ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ιδού με τι απάτες εμφανίζεται πλεόνασμα: Η ΔΕΗ πληρώνει 2.338 προσλήψεις της αρχαιολογίας!

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 0 comments


   Την ώρα που το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πλησιάσει καν το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3.5% πέραν του 2016, η Αθήνα χλευάζει και καταφεύγει σε απάτες για να κρύβει κρατικά έξοδα και να εμφανίζει πλεονάσματα, με τρόπο, όμως, που θα τα πληρώσουν επιπλέον των φόρων τους οι πολίτες! Σαν την απάτη του υπουργείου Πολιτισμού με τη ΔΕΗ!

Ήδη, είναι κοινό μυστικό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της πρακτικής να μην πληρώνονται τα πάνω από 5 δις χρέη του δημόσιου στους ιδιώτες. Η εξαπάτηση, όμως, δεν σταματάει εδώ. Γιατί δεν φτάνει μόνο αυτό για να εμφανίζει το δημόσιο πλεόνασμα. Εφαρμόζεται και η παρακαμπτήριος να μισθοδοτούνται δημόσιοι υπάλληλοι μέσω άλλων φορέων για να μη φαίνονται τα έξοδα στον προϋπολογισμό!

Δεν υπάρχει πρόβλημα για την τσέπη των πολιτών με αυτή η πρακτική; Τεράστιο! Αλλά, θα το πούμε αφού περιγράψουμε τις συγκεκριμένες πρακτικές της «όλα στο φώς» αριστεράς.
Το υπουργείο Πολιτισμού θέλει να προσλάβει 2.338 υπαλλήλους για τη Γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. Και μάλιστα με την επισήμανση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου: «εξαιρετικά επείγον». Αυτό ήδη θέλει μια έρευνα. Δεδομένου ότι οι δύο αυτοί νομοί δεν είναι και οι πλουσιότεροι σε ανασκαφικά ευρήματα για να χρειάζονται 1800 εργάτες και 319 αρχαιολόγοι! Άλλοι νομοί θα χρειάζονταν έτσι μερικές χιλιάδες αρχαιολόγων. Πάμε παρακάτω.

Αν εγγράψει τους υπαλλήλους στα έξοδά του το υπουργείο, το κονδύλι και η μισθοδοσία θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα μειώσουν το πλεόνασμά του. Η κυβέρνηση ακολούθησε την πρακτική Σημίτη. Κάνει τις προσλήψεις και θα πληρώνει τους υπαλλήλους η… ΔΕΗ!

Και σε όσους φαίνεται απίστευτο, η επίσημη γραπτή αιτιολογία της κυρίας Κονιόρδου είναι ότι «η δαπάνη από την πρόσληψη δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ, η οποία δεν επιχορηγείται από τον κρατικό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης»!! Δηλαδή, δεν μετριέται από τους δανειστές και την ΕΛΣΤΑΤ ως έξοδο προσλήψεων και μισθών στο δημόσιο! Μετριέται, όμως, στους πολίτες σαν νέο πρόσθετο χαράτσι μέσω λογαριασμών. Επειδή κάποιος πρέπει να τους πληρώσει αυτούς τους ανθρώπους.
Οι πολίτες πληρώνουν τους φόρους για να πληρώνονται, εκτός των άλλων, και όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται για το δημόσιο. Και πληρώνουν τους λογαριασμούς στις εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως αντίτιμο για τις παροχές των εταιριών αυτών και τίποτε άλλο. Τα δημοτικά τέλη και η ΕΡΤ πληρώνονται μέσω ΔΕΗ, αλλά δεν χρεώνονται στο ρεύμα. Η ΔΕΗ κάνει απλώς τον εισπράκτορα.
Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: Πού θα βρει και πώς θα δικαιολογήσει η ΔΕΗ τη μισθοδοσία 319 αρχαιολόγων και 1800 εργατών και 45 συντηρητών αρχαιοτήτων και των άλλων ειδικοτήτων μόνο για τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας;

Εξηγούμαι. Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Τα χρέη της είναι πάνω από 2 δις, ενώ έχει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς τα χρηματικά της διαθέσιμα μειώθηκαν από τα 19 εκ. ευρώ στα τέλη του 2015 στα 5 εκ. ευρώ στα τέλη του 2016. Ήδη βρίσκεται σε σύγκρουση με τις θυγατρικές της ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ (έχει καταθέσει και αγωγές κατά ΔΕΗ!) για 1,2 δις ευρώ που δεν τους πληρώνει, με κίνδυνο να καταρρεύσει σαν ντόμινο όλη η επιχείρηση.
Και εδώ μπαίνει το επόμενο ερώτημα: Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που επιβαρύνει άλλες εταιρίες του δημοσίου για να πληρώνονται προσλήψεις υπαλλήλων ή άλλα έξοδα της Γενικής κυβέρνησης, ώστε να είναι κρυφά από τον προϋπολογισμό παρ όλο που ανήκουν σ αυτόν;

Ποια άλλα υπουργεία και υπηρεσίες της κυβέρνησης ή της αυτοδιοίκησης χρησιμοποιούν αυτά τα κόλπα και σε  ποιες εταιρίες χρεώνουν πληρωμές και προσλήψεις;

Τα ερωτήματα είναι σοβαρά γιατί, με δεδομένο ότι οι εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι στην πλειονότητά τους προβληματικές, οι επιπλέον επιβαρύνσεις των προϋπολογισμών τους θα πληρωθούν από τα συνήθη υποζύγια με αυξήσεις τιμολογίων και χρεώσεων. Αν δε βουλιάξουν οι εταιρίες από την «κοινωνική πολιτική», καλή ώρα όπως οι ΔΕΚΟ. Τις οποίες ακόμα πληρώνουμε.

Αντί να κοιτάμε πώς θ αναπτυχτεί η χώρα και πώς δεν θα χρειάζεται δάνεια το δημόσιο για να υπάρχει, η κυβέρνηση κοιτάζει πώς θα εξαπατήσει τους κουτόφραγκους με σαν τα παραπάνω κόλπα για να μην αλλάξει τίποτε από το κλεφτοκράτος. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης.   Πέμπτη 20 Απριλίου 2017
Ετικέτες: