ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








η ευημερία που επιτύχαμε με το κυνήγι της Αριστείας και τον αδυσώπητο ανταγωνισμό στα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 14 Μαΐου 2023 0 comments

 


Με απλή αφορμή λοιπόν την αυτοκτονία της μαθήτριας, που δεν αποτελεί βέβαια καμία ξεχωριστή είδηση διότι είχαμε και την δολοφονία του 52χρονου που πήγε να ταΐσει τα γατιά και προχθές μια άλλη και 2 αυτοκτονίες την ημέρα, και την τεράστια αύξηση δολοφονιών που καθημερινά πια γεμίζει τα δελτία.
Και παιδοβιασμούς και γυναικοκτονίες και μητροκτονίες και βασανισμοί ζώων, ένα απίστευτο market plays καταστροφής και αυτοκαταστροφής όπου ο καθένας ότι θέλει διαλέγει.
Και αυτή είναι η ευημερία, τα μοντέλα ανάπτυξης, αναγνώρισης των Αρίστων, του ανταγωνισμού, της εκπαίδευσης, του ατομισμού και της υπερκατανάλωσης και τελικά μιας συνεχούς ισορροπίας όπου ο άνθρωπος… παρακολουθεί μέσα από τις οθόνες την ζωή των άλλων και πρέπει να είναι είτε επιτυχημένος, είτε αποτυχημένος!
Μέσα σε 10 χρόνια, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 23% (5.557 άνθρωποι έβαλαν τέλος στην δυστοπική ζωή τους), κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε 550 αυτοκτονίες το χρόνο.
Από το 2020 έως το 2022, αυξήθηκαν κατά 25%, φτάνοντας τις 600, δηλαδή σχεδόν 2 την ημέρα.
Παράλληλα το διάστημα 2008-2019 οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 30,8%, οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 22,1% και οι απάτες υπερδιπλασιάστηκαν, εφόσον αυξήθηκαν κατά 152,5%.
Και επιπλέον, τις τελευταίες δεκαετίες αφορά τη χρήση υπερβολικής βίας που συνοδεύει τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Η ζωή αλλά και το ρίσκο της ελευθερίας, παίζουν όλο και μικρότερο ρόλο. Το χρήμα, η αναγνώριση και η κυριαρχία γίνονται συνεχώς και πιο σημαντικά.
Και δεν είναι φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας. Έρχεται από τα χρόνια της «Κοινωνίας της Αφθονίας».
Παράλληλα βέβαια αυξάνεται ραγδαία και η χρήση ψυχοφαρμάκων και ναρκωτικών.
Στην ηλικιακή ομάδα 15-29 χρόνων η συνταγογράφηση ψυχοτρόπων φαρμάκων από το 2015 ως το 2021 έχει υπερδιπλασιαστεί και των αντικαταθλιπτικών έχει υπερτετραπλασιαστεί.
1 στα 6 φάρμακα που λαμβάνουν άτομα ηλικίας 45- 59 χρόνων ανήκει στην ομάδα των ψυχοτρόπων.
Για τα άτομα ηλικίας 30- 44 χρόνων, μέσα στο 2021 συνταγογραφήθηκαν και διατέθηκαν 16,2 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων για ψυχικές ασθένειες έναντι 8 εκατομμυρίων συσκευασιών που είχαν δοθεί το 2015.
Αυτή είναι η ευημερία που επιτύχαμε με το κυνήγι της Αριστείας και τον αδυσώπητο ανταγωνισμό στα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης που ξεκινάνε από την πρώτη δημοτικού.
Η ευτυχία έχει γίνει μετρήσιμη, σε αξία σπιτιού, τετραγωνικά, αξία αυτοκινήτου, εισόδημα και αγοραστική δύναμη, αξία ταξιδιών και προορισμοί που προβάλλονται τελικά με απόλυτο τρόπο ως αξία του ίδιου του ανθρώπου.
Το ζήτημα είναι ξεκάθαρα πολιτικό.
Σε 7 μέρες ψηφίζουμε. Τα κόμματα σας υπόσχονται αύξηση των δεικτών. Ανάπτυξη, αύξηση μισθών… επιδοτήσεις. Κανένας όμως δεν υπόσχεται ψυχική ευημερία. Γι αυτό θα λείψει το Πράσινο και Μωβ από αυτές τις εκλογές.
May be an image of 2 people and text that says "ALEETURUM Εκσυγχρονισμός και Ανάπυξη Αυτοκτονίες Δολοφονίες Παιδοβιασμοί Γυναικοκτονίες Παιδική Bía Μητροκτονίες Ψυχοφάρμακα"

Ετικέτες: