ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Επιστολή Νικήτα Μιχάλκοφ στο συμβούλιο της ΕΕ για τις εναντίον του κυρώσεις. ( σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, βραβευμένος με Όσκαρ, με δύο Χρυσούς Λέοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, το Grand Prix του Φεστιβάλ Καννών και πολλά άλλα βραβεία)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 0 comments

( σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, βραβευμένος με Όσκαρ, με δύο Χρυσούς Λέοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, το Grand Prix του Φεστιβάλ Καννών και πολλά άλλα βραβεία)

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν με κανονισμό για να έχουν υποχρεωτική εφαρμογή σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ άσχετα αν συμφωνούν με αυτές.
Είναι μια ακόμα πειστική απόδειξη του ότι στις τάξεις της Ευρωπαϊκής ελίτ ο φασισμός δεν πέθανε ποτέ.
μετάφραση είναι με αυτόματη μηχανή Το πλήρες κείμενο στα Αγγλικά παρατίθεται στο τέλος.)
«Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Λαϊκό Καλλιτέχνη της Ρωσίας και Ήρωα της Εργασίας της Ρωσίας, σκηνοθέτη Nikita Mikhalkov
19 Ιανουαρίου 2023
Εγώ, ο Nikita Sergeyevich Mikhalkov, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, βραβευμένος με Όσκαρ, με δύο Χρυσούς Λέοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, το Grand Prix του Φεστιβάλ Καννών και πολλά άλλα βραβεία, γράφω μόνο για να επισημάνω ότι δεν είμαι πολιτικός, ή δημόσιος υπάλληλος.
Είμαι Ρώσος καλλιτέχνης, εκπρόσωπος μιας αρχαίας ρωσικής οικογένειας, και επομένως θεωρώ απαραίτητο να πω τα εξής σχετικά με την ένταξή μου στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ:
Πρώτον, μην θεωρήσετε την επιστολή μου ως απόπειρα αποφυγής των κυρώσεων που μου επιβλήθηκαν, γιατί αυτές οι κυρώσεις μου επιβλήθηκαν από άτομα των οποίων τα λόγια ή οι πράξεις δεν είναι αξιόπιστα. Αρκεί να θυμηθούμε την ομολογία της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, κας Μέρκελ, πρώην προέδρου της Ουκρανίας Ποροσένκο και πρώην προέδρου της Γαλλίας Ολάντ, ότι όλες οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ ήταν ένα κυνικό ψέμα. να κερδίσουν χρόνο και να σπείρουν την εξωφρενική ρωσοφοβία και τον βάναυσο ναζισμό στην όμορφη γη της Ουκρανίας.
Ή, θυμηθείτε πώς ο πολιτισμένος κόσμος υποστήριξε την απαγόρευση του Κιέβου στους Ρώσους πολίτες της Ουκρανίας να μιλούν ή να σκέφτονται στη μητρική τους ρωσική γλώσσα.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις προφορικές υποσχέσεις που δόθηκαν στην ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης για μη διάδοση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, η χώρα μας περικυκλώθηκε παρά το γεγονός ότι είχε συμμορφωθεί με όλες τις συμφωνίες για τη μείωση των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης των στρατευμάτων μας από Η Ανατολική Ευρώπη, η κατεδάφιση του Τείχους του Βερολίνου και η σχεδόν πλήρης καταστροφή της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και ούτω καθεξής, ενώ το ΝΑΤΟ έφτασε μέχρι τα σύνορα της χώρας μου.
Αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να συζητήσω. Είναι πολύ προφανές, όχι μόνο για μένα, αλλά και για εσάς, και ως εκ τούτου, όλα αυτά που κάνετε είναι συνεπής συνέχεια των σαρωτικών ψεμάτων και της επέκτασης του Βορειοατλαντισμού.
Έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου.
Εσείς που θεωρείτε ότι είστε μια πολιτισμένη δημοκρατική κοινωνία, επιβάλλετε κυρώσεις σε κάποιον που εκφράζει την προσωπική του άποψη στη χώρα του, στην πατρίδα του, στους δικούς του ανθρώπους στη γλώσσα του;
Επί 11 χρόνια φιλοξενώ το πρόγραμμα Besogon στο Rossiya 24 Channel και κατά τη διάρκεια αυτών των 11 ετών δεν άλλαξα ποτέ τη θέση μου σε κανένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσα. Μόνο πέρυσι, 229 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τα 16 επεισόδιά μου.
Δεν καταλαβαίνετε πραγματικά ότι αυτός ο αριθμός από μόνος του δείχνει ότι αυτό για το οποίο μιλάμε στα προγράμματά μας απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στη Ρωσία;
Χωρίς να ξέρετε τι λετε με δηλώνετε προπαγανδιστή του Κρεμλίνου.
Για ενημέρωσή σας, αν είστε περίεργοι: Δεν λαμβάνω ούτε ένα καπίκι από το κανάλι ή από το κράτος και χρηματοδοτώ μόνος μου το πρόγραμμα. Επιπλέον, η εκπομπή μου δεν έχει διαφημίσεις, κάτι που, πιστέψτε με, με τέτοιου είδους τηλεθέαση, θα μπορούσε να γίνει πηγή σημαντικού εισοδήματος για μένα.
Το πρόγραμμά μου δεν λογοκρίνεται από κανέναν.
Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η στάση σας απέναντί μου είναι το άμεσο αποτέλεσμα της παρακολούθησης του προγράμματός μου και ακριβώς επειδή η ειλικρίνεια και η ανεξαρτησία του βοηθούν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την αλήθεια.
Θα το παραδεχτώ, και με κάνει χαρούμενο.
Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα με ακούσατε και με είδατε να σας καλώ να αφυπνιστείτε την αίσθηση της αλήθειας και να σας προτείνω να κοιτάξετε με ανοιχτά μάτια τα παιδιά που σκοτώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου στο Ντονμπάς, τους ανθρώπους που κάηκαν στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. εκτελεσθέντες αιχμαλώτους πολέμου και βασανιστήρια και ταπείνωση αμάχων, με μια λέξη, όλα όσα προέκυψαν από την δόλια πολιτική σας και την προδοσία των συμφωνιών του Μινσκ που υπογράψατε.
Μου επιβάλλετε κυρώσεις, μεταξύ άλλων, για την υποστήριξή μου στη δήθεν ψευδή αφήγηση του Κρεμλίνου για τα βιολογικά όπλα. Τότε γιατί δεν επιβάλλετε κυρώσεις στην κ. Nuland, η οποία παραδέχτηκε δημόσια την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, κάτι που υποστηρίζεται από ντοκιμαντέρ και έγγραφα που δείξαμε στο πρόγραμμά μας;
Αποκαλείτε την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία προσάρτηση και αρνείστε να παραδεχτείτε ότι μετά το ναζιστικό πραξικόπημα που είχε ως στόχο τη δολοφονία του Προέδρου Γιανουκόβιτς, σχεδιαζόταν ένα λουτρό αίματος και θα είχε πραγματοποιηθεί στην Κριμαία,και δεν είστε διατεθειμένοι να πιστέψετε και να παραδεχτείτε ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό Οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν, χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό ή βία οποιουδήποτε είδους, την επανένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αρνείτε τον ισχυρισμό μας ότι ο ναζισμός έχει αφυπνιστεί στην Ουκρανία και αποδέχεστε ευγενικά την κατεδάφιση των μνημείων των Σοβιετικών στρατιωτών που νίκησαν το Γερμανικό Ράιχ και τη μετονομασία των δρόμων που ονομάστηκαν από τους μεγάλους συγγραφείς για τον Bandera, τον Shukhevych και άλλους συνεργούς του Χίτλερ, τα ονόματα των οποίων θα έπρεπε να είναι ανάθεμα για όλους καιρός μόνο για τη σφαγή του Βολίν, στην οποία δολοφονήθηκαν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.
Δεν πρόκειται να επιμείνω σε αυτά τα γεγονότα, γιατί τα είδατε όλα στα προγράμματά μου, διαφορετικά δεν θα μου επιβάλλατε κυρώσεις. Ωστόσο, ο στόχος σας είναι να μην τα δουν άλλοι - αυτοί που δεν έχουν τυφλωθεί ακόμα από την προπαγάνδα σας και που δεν εκτελούν τις εντολές σας από την Ουάσιγκτον.
Φοβάστε να αντιμετωπίσετε αυτήν την αλήθεια γιατί από την 1η Ιανουαρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, 53 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν επαναλήψεις των προγραμμάτων μας. Αυτός είναι ο πληθυσμός πολλών χωρών της ΕΕ μαζί που μου επέβαλαν κυρώσεις.
Ολοκληρώνοντας αυτή την επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αναγνώριση του έργου μου, γιατί τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να εξηγήσει τον φόβο σας για την αλήθεια, η οποία αργά ή γρήγορα θα βγει σε ένα διεθνές δικαστήριο από τις χώρες και τους λαούς που σήμερα περιμένουν τη νίκη μας, αλλά δεν έχουμε ούτε τη δύναμη ούτε την ικανότητα να το εκφράσουνε ανοιχτά.
Ξεχνάτε όμως ότι, εκτός από τα βορειοδυτική, υπάρχει και η Νοτιοανατολική, η Αφρική και η Λατινική Αμερική.
Νανουρισμένη από μια άνετη ζωή κάτω από την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ, η πολιτισμένη Ευρώπη, που κάποτε απέτυχε να ακούσει τι είχε να πει ο Καντάφι και τον σκότωσε, θα ξυπνήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια μάτια απλών ανθρώπων που θα ξυπνήσουν από αυτή την αυταπάτη και θα πουν « όχι» σε εσάς - δυνατά και ξεκάθαρα, όπως σας το λέει σήμερα ο πρόεδρος μας, ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που στέκεται εμπόδιο στο καταστροφικό τσουνάμι της υποκρισίας σας.
Μαζί του, η συντριπτική πλειοψηφία στην αχανή χώρα μας σας λέει «όχι».
Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι λίγοι από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται αυτή η επιστολή θα το ακούσουν, αλλά το να το γράψω είναι αυτό που έχει σημασία για μένα.
Ακούστε το «όχι» μας όσο έχετε ακόμα χρόνο για αυτό.»
I, Nikita Sergeyevich Mikhalkov, film director, screenwriter, producer, winner of the Academy Award, two Golden Lions of the Venice Film Festival, the Grand Prix of the Cannes Film Festival and many other awards, am writing only to point out that I am not a politician, a civil servant or a government employee. I am a Russian artist, a representative of an ancient Russian family, and I therefore consider it necessary to say the following regarding my inclusion on the EU sanctions list:
First, please do not regard my letter as an attempt to evade the sanctions that were imposed on me, because these sanctions were imposed on me by people whose words or actions cannot be trusted. Suffice it to recall the confession made by the ex-Chancellor of Germany, Ms Merkel, ex-president of Ukraine Poroshenko and ex-president of France Hollande, that all the long-term negotiations related to the Minsk agreements were a cynical lie in order to buy time and to sow outlandish Russophobia and brutal Nazism in the beautiful land of Ukraine. Or, remember how the civilised world supported Kiev's ban on Russian citizens of Ukraine speaking or thinking in their native Russian language. In addition, contrary to verbal promises made to the leadership of the Soviet Union about non-proliferation of NATO to the East, our country was surrounded despite the fact that it had complied with all agreements about reducing arms, including the withdrawal of our troops from Eastern Europe, the demolition of the Berlin Wall, and the almost complete destruction of the national defence industry, and so on, whereas NATO came right up to the borders of my country.
