ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Κρατική αυθαιρεσία με δημοκρατικό μανδύα. Κινητοποίηση για την απελευθέρωση του ιδρυτή των WikiLeaks Γιούλιαν Ασάνζ που δημοσίευσε έγγραφα που αποδείκνυαν εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ σε Ιράκ και Λιβύη

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 0 comments
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για την απελευθέρωση του ιδρυτή των WikiLeaks Γιούλιαν Ασάνζ πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο μια «διακομματική» συνέντευξη τύπου με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή του από τις βρετανικές φυλακές όπου κρατείται παράνομα. Συμμετείχαν 130 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ (SPD), o πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Μπάουμ (FDP), η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ντόιμπλερ-Γκμέλιν (SPD), η βουλευτής της Αριστεράς Ντάγκντελεν και ο γνωστός στην Ελλάδα δημοσιογράφος Βάλραφ. 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η μεταχείριση του Ασάνζ από τους Βρετανούς «δεν ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», γεγονός που κάνει «αδύνατη μια δίκαιη δίκη». Στις φυλακές του Λονδίνου ο Ασάνζ υπόκειται σε «ψυχολογικά βασανιστήρια», είναι σοβαρά άρρωστος και κινδυνεύει να παραδοθεί μέσα στον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ για να δικαστεί. 
Η βασική κατηγορία εναντίον του είναι πως βοήθησε την Αμερικανίδα στρατιωτικό Chelsea Manning να υπεξαιρέσει απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που αποδείκνυαν εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ σε Ιράκ και Λιβύη. Σε περίπτωση ενοχής για τα όσα «τρομερά» έχει αποκαλύψει ο Ασάνζ μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και 175 χρόνια.
Στην Ελλάδα της πληθώρας των γενικώς υπερευαίσθητων, αλλά «μόνο για ότι ταιριάζει στην ιδεολογία / ιδεοληψία μας», γίνεται κάτι για αυτή την καραμπινάτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κρατικής αυθαιρεσίας;
Ετικέτες: