ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ Δ. Σ. / (μία απάντηση στον Βλάση Τσιώτο – για την δικαστική ήττα του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και τα πραγματικά γεγονότα)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 0 comments

ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ Δ. Σ. / (μία απάντηση στον Βλάση Τσιώτο – για την δικαστική ήττα του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και τα πραγματικά γεγονότα)



Βλάση, μας υποτιμάς, έχεις δικαίωμα να γράφεις ό,τι θέλεις, αλλά δεν μας έχεις δει να τρώμε γαϊδουρόχορτο. Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου κάνεις ενημέρωση και προσπαθείς να δείξεις ότι έχεις ήρεμη τη συνείδησή σου.


     Την άδεια και τους όρους λειτουργίας του ΧΥΤΑ δεν τους σεβάστηκαν ποτέ. Χωματερή λειτουργούσαν. Στα τέλη Μαρτίου του 2015 σε σύσκεψη που κάνατε στο γραφείο του δημάρχου όλες οι παρατάξεις παρόντος του δημάρχου Σικυωνίων, του επιτρέψατε να φέρνει τα σκουπίδια του. Μαζέψαμε υπογραφές και ανάμεσα στα αιτήματα ήταν να μάθουμε τι συμφωνήσατε, κάναμε αίτημα στον δήμο αλλά απάντηση δεν πήραμε. Δεν θεώρησες υποχρέωσή σου να πεις κάτι. Ούτε και οι άλλοι βέβαια. Έχει τόση σημασία αυτό; Ναι, γιατί ανοίξατε το δρόμο και την όρεξη του αυθάδη Σταματόπουλου.

      Με βάζεις σε μπελά γιατί με κάνεις να καθίσω να καταγράψω και δημοσιοποιήσω τι είπατε, τι κάνατε εδώ και τρία χρόνια. Αυτό θα το κάνω γιατί χωματερές, απαξίωση, πίκρα και ασχήμια υπάρχουν όταν δεν υπάρχει πολιτική. Και να γνωρίζεις ότι το αν μπορείς να κυβερνήσεις φαίνεται από το όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Το αφήνουμε αυτό προς το παρόν.

      Το πιο βαρύ από όλα που διάβασα είναι ότι «θα πάρετε πρωτοβουλίες». Έφτασε το βράδυ, πήχτρα το σκοτάδι, κοιμόμαστε, η ημέρα έφυγε, ενώ έπρεπε να είχαμε ξυπνήσει από το πρωί. Δεν θα αναφερθώ στο τι έκανε ο Ηλίας και τι απέδειξε ότι μπορεί να κάνει. Είναι μυστικό που το γνωρίζουν όλοι. Αλλά εσείς της αντιπολίτευσης κάνετε για στρατηγοί. Από αυτούς, όμως που καθορίζουν στρατηγική, παίρνουν πρωτοβουλίες μετά την ήττα, την συντριβή.

      Αυτά τα περί πρωτοβουλιών τα έχεις πει και άλλες φορές, κάθε τόσο γράφεις και κάτι στη σελίδα του Ζούκεμπεργκ για να καλύψεις το φιλοθεάμον κοινό της πολύ μικρής οθόνης, και την παραμονή του δικαστηρίου (11/10) μοιράσατε ένα κείμενο. Αυτά, εκτός και αν αναγνωρίζεις α) στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου κάτι περισσότερο από παιδική χαρά όπως έλεγε μια παλιά καλή μας φίλη και β) ολοκλήρωση της πολιτικής πρωτοβουλίας στη σφαίρα του fb.
  
      Βλάση, Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη first. Αυτό είναι το σύνθημα. Το δικό σας εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι «μακριά από τον πισινό μου έστω και λιγάκι», να χειρισθούμε το θέμα αλλά να μην «εκτεθούμε», και να αποκομίσουμε κάποιο κέρδος. Που σημαίνει: ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ “ΠΑΤΗΣΕΙ” Ο ΗΛΙΑΣ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ. Σου και σας έχω πεί, μην στηρίζεστε σε άλλους, κόμματα, τοπικούς παλαιοπαράγοντες, σε «διαδρόμους», αλλά γίνετε έκφραση της κοινωνίας. Με λογοδοσία σε αυτήν. Έχετε ξεχωρίσει από την κοινωνία, πολλά συμβαίνουν μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας από τις δεκαπέντε χιλιάδες δεν έχει πεισθεί ότι θα πείτε εκεί πράγματα που τον ενδιαφέρουν.

      Για το ζήτημα των σκουπιδιών πρωτοβουλίες πολιτών υπήρξαν αλλά είσασταν απόντες. Τον Απρίλιο του 15 μαζέψαμε υπογραφές, ώστε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας δοθούν απαντήσεις για τον ΧΥΤΑ. Απαξιώσατε να συμπορευθείτε. Είχατε δεσμεύσεις; Πρόσφατα για να κινήσουμε μία διαδικασία που άμεσα θα απαντούσε στην επίθεση του Σταματόπουλου, μαζέψαμε υπογραφές. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΣΙΚΥΩΝΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ. Βέβαια εκ των υστέρων κατάλαβα.  Αντί να κινήσεις τον δήμαρχο να κάνει αίτημα ανακοπής της προσωρινής απόφασης μοίρασες κείμενο που του λες ότι αν δεν είναι έτοιμος να πάρει αναβολή της εκδίκασης. Τέτοια πίεση.

      Για την δικαστική ήττα είσαστε συνυπεύθυνοι όλοι οι εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βλάση χειρίζεσαι τις λέξεις χωρίς τα γεγονότα. Σε προηγούμενο σημείωμά μου έγραφα ότι με τις παραλείψεις σας θέσατε σε κίνδυνο καλούς όρους διαβίωσης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό έχει πολλές διαστάσεις και συνεπαγωγές. Δεν είναι μόνο ήττα του Δημάρχου. Είναι της κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

      Όταν γνώριζες την σκουπιδοεισβολή από το Δήμο Σικυωνίων και γνώριζες την αρνητική για εμάς απόφαση του Πρωτοδικείου, δεν τα κοινοποίησες και στις 29 Αυγούστου έγραφες στο facebook ότι «χρειάζεται σιωπή ασυρμάτου».
Και ένα τελευταίο: την προηγούμενη εβδομάδα δεχθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Σταματόπουλο και τον βάλατε στο προεδρείο. Ένας παραβάτης του νόμου που θρασύτατα θεωρεί το Ξυλόκαστρο χωματερή του Δήμου του και σε έχει πάει στα δικαστήρια να συνεχίσει την παρανομία του, από αυτόν προϋπόθεση για να συνομιλήσεις είναι να κάνει αυτοκριτική. Βλάση είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Οι Ξυλοκαστρίτες και Ευρωστίνιοι δεν εξέλεξαν υποτελείς. Θέλουν αξιοπρεπείς και περήφανους εκπροσώπους.

   ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΟΣΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

( ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ...)