ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ / ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου.

αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Τρίτη 17 Απριλίου 2018 0 comments

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Αυτοδιοίκηση-Απλή αναλογική: Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛΛ -Οι τελευταίες πληροφορίες

Φυγή προς τα μπρος με μια συνολική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην εγκλωβιστεί στο θέμα της απλής αναλογικής που προβάλει η κυβέρνηση, θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «Κίνημα Αλλαγής».

Τους άξονες των προτάσεων του ΚΙΝ.ΑΛΛ, αναμένεται να παρουσίασει, η Φ. Γεννηματά, κατά την διάρκεια της ομιλία της, στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ. Το κεφάλαιο που θα ανοίξει με τη νέα της παρέμβαση είναι αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο λόγω της επικείμενης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης στην οποία προβλέπεται και η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί να εγκλωβιστεί στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θεωρεί ότι η άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής, θα οδηγήσει σε «μπαχαλοποίηση» της λειτουργίας των δήμων. Ο δεύτερος είναι ότι οι περίπου 100 δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ είναι διαμετρικά αντίθετοι με την εφαρμογή του, καθώς η απλή αναλογική τους μόνους που δεν ευνοεί είναι νυν εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Στη βάση αυτή θεωρείται απίθανο το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει την απλή αναλογική. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι η εφαρμογή της προϋποθέτει μια σειρά αλλαγών στον κώδικα που διέπει τη λειτουργία των δήμων για να αποφευχθούν καταστάσεις χάους. Η πρωτοβουλία της θα εστιαστεί σε αλλαγές που θα διευρύνουν τις δυνατότητες των φορέων της Αυτοδιοίκησης στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τοπικά ζητήματα και τη δυνατότητα διεύρυνσης της νομιμοποιητικής τους βάσης

Εξάλλου στην ίδια γραμμή κινείται και το «Ποτάμι», σημειώνοντας ότι «η υιοθέτηση της απλής αναλογικής θα οδηγήσει τους δήμους σε λειτουργική διάλυση, αφού ο εκλεγμένος δήμαρχος θα είναι δέσμιος των εκάστοτε συσχετισμών».

http://www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ: 
Καμία έκπληξη!
Ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Κυριάκος Μητσοτάκης προηγήθηκε, έδωσε την γραμμή και οι εντολοδόχοι πειθαρχούν.

Οι 100 ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ δήμαρχοι - σου λέει - δεν θένε απλή αναλογική.
Θένε να πάρουν κανένα 20άρι τα εκατό την πρώτη Κυριακή, να τους ψηφίσουν στην δεύτερη οι άλλοι (οι αριστεροί ή οι δεξιοί, δεν τους νιάζει) για να πάρουν τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συβμουλίου και αν διοικούν ως ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ.

ΟΛΟΙ οι έχοντες ιδιοκτησιακή αντίληψη για την ΕΞΟΥΣΙΑ είναι εναντίον της απλής αναλογικής. 
ΕΚΑΤΟ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ δήμαρχοι δεν θέλουν - σου λέει.
Οι δεξιοί δεν θένε έτσι και αλλιώς, αυτοί ΔΕΞΙΟΙ είναι, κανονικοί όχι με φερετζέ, αλλά αλλού είναι το ενδιαφέρον:
Τα ίδια  δηλώνουν παρασκηνιακά και δημαρχαίοι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (μπαίνοντας).
(Δεν τα λένε δημόσια, ντρέπονται. Καλό είναι αυτό. Σημαίνει ότι ακόμα υπαρχει ΛΙΓΟ ντροπή).

Ξέρω ΚΑΛΑ ότι και στο Χαλάνδρι, στελέχια της διοίκησης ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Όχι τώρα, σου λέει
 ΥΣΤΕΡΑ.
Που την εξουσία θα έχουν άλλοι.
Τώρα την έχουμε εμείς. 
Να την μοιραστούμε;
ΔΕΝ ΛΕΕΙ!

Καμία έκπληξη για τους ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ λοιπόν.
Μόνο μία μικρή έκπληξη για το ΠΟΤΑΜΙ.
Που είχε ψηφίσει την απλή αναλογική για τις εθνικές εκλογές.
Τώρα;

Μπολιάστηκε; 
Ετικέτες: