ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK: ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΠΟΥ "ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ..." ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ"

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 0 comments
Ο κος. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, δήλωσε ότι "ντρέπεται για τη σημερινή κατρακύλα", εννοώντας, ο μυθικός γκουρού της αναρχοαυτονομίας, τον "φασισμό του 'Ελληνα νοικοκύρη (στον 'Εβρο)"...αλλά ο Μέγας ουδόλως ντράπηκε για τον αφανισμό του ίδιου "'Ελληνα νοικοκύρη" από τους ταξικούς μηχανισμούς της μνημονιακής λαίλαπας, ουδόλως ντράπηκε για την ταπεινωτική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ουδόλως ντράπηκε για τη βίαιη και αναίσχυντη αποικιοκρατική εισβολή στον τόπο, ουδόλως ντράπηκε για τον φασίζοντα επεκτατισμό του Ερντογάν....ο "κος" Αγγελάκας, ντρέπεται επιλεκτικά και με ιδεολογικά φίλτρα, ντρέπεται ανάλογα με το "αντιεξουσιαστικό" κοινό του που αγοράζει τα "προχώ" CDάκια του, ντρέπεται με βάση τα στερεότυπα της αλλού γι' αλλού ιδεολογίας του, και δεν ντρέπεται με βάση την αληθινή ζωή...παλιό το στιλάκι!πουλάμε πιασάρικα "αντι-" αεροκοπανίσματα της λυρικής ευκολίας και πλασαριζόμαστε στην αντιεξουσιαστική "κοινή γνώμη" σαν "καλλιτεχνική αντισύμβαση που δείχνει το δρόμο"...εμποράκηδες της φαφλατάδικης απλοϊκότητας.."γιατί να κλάψει και να φοβηθεί" ο Γιάννης;..κλαίει και φοβάται ένας ολόκληρος καραβοτσακισμένος λαός που ζει χωρίς δικαιώματα και ιστορία και ψυχή, κι ο Γιάννης τον έχει γραμμένο κανονικά...αλλά κι ο λαός έχει γραμμένο τον Αγγελάκα!..σιγά μη σκάσουμε για τις εμπορικίστικες παρόλες ενός τυπάκου που βλέπει ό, τι γουστάρει και αμολάει ό, τι πουλάει...ας στρογγυλοκάτσει δίπλα στα ΜΑΤ του Κούλη στη Χίο μπας και εμπνευστεί κανένα νέο αντιεξουσιαστικό έπος...


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ    https://avant-garde.com.cy/articles/nea/news/aggelakas-prosfygiko-ntrepomai


Αγγελάκας για προσφυγικό: «Ντρέπομαι!»


Νιώθω ξεθεωμένος και ανήμπορος, αναφέρει ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης
Νιώθω ξεθεωμένος και ανήμπορος να γράψω κάτι γι’ αυτή την ανελέητη κτηνωδία που ζούμε όλο και πιο έντονα κάθε μέρα, εδώ και χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Αγγελάκας στο tvxs.gr.
Το ελλαδικό σάιτ δημοσίευσε σχόλιο από τον μεγάλο καλλιτέχνη, με αφορμή την κτηνωδία και τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στα νησιά και στον Έβρο.
Ολόκληρο το σχόλιο του Γιάννη Αγγελάκα:
«Νιώθω ξεθεωμένος και ανήμπορος να γράψω κάτι γι’ αυτή την ανελέητη κτηνωδία που ζούμε όλο και πιο έντονα κάθε μέρα, εδώ και χρόνια. Θα προσπαθήσω άλλη μια αν και δεν ξέρω πια αν έχει νόημα να λέμε και να ξαναλέμε μεταξύ μας πόσο άθλια, πόσο χυδαία και πόσο εύκολα η μετανεοελληνική μας κοινωνία αποφασίζει να πάει κατά διαόλου. Οι λίγοι που μας ακούνε το ξέρουν ήδη.
Μη ξεχνάμε όμως, εκεί έξω υπάρχει πολύς, πάρα πολύς κόσμος τρομαγμένος, χτυπημένος, ηττημένος, ταπεινωμένος, απελπισμένος, χωρίς μέλλον, άρρωστος, ανασφαλής, υποχείριο της σκοτεινής τηλεόρασης και ακόμα πιο σκοτεινών ιδεοληψιών, αποκομμένος από την αληθινή παιδεία, την πνευματικότητα, την αγάπη, τη λογική και την ορθή πληροφορία κι έτσι όλη αυτήν την τεράστια αρνητική του δύναμη την στρέφει εναντίον του, εναντίον της ψυχής του και εναντίον της ανθρώπινης υπόστασής του. Παλεύει να σταθεί όρθιος, κλαδεύοντας τα ίδια του τα πόδια.
Ντρέπομαι που δεν καταφέραμε  να σταματήσουμε μια τέτοια κατρακύλα όλοι εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ευαίσθητοι, εμπνευσμένοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.λπ. Το χειρότερο όμως και το πιο βαρύ είναι πως οφείλω να ντρέπομαι και για όλους αυτούς τους πολλούς, πολλούς, πάρα πολλούς κι ακόμα περισσότερους που έχουν σταματήσει να ντρέπονται εδώ και χρόνια (εξαιρούνται αυτοί που γεννήθηκαν ξεδιάντροποι και μ’ αυτό τους το ταλέντο μεγαλουργούν ως πολιτικοί)».
Ετικέτες: