινωνικό πρόβλημα εξελίχθηκε σε πολιτικό προϊόν, η ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι αυτογενής κοινωνική δημιουργία.
3. Δες την συνέντευξη του Κούβελα στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ. Έχει μορφωτική επάρκεια και αυτό του επιτρέπει να βρίσκεται ψηλά στον πολιτικό καταμερισμό. Προφανώς και λείπουν σημεία που έπρεπε να προβάλλονται περισσότερο – δηλαδή εσωτερικές ασυμμετρίες του ελληνικού κοινωνικού συστήματος – αλλά διαπιστώνω ότι διαθέτει την αντίληψη ανάγκης προστιθέμενων καινοτομιών στο κοινωνικοφυσικό και πολιτισμικό κληροδότημα.
4. Για την ειλικρίνεια των προθέσεών μας σου επισυνάπτω αυτό που έστειλα στην Πολιτική Πρωτοβουλία όταν «στηνόταν», πέρυσι, με την οποία συμμετείχες στις εκλογές.
5. Επειδή σε γνωρίζω, γνωρίζω τις αναζητήσεις σου, σου προτείνω μαζί με τα άλλα παιδιά της Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας να βρεθείτε με τον Κούβελα, να συζητήσετε και αν γίνεται να βοηθήσετε μια κίνηση δημοκρατίας, δημιουργίας, γνώσης, γνήσιου πατριωτισμού.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ Π. Π. - 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022: « Α. Εμπόδιο στην πολιτική αναγέννηση είναι το κομματοκρατικό σύστημα εξουσίας που έχει το ολοκληρωτικό μονοπώλιο ισχύος που καθηλώνει σκέψεις, αλλοιώνει έννοιες, τροφοδοτεί με «ατομική ευθύνη» ώστε ο άνθρωπος να περιορίζεται στην ζωώδη υπόστασή του, σε βιολογικά ένστικτα, να μην έχει δυνατότητες διαμόρφωσης του περιβάλλοντός του.
Πολλά κινήματα εμφανίζονται, αλλά είναι μερικότητας, χωρίς στρατηγική, ενώ η πολιτική είναι η διαχείριση του όλου, δεν είναι απόκρουση επιθέσεων με ανακλαστικά πολιορκημένων, είναι η συνομιλία για απόφαση πού θα αποδοθεί αξία και επόμενα η διαμόρφωση στόχων.
Δυστυχώς οι μερικότητες εμφανίζονται με μορφή οικονομισμών, αντιεπιστημονισμών, ηθικισμών, νομικισμών, δημοκρατικισμών, καπηλείας εθνικών υποθέσεων και πολλών ειδών λαϊκισμών, χωρίς βάθος νοημάτων παιδείας και οικονομίας. Απουσιάζει κάθε συνθετική σκέψη που θα ανυψώνει την πολιτική σε επίπεδα πρότασης ενιαίας και οργανικής της Ελληνικής κοινωνίας και του σχηματισμού της.
Οι κινήσεις επιστροφής της πολιτικής ως καινοτομικό και θεσμικό επίτευγμα μέσα από την διαλεκτική και συνομιλία πρέπει να αποδώσει σημασία στην μέθοδο συγκρότησης, στους βηματισμούς, θα διαμορφώσει ατομικές και συλλογικές δημιουργικότητες, το κοινωνικό και εθνικό κεφάλαιο, αυτά που ο Ελλάδα και η Ελληνοσύνη έχει ανάγκη και για την επιστροφή της στην παγκόσμια κοινότητα.
Β. Όσον αφορά στην Διακήρυξη:
Μια διακήρυξη εισάγει νέες λέξεις, προτάσεις στην πολιτική αγορά, κάνει διάγνωση, γνωμάτευση των αρνητικών που βλέπει στον κοινωνικό σχηματισμό, αυτών που ανήκουν και πρέπει να αποδοθούν σε αυτή την χώρα και τον Ελληνισμό.
Θέτει την στρατηγική του τι θέλουμε, του τι μπορούμε και πως το επιτυγχάνουμε. Αυτό σημαίνει απάντηση στα παρακάτω ζητήματα:
. για την σχέση γνώσης και παραγωγικής οικονομίας,
. στην απουσία δημοκρατίας και τον συγκεντρωτικό θεσμικά και χωρικά καταμερισμό,
. στην ιεράρχηση τομέων της οικονομίας, αξιολόγηση δυνάμεων ώστε να διαμορφώνονται ευνοϊκοί συσχετισμοί και κριτική στο κομματοκρατικό σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, που είναι ιδιοτελές προσωπικό, χειραγωγήσιμο από την εξωτερική επιτροπεία».
………………………
ΜΑΡΙΕ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΔΩΣΤΕ ΔΡΟΣΕΡΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ «ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». (Από Κορινθία με αγάπη, 12 Ιουνίου 2023)