But that is not what I need to discuss. It is too obvious, not only to me, but to you as well, and therefore, everything that you are doing is consistent continuation of sweeping lies and North Atlantic expansion. I have something else in mind.
You, who consider yourselves to be a civilised democratic society, impose sanctions on someone who expresses his personal opinion in his own country, in his homeland, to his own people in his own language.
For 11 years I have been hosting the Besogon programme on Rossiya 24 Channel, and during these 11 years I have never changed my position on any of the key issues that I have raised. Last year alone, 229 million viewers watched my 16 episodes.
Do you really not understand that this number alone goes to show that what we talk about on our programmes is of concern to the vast majority of people living in Russia?
Without knowing what you are talking about, you declare me a Kremlin propagandist. For your information, if you’re curious: I do not receive a single kopeck from the channel or from the state, and I finance the programme myself. Moreover, my show has no commercials, which, believe me, with this kind of viewership, could become a source of significant income for me. My programme is not censored by anyone. On Monday, it gets included on the Friday morning broadcast schedule, and the channel receives Besogon episodes only late night Thursday and knows nothing about it other than the title, so nobody can influence its content.
I can only assume that your attitude towards me is the direct result of watching my programming and precisely because its truthfulness and independence help people find out the truth.
I’ll admit, it makes me happy.
In that case, you surely heard and saw me call for awakening of a sense of truth in you and suggesting looking with open eyes at the children killed by the Kiev regime in Donbass, the people burned in the House of Trade Unions in Odessa, the executed prisoners of war, and the torture and humiliation of civilians, in a word, everything that has resulted from your deceitful policy and the betrayal of the Minsk agreements that you signed.
You are sanctioning me, among other things, for my support of the allegedly false Kremlin narrative about biological weapons. Then why don't you sanction Ms Nuland, who publicly admitted the existence of biological laboratories in Ukraine, which is backed by documentary footage and documents that we showed on our programme?
You call Crimea’s reunification with Russia annexation and refuse to admit that after the Nazi coup that targeted President Yanukovych for assassination, a bloodbath was being planned and would have been carried out in Crimea, you are unwilling to believe and admit that more than 90 percent of the residents of Crimea voted, without a single shot fired or violence of any kind, for reuniting with the Russian Federation.
You deny our assertion about Nazism having been awakened in Ukraine and meekly accept the demolition of monuments to Soviet soldiers who defeated the German Reich and the renaming of streets named after great writers for Bandera, Shukhevych and other Hitler accomplices whose names should be anathema for all time for the Volyn massacre alone, in which old people, women and children were murdered.
I’m not going to dwell on these facts, because you saw everything in my programmes, otherwise you wouldn’t have sanctioned me. However, your goal is to see nothing of that and, most importantly, not to let others see it - the ones who are not yet blinded by your propaganda and who are not carrying out your orders from Washington.
You are afraid to face this truth because from January 1 to January 8, 53 million people watched reruns of our programmes. That is the population of several EU countries combined that imposed sanctions on me.
To conclude this letter, I would like to express my gratitude to you for recognising my work, because nothing else could explain your fear of the truth, which sooner or later will come out at an international tribunal by the countries and the peoples who today are awaiting our victory, but have neither the strength nor the capacity to express it openly. But you forget that, in addition to the Northwest, there’s also the Southeast, Africa and Latin America.
Lulled by a comfortable life under the US nuclear umbrella, civilised Europe, which once failed to listen to what Gaddafi had to say and killed him, will awaken with hundreds of millions of eyes of ordinary people who will wake up from this delusion and say “no” to you - loudly and clearly, as our president is saying it to you today, the only world leader standing in the way of the devastating tsunami of your hypocrisy. Together with him, the overwhelming majority in our vast country are saying “no” to you.
I understand perfectly well that few of the people to whom this letter is addressed will hear of it, but writing it is what mattered to me.
Hear our “no” while you still have time for it.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Ετικέτες: