ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Πολιτικό ψυχόδραμα στη χώρα των κοινωνικών παθών. Η μαφία έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού στη χώρα. Ο κ. Τζανερρίκος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η άνοδος της ακροδεξιάς. η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επέκεινα

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 15 Απριλίου 2023 0 comments

 


Ο Αλέξης Τσίπρας ζωγραφισμένος σε τοίχο της Νάπολι στην Ιταλία, σαν άγιος Τζενάρο, πολιούχος της πόλης, το 2015. Οι εκδηλώσεις λατρείας που βλέπουμε στις προεκλογικές του επισκέψεις, δεν συνοδεύονται από αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Η εβδομάδα των παθών λειτουργεί ως γέφυρα προς την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και το ξεδίπλωμα της στρατηγικής Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας προς αυτές. Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα παίζει κανονικά το Τραμπικό προεκλογικό playbook, χωρίς ωστόσο, να το παραδέχεται. Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικό:

Η συνέντευξη στη Μπιλντ βέβαια συνδέεται περισσότερο με τις κατηγορίες που δέχεται η χώρα για την παραβίαση του κράτους δικαίου σε πολλά επίπεδα. Η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών όπως η Ουγγαρία και Πολωνία που παραβιάζουν συστηματικά το κράτος δικαίου και θεωρούνται δεξιά λαϊκίστικα καθεστώτα. Ο Κ. Μητσοτάκης δικαιολογεί το φράχτη λέγοντας πως τον αναγκάζουν οι Ευρωπαίοι που δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για το προσφυγικό.

Σοβαρές απειλές κατά του κράτους δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ελλάδα διαπιστώνει η υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου LIΒΕ, που επικρίνει τον εκφοβισμό αξιωματούχων ανεξάρτητων αρχών, την παραβίαση του απορρήτου δημοσιογράφων, τη δραματική κατάσταση στα ΜΜΕ και τις «θαμμένες» ειδήσεις.

Η υποεπιτροπή ζητά από την Αθήνα να ζητήσει βοήθεια από τη Europol για τη δολοφονία Καραϊβάζ και να αναλάβει δράση για σειρά ζητημάτων από τις διακρίσεις σε βάρος γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ και εθνοτικών μειονοτήτων μέχρι την δικαστική ατιμωρησία και στην αστυνομική βία (Βίντεο με αυτόματη μετάφραση υποτίτλων στα αγγλικά)

Η μαφία έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού στην Ελλάδα

Η επισήμανση που κάνει σήμερα η Φωτεινή Λαμπρίδη στο TVXS, είναι μείζων: τρεις υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη: εκείνη της δωδεκάχρονης στον Κολωνό, της 19χρονης στην Ηλιούπολη, αλλά και η δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της, φαίνεται να συνδέονται. Κοινό στοιχείο είναι η δράση της Greek Mafia, η δίκη της οποίας έχει περάσει στο ντούκου από τα ΜΜΕ στη χώρα μας. Και ενώ υπάρχουν πρόσωπα, όπως η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής όπου βιαζόταν το 12χρονο κορίτσι, τα οποία συνδέουν τις υποθέσεις, οι αρχές δεν τα έχουν καλέσει καν για κατάθεση.

Η σύνδεση μεταξύ Ελληνικής Μαφίας και της υπόθεσης της έκδοσης και των βιασμών της δωδεκάχρονης είχε ήδη επισημανθεί από τους Reporters United και τον Μπάμπη Πολυχρονιάδη. Σύνδεση με την Greek Mafia είχε γίνει και στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κάουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ενώ δεδομένη είναι και η σχέση της δολοφονίας Καραϊβάζ με την GreekMafia. Για μας η συμπλοκή κρατικών αρχών, οικονομικών συμφερόντων, πολιτικών προσώπων, δικαστικών και μαφιόζων είναι παγιωμένο χαρακτηριστικό του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Δεν περιμένουμε δε σύντομα το ξερίζωμα αυτής της κακοήθειας, αν και ευχόμαστε να κάνουμε λάθος.

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ως ανέκδοτο

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος ισχυρίστηκε πως συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιώργο Γεραπετρίτη ατύπως για να συζητήσουν για το νόμο περί απαγορευσης καθόδου του “κόμματος Κασιδιάρη” στις εκλογές. Ο κ. Τζανερρίκος ισχυρίστηκε μάλιστα πως μερικές ημέρες αργότερα συναντήθηκε με “ανώτατο” κυβερνητικό παράγοντα ο οποίος του πρόσφερε τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή μετά την αφυπηρέτησή του από το δικαστικό σώμα, σε αντάλλαγμα του αποκλεισμού του μορφώματος Κασιδιάρη. Η κυβέρνηση αρνείται πως έγινε κάτι τέτοιο αλλά αντί να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Αρεοπαγίτη, διέρρευσε φήμες περί των ιδιοτελών του κινήτρων, καταφεύγοντας στον συνηθισμένο της πόλεμο λάσπης. Ο κ. Τζανερρίκος πάντως - ο οποίος παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα - δήλωσε πως θα δημοσιοποιήσει ο ίδιος το όνομα του δεύτερου συνομιλητή του αν επιμείνει η κυβέρνηση να αρνείται το τι συνέβη.

Ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης θεωρεί πως αυτά που περιγράφει ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι κακουργηματικές πράξεις. Εμείς δεν έχουμε πολλές ελπίδες πάντως πως πρόκειται να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με τις κατηγορίες αυτές.

Αν όμως η άθλια θεσμική μεθόδευση τιτρώσκει ακόμα περισσότερο το κύρος της δικαιοσύνης στη χώρα μας, έχει ένα ακόμα τρομακτικότερο αποτέλεσμα; την πριμοδότηση της εγκληματικής ακροδεξιάς. Αν κάποιος ήθελε να μεθοδεύσει την ενίσχυση του νεοναζιστικού μορφώματος δεν θα μπορούσε να το κάνει πιο επιτυχημένα από τον τρόπο που βλέπουμε: Αδύναμοι και πανικόβλητοι κυβερνητικοί χειρισμοί, καταλύουν την δικαστική ανεξαρτησία για να επιτύχουν (;) την απαγόρευση ενός “κόμματος” κάποιου καταδίκου. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ακροδεξιάς…

Το κύμα της ακροδεξιάς δεν είναι πια βουβό

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, τόσο σε δημοσκοπήσεις όσο και σε γραφήματα από το διαδίκτυο φαίνεται ότι το κύμα προς την ακροδεξιά διογκώνεται επιβεβαιώνοντας την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και ενός μεγάλου μέρους της αριστεράς ότι η συζήτηση για την ακροδεξιά την ευνοεί πολιτικά. Ο γράφος του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννη Σκαρπέλου δείχνει ότι υπάρχει ένα διακριτό πλέον cluster στο Twitter το οποίο συγκροτείται πάνω στον ακροδεξιό λόγο.  Σε δημοσκοπήσεις φανερές και κρυφές φαίνεται ότι το κόμμα του Κασιδιάρη κυμαίνεται μεταξύ του 4-8%. 

Σχόλιο: Το πολιτικό τοπίο μετά την κρίση και τις αλλεπάλληλες αναταράξεις που έφεραν η Πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το κύμα ακρίβειας δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί. Φαίνεται πως σήμερα ενεργοποιείται ξανά η δεξαμενή της ακροδεξιάς. Μακροσκοπικά δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι το σύστημα κινείται προς την αναδόμηση του με δύο ισχυρούς πόλους στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά, αλλά και με πολλούς άγνωστους παράγοντες.  Στην κεντροδεξιά η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συγκρατήσει το θυμό, δίνοντας του χώρο να εκφραστεί προτού τον επαναπατρίσει στη μεγάλη δεξαμενή. Στην κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υπερβεί τη μελαγχολία που χαρακτηρίζει το σύνολο του προοδευτικού μπλοκ και να το οδηγήσει σε μια νέα ισορροπία. - Μ.Τ.


Ένα δημοκρατικό μέτωπο;

Η συζήτηση αυτή είναι αποκαλυπτική του πολιτικού μας ψυχοδράματος. Μια συζήτηση μεταξύ ομοϊδεατών δεν μπορεί παρά να είναι ειλικρινής. Για όλους τους υπόλοιπους το πολιτικό ερώτημα είναι αν η στρατηγική του ΣυΡιζΑ να συγκροτήσει κάποιο είδος δημοκρατικού μετώπου είναι σωστή η όχι. Από την πλευρά αυτή το ψυχόδραμα εκφράστηκε ως ερώτημα για τη διεύρυνση. Μπορεί ένα κόμμα της αριστεράς να ανοίξει τόσο ώστε να χωράει ακόμα και τον Αντώναρο ή τον Παχατουρίδη; Ακόμα περισσότερο, στο τοπίο όπως είναι σήμερα, τι πρέπει να κάνει η αριστερά για να γίνει ξανά ηγεμονική δύναμη και να κυβερνήσει; Εικόνες του Αλέξη Τσίπρα πλαισιωμένο από κόσμου όποιος τον αντιμετωπίζει ως Άγιο δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτες στην Κουμουνδούρου, αλλά είναι αμφίβολο αν δηλώνουν την έκφραση ενός πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία. Δεν προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αλλά ούτε και από την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος της αντιπολίτευσης, η οποία παραμένει αμήχανη, θολή και αμφίθυμη ως προς τους σκοπούς της.


Θέλουν να φύγουν από τη χώρα

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι σκέφτονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ποσοστό ~22% των ενηλίκων της χώρας. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ινστιτούτου Χαινριχ Μπελ και της Κάπα research που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Τα προβλήματα που απασχολούν κατά προτεραιότητα τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων είναι ζητήματα οικονομικής φύσης: ακρίβεια, οικονομικές δυσκολίες, ανεργία και φτώχεια.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Έντονα συναισθηματική η πολιτική αντιπαράθεση μετά τα Τέμπη

Η δημοσίευση της έρευνας έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Eteron για την οποία γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν μετασχηματιστικό Γεγονός στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε μια συζήτηση με τους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη. Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης ισχυρίζεται ότι η εθνική σιδηροδρομική τραγωδία «επέδρασε καταλυτικά για να ταραχτούν τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής συμπεριφοράς». Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Eteron εξήγησε ότι τα Τέμπη «απελευθέρωσαν έντονο συναίσθημα, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ένα πιο αμφίρροπο πολιτικό παιχνίδι». Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση

ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ-105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 by 105,5 Sto Kokkino

105,5 Sto Kokkino


Σε κατ' οίκον περιορισμό η Εύα Καϊλή από σήμερα

Μετά από τέσσερις μήνες παραμονής στις φυλακές του Χάρεν, η Εύα Καϊλή από σήμερα θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμα της στις Βρυξέλλες. Θα είναι υπό επιτήρηση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα μπορεί να βγει μονάχα μετά από άδεια του εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ. Ωστόσο, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα κανονικά από το σπίτι της και βεβαίως θα λαμβάνει την κοινοβουλευτική αποζημίωση των 9000 € περίπου το μήνα κανονικά. Οι κατηγορίες βεβαίως που αντιμετωπίζει για διαφθορά ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εξακολουθούν να την βαραίνουν καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τελευταία ευκαιρία ένταξης σε ρύθμιση αποπληρωμής χρεών πριν τις εκλογές

200.000 φορολογούμενοι περίπου πρόκειται να λάβουν μηνύματα από την εφορία αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση θα έχει ισχύ έως τις 31 Ιουλίου με την καταβολή δύο δόσεων και τακτοποίηση όλων των οφειλών. Η ρύθμιση δεν είναι μία και έννοια καθώς αφορά διαφορετικές κατηγορίες οφειλετών, πριν και μετά την πανδημία.

Νήμα Διεθνείς Ειδήσεις και follow up

Την Τετάρτη στείλαμε το τρίτο τεύχος του Νημα Κόσμος με πολλά και σημαντικά θέματα από τον κόσμο. Τρία από αυτά τα θεματα τα ξανακοιτάμε εδώ υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων:

DiscordLeaks: NYT και WP στο πλευρό των κρατικών αρχών

Το θέμα της διαρροής εγγράφων μέσω των σέρβερ μιας ομάδας στο Discord, ενός αποκεντρωμένου ΜΚΔ, αποκτά άλλη διάσταση καθώς ο διαρρεύσας το επίμαχο υλικό αναγνωρίστηκε και συνελήφθη. Ο Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, σμηνίτης στην εθνοφρουρά της Μασαχουσέτης ήταν αυτός που ανάρτησε το υλικό στο Discord. Όλες οι ενδείξεις ήταν πως η διαρροή έγινε στην κυριολεξία για να “πουλήσει μούρη” στους συμπαίκτες του. Το ένα ερώτημα είναι φυσικά πώς είχε πρόσβαση ένας τόσο νεαρός και χαμηλόβαθμος στρατιωτικός σε άκρως απόρρητο υλικό. Το άλλο όμως που μας ανησυχεί είναι πως για την αποκάλυψή του συνεργάστηκαν οι New York Times, η Washington Post και το Bellingcat, σε έναν ρόλο αρωγού, όχι αυτών που διαρρέουν πληροφορίες στον τύπο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ψεύδη και ατοπήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά των διωκτών τους. Ένας ανάποδος Ασάνζ δηλαδή. Το Υπουργείο Αμύνης είχε προειδοποιήσει ανοιχτά τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ πως τα ντοκουμέντα αυτά “δεν έχουν θέση στα πρωτοσελιδα εφημερίδων” και οι NYT ανησυχούν που κυκλοφορούν ακόμα στα ΜΚΔ. Παρότι δεν έχει σχολιαστεί πολύ, αυτός ο ακτιβισμός των μεγαλύτερων και πιο έγκυρων εφημερίδων των ΗΠΑ (με το Watergate και τα Pentagon Papers στην τροπαιοθήκη τους), δηλώνει την μετατόπιση των ΜΜΕ - ορατή και δηλωμένη πλέον - ενεργά στο πλευρό της κρατικής εξουσίας. Επίσης παρότι αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων η παρακολούθηση πολλών συμμαχων των ΗΠΑ, προς μεγάλη ανακούφιση του Λευκού Οίκου δεν μοιάζει να θίχτηκε σχεδόν κανείς από τους παρακολουθούμενους.

Οργισμένοι απεργοί στην εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη

Όπως γράψαμε την Τετάρτη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο Γάλλος ιδιοκτήτης του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH Bernard Arnault. Επίσης σε μια άλλη είδηση είχαμε σημειώσει την επιμονή των εργατικών και κοινωνικών κινητοποιήσεων εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Μακρόν. Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών της Γαλλίας συνέδεσαν τις δύο αυτές ειδήσεις εισβάλλοντας στα γραφεία της LVMH στο Παρίσι.

Ένας από τους συνδικαλιστές της Sud Rail δήλωνε μάλιστα πως “Αν ψάχνετε για χρήματα για να χρηματοδοτήσετε τις συντάξεις, πάρτε τα από τις τσέπες των δισεκατομμυριούχων”. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν εν όψει της σημερινής απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, που διέψευσε τις λίγες προσδοκίες που υπήρχαν και ενέκρινε ως συνταγματικό το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο του Μακρόν χωρίς να ζητά δημοψήφισμα.

Όλοι σπεύδουν στο Πεκίνο

Μιλήσαμε την Τετάρτη για την επίσκεψη στην Κίνα του Γάλλου Προέδρου και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα προσγειώθηκε και αυτός στη Σαγκάη και θα συναντιόταν σήμερα με τον Πρόεδρο Σι. Ο Λούλα ήδη στην επίσκεψή του καταφέρθηκε εναντίον της εμπορικής παντοκρατορίας του δολαρίου και του ΔΝΤ. Την Πέμπτη αφίχθη στην Κίνα για τριήμερη επίσκεψη η Γερμανή ΥπΕξ Αναλίνα Μπέρμποκ, η οποία αφού συμφώνησε με τον Μακρόν περί των οικονομικών σχέσεων της ΕΕ με την Κίνα, "προειδοποίησε" την Κίνα να μην οξύνει την αντιπαράθεση με την Ταϊβάν.

Τροπικός κυκλώνας επιπέδου 5 στη Δυτ. Αυστραλία

Ισχυρός τροπικός κυκλώνας που συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 288 χιλιομέτρων την ώρα έπληξε σήμερα περιοχές στη δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Ο κυκλώνας έπεσε στην κατηγορία 3 αφότου έφτασε στη στεριά, όμως είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια

Το Θέμα

Ψηφιακοί δίδυμοι και ζωή μετά θάνατον

Σε όλο τον κόσμο λαϊκές παραδόσεις και θρησκευτικές δοξασίες ενώνουν το εδώ με το επέκεινα, μέσω της τέχνης, της παραφιλολογίας, στεγάζοντας τη μνήμη σε θεσμούς που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής: Θανόντες συγγενείς οι οποίοι είναι παρόντες στην οικογενειακή ζωή, άγιοι που παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα, πνεύματα, φαντάσματα, νεκροί άρχοντες που ενεργούσαν σε δημόσιες υποθέσεις, ήταν πάντοτε μέρος της πραγματικότητας.

Η εποχή μας δίνει υπόσταση ξανά σε αυτή τη λειτουργία μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.  “Ξεκινήστε να καταγράφετε τακτικά τους γονείς, τους ηλικιωμένους και τους αγαπημένους σας. Με αρκετά δεδομένα απομαγνητοφώνησης, νέα μοντέλα σύνθεσης φωνής και βίντεο, υπάρχει 100% πιθανότητα να μείνουν μαζί σας για παντοτινά, αφού εγκαταλείψουν το φυσικό σώμα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους”. Τάδε έφη, ο Dr. Pratik Desai, επιστήμονας των υπολογιστών στη Silicon Valley, ο οποίος έχει ιδρύσει διάφορες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης. Ο Ντεσάϊ προβλέπει ότι η "συνείδηση" ενός ανθρώπου θα μπορούσε να μεταφορτωθεί σε ψηφιακές συσκευές μέχρι το τέλος του έτους. Η Shanghai Fushouyun, μια εταιρεία που έγινε γνωστή για τις υπηρεσίες ψηφιακής κηδείας της, άρχισε να φιλοξενεί κηδείες με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης τον Ιανουάριο του 2022, επιτρέποντας στους συγγενείς να μιλούν στους νεκρούς τους. Στη σελίδα hereafter.ai μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταθέσει τις προσωπικές του μαρτυρίες ώστε να αλληλεπιδράσουν μαζί του οι μελλοντικές γενιές. Θεωρητικά, ο ιδρυτής της εν λόγω εταιρείας, James Vlahos, το έχει κάνει ήδη.

Η μηχανική εκμάθηση είναι αποτέλεσμα στατιστικών προβολών με βάση ένα τεράστιο σώμα δεδομένων. Η στατιστική επεξεργασία και η προβολή του λόγου ενός ανθρώπου μπορεί να είναι εντυπωσιακά ή τρομακτικά κοντά στο πώς θα μιλούσε ένα πρόσωπο. Έχει προαναγγελθεί πολλές φορές και αναγγέλλεται για άλλη μία φορά ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να προσομοιωθεί ένα νεκρό πρόσωπο τόσο σε ό,τι αφορά το λόγο που παράγει όσο και σε  ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, οπτικά, ακουστικά ή άλλα.  Βεβαίως, όλοι θυμόμαστε το σχετικό (και πιο επιτυχημένο επεισόδιο) του Black Mirror. Οι ψυχολόγοι αναρωτιούνται ποιες θα είναι οι συνέπειες της χρήσης αυτών των τεχνολογιών.

Στήριξε-Διάδωσε το Νήμα

Ετικέτες: