ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Κατέθεσα στην γραμματεία του Δήμου το παρακάτω έγγραφο)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 0 comments«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου)

Ορίστηκα μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου. Για λόγους που αφορούν την λογική ευθύνης για ό,τι αναλαμβάνω, την αξιοπρέπειά μου και την μέχρι τώρα άρνηση εργαλειοποίησής μου από θεσμούς, παρακαλώ να μην με θεωρείτε πλέον μέλος αυτής της επιτροπής.

1.     Με ενημέρωσαν από υπηρεσία του Δήμου ότι πρέπει να υποβάλλω δήλωση του λεγόμενου «πόθεν έσχες». Είναι πολύ γνωστή η σχέση μου με το «εγώ», το «δικό μου» και τη «συσσώρευση», που διατρέχει την αντίληψη της  Ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστον γνωστή στους ανθρώπους της περιοχής. Έτσι, η συμπλήρωση αυτού του δελτίου είναι εύκολη υπόθεση. Στέκομαι, όμως, στην στόχευση αυτής της απαίτησης από το (κλεπτο)κρατικό κράτος. Η υποβολή μιας τέτοιας δήλωσης δεν θέλω να εκληφθεί ότι συναινώ σε ένα σύστημα που με χρησιμοποιεί ως άλλοθι, ότι τάχα ενδιαφέρεται για την διαφάνεια, ένα σύστημα - κλέφτης που δεν έχει τα ηθικά εφόδια να ελέγχει. Ένα σύστημα κομματοκρατικό, που η θέση του είναι στον εξοστρακισμό και ανυποληψία. Όσο κι αν οι πολίτες είναι αποξενωμένοι από ορίζοντες, χωρίς συλλογική αντίληψη, με ελλείμματα πολιτικής παιδείας, δεν είναι σε ηθικό επίπεδο χειρότεροι των κυβερνητών τους. Είναι προκλητικό να ζητούν οι μαστόροι της φαυλοκρατίας να γίνονται εξεταστές ήθους.

2.     Τον Δεκέμβριο συνεδρίασε αυτή η Επιτροπή στο Κέντρο Νεότητας. Για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020. Διαπίστωσα ότι ουδεμία αξιοποίηση της διαβούλευσης υπήρξε. Ούτε ενημερώθηκε κάποιος, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις απόψεις που εκφράστηκαν και τις προτάσεις που έγιναν. Το πόση αξία αποδίδεται στον ρόλο της Επιτροπής φαίνεται από το γεγονός ότι κοινοποίηση για τα διαμειφθέντα σε αυτή την Επιτροπή έχει να κοινοποιηθεί από το 2011. Ίσως και να σημαίνει ότι δεν είχε συνεδριάσει από τότε ή θεωρείται ασήμαντης και τυπικής αξίας, αν και ο νομοθέτης προβλέπει υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πεπραγμένων της Επιτροπής.

Λειτουργικό άλλοθι συστημάτων ξένων προς την αντίληψή μου για την ζωή και τους θεσμούς δεν θέλω να γίνω. Έχω αρνηθεί και έμμισθες θέσεις, όταν διαπίστωνα ότι θα λειτουργούσα καλλωπιστικά και μόνο για θεσμικούς παράγοντες.
                                          
                                        *
Με την ευκαιρία της αποχώρησής μου θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ στον Φάνη Μπρακούλια, που με πρότεινε στην θέση αυτή με ένα ήθος που τουλάχιστον ξεπερνά διαχωρισμούς, ζηλοφθονίες, που δεν ξεπέρασαν αυτοί που ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό τους.

Έχει πιστοποιηθεί η ταυτότητά μου ως ανθρώπου με προτάσεις αλλαγών και μια συνείδηση πολιτικής πράξης. Υπάρχουν δρόμοι ανοιχτοί για να γνωρίζουν τις απόψεις μου οι πολίτες και οι ιθύνοντες.

Παρακαλώ την Γραμματεία να επιδώσει το παρόν στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο υπογράφων
(23 Φεβρουαρίου 2020)
Γρηγόρης Κλαδούχος
(αρ. ταυτότητας -, κάτοικος  Ξυλοκάστρου, οδός -, τηλ. -)»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ:
ΠΕΡΑΣΑΝ λίγες ημέρες από τότε (24/2), που κατέθεσα το παραπάνω έγγραφο. Μεσολαβούν μεγάλα γεγονότα. Οι εξουσίες συντηρούν την σύγχιση στις ευθύνες και τις αιτίες, φτιάχνουν σκιάχτρα, αγωνιούν για τις επιπτώσεις των πράξεών τους, φιλοτεχνούν την εικόνα τους. Ακόμα και η μικρή μας τοπική εξουσία καθοδηγεί τους δημότες στην αυταρέσκεια του δότη και λήπτη του «μου αρέσει» στο διαδίκτυο. Η φούσκα διαδικτυακής εικόνας θολώνει την πραγματική. Χωρίς εικόνα μένουν τα κάδρα της πραγματικότητας.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης φαίνεται η τελευταία ενημέρωση από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, είναι του 2011…).