ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου / 25-27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - Ξυλόκαστρο - Θέατρο Αγγελος Σικελιανός

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 0 comments6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου


Tο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα διεξαχθεί από τις 17 έως 27 Ιανουαρίου 2020 στην Καλαμάτα ενώ μέρος του προγράμματος θα φιλοξενηθεί σε Πάτρα (19-24/1), Τρίπολη (19-22/1), Αργος (18-20/1), Αμαλιάδα (24-26/1), Σπάρτη (22-25/1), Δημητσάνα (22-23/1), Γύθειο (17-19/1) και Ξυλόκαστρο (25-27/1), διοργανώνεται δε, από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 49 ξένα ντοκιμαντέρ από 28 διαφορετικές χώρες και 24 ελληνικά, ενώ η εκπαιδευτική ζώνη αριθμεί 22 ταινίες.
Το αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ είναι “Ανθρωπος και Περιβάλλον”.

Και φέτος, θα δοθούν δύο βραβεία κοινού για το καλύτερο ελληνικό και ξένο ντοκιμαντέρ, και ένα βραβείο της Επιτροπής Ισότητας του φεστιβάλ σε ταινία που αναδεικνύει το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ συνεργάζεται με την Σχολή Καλών Τεχνών όπου τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα συμμετέχουν στην Καλαμάτα σε σεμινάριο το οποίο θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει διεθνώς αναγνωρισμένη σκηνοθέτιδα Iara Lee.

Μια νέα συνεργασία ξεκινά και με την Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου τεταρτοετείς φοιτητές θα παραβρεθούν στην διάρκεια του φεστιβάλ συμμετέχοντας σε σεμινάριο που θα δοθεί από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout, με στόχο την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με την Καλαμάτα και την Μεσσηνία.

Το Τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα συμμετέχει ενεργά στις εργασίες διοργάνωσης του φεστιβάλ, με πρωτοετείς φοιτητές να αναλαμβάνουν κατά την διάρκεια του τριμήνου μία σειρά συνεντεύξεων με τους ξένους σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζεται φέτος και με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, του οποίου οι φοιτητές θα αξιολογήσουν και θα απονείμουν βραβείο στο καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Και, τέλος, όπως κάθε χρόνο, προσκεκλημένοι ξένοι και Ελληνες σκηνοθέτες θα παραβρεθούν για να παρουσιάσουν τα έργα τους και έχουν οργανωθεί μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και σεμιναρίων ανοικτά για το κοινό, όπως η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την κλιματική αλλαγή του Vlad Sokhin.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι του φεστιβάλ περιλαμβάνει και φέτος επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας με μικρή δυνατότητα μετακίνησης, όπου θα προβάλλονται επιλεγμένα ντοκιμαντέρ συνοδεία σκηνοθέτη, ενώ θα δοθούν προκαταρκτικά σεμινάρια παραγωγής στους μαθητές.


Διοργάνωση

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Συνδιοργανωτές

Δήμος Καλαμάτας
Δήμος Πατρέων
Δήμος Τρίπολης
Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Συνεργαζόμενοι φορείς

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου
Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
Πολιτιστική Αργολική Πρόταση
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Δαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τμήμα Κινηματογράφου. Α.Π.Θ
Φεστιβάλ αρχαιολογικής ταινίας Αγών
Ωδείο Καλαμάτας
CAID

https://www.peloponnisosdocfestival.com/


https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/?tn-str=k*F
Ετικέτες: