ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Μαρία Ευθυμίου: Οι Έλληνες μισούν την πατρίδα τους

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 0 comments
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Μαρία Ευθυμίου: Οι Έλληνες μισούν την πατρίδα τους
Στο The Activist θέλουμε να ακούμε όσους έχουν κάτι πραγματικά να μας πουν. Εκείνους που μπορεί να μην γνωρίζεις, εκείνους που εάν η ίδια η ζωή δεν στους φέρει στον δρόμο σου, μπορεί να μην μάθεις …
theactivist.blog

………………………………………………………………………………

       Αφήνοντας στην άκρη μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι δυνατόν οι νέοι να εμπιστευθούν εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευτικούς θεσμούς; Η πολιτεία όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τους νέους, αλλά κινείται εναντίον τους, συρρικνώνει κάθε ελπίδα τους και προοπτική. Μπορούν να δουν οι νέοι πνευματικά και πολιτικά παραδείγματα; Αντίθετα είναι δέκτες ενός περιβάλλοντος φόβου, ανασφάλειας, ματαιότητας, αλλά και πολιτικού απανθρωπισμού και ιδιοτέλειας από τα πάνω.
Μία κοινωνία χωρίς θετικά παραδείγματα, οικονομικά, ψυχικά καταβεβλημένη κοινωνία δεν μπορεί να διδάξει τίποτα θετικό και αισιόδοξο στους νέους. Και μία κοινωνία, ένα περιβάλλον ψυχικής υπότασης, συγχέει γεγονότα και ψέματα, δεν μπορεί να ερμηνεύσει την πραγματικότητα, εγκλωβίζεται στην εσωστρέφεια. Καταφεύγει σε ένα βραχυπρόθεσμο ωφελιμισμό. Παράγει αλλοτριωτικά παραδείγματα, τον αρνητισμό.
      Όταν οι σημερινές συνθήκες δημιουργούν μελαγχολία, αλλαγές στον τόνο του θυμικού, όταν προηγείται ανελέητη προπαγάνδα για την κατωτερότητα του Έλληνα, δυσφήμηση και ενοχοποίηση της κοινωνίας, αυτή επιλέγει και υπό τύπον ανάγκης, την αποδοχή της ενοχής, την αυτοτιμωρία. Αυτή αποτελεί αρνητική προϋπόθεση αυτογνωσίας και αυτοκυριαρχίας, επιδεινώνει τις συνθήκες πολιτισμικής επάρκειας, ώστε να προσφέρουν στήριξη και αισιοδοξία στους νέους. Για αυτό τίποτα δεν προσφέρουν περιγραφές αρνητικών. Μην αποδίδετε ενοχή στους νέους μονοδιάστατα, γιατί ούτε γεννήθηκαν έτσι, και άλλοι τους διαμόρφωσαν.
      Δεν έχουμε ανάγκη περιγραφής αρνητικών και ιδιαίτερα των νέων, αλλά πνευματική προσπάθεια ώστε να προτείνουμε τα καίρια, μία αντίστροφη της καθοδικής πορείας. Ή, τουλάχιστον να εντοπίσουμε τα αντιπαραδείγματα που διαμορφώνουν συμπεριφορές. Να μην περιγράφουμε συμπτώματα αλλά να βρούμε τις αιτίες. Αντί να καταδικάζουμε το κακό ή την ασθένεια να διδάξουμε το καλό.

      Δύο λέξεις μόνο για δύο σημεία 1) η Ελλάδα είναι σε καθεστώς εξάρτησης και κηδεμονίας μέσω του χρέους και 2) οι Έλληνες δεν μισούν την Ελλάδα. Άλλο η Ελλάδα και άλλο αυτοί που την διοικούν και που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
      Τώρα το ότι οι νέοι «έκαψαν όλη τη χώρα» δεν μπορώ να το καταλογίσω στην εικόνα πραγματικότητας.

      (χρήσιμη υπενθύμιση: «Τα τελευταία χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας»....Η πνευματική χρεοκοπία προϋπήρξε και συμβαδίζει πλέον και με την οικονομική. Βασικοί υπεύθυνοι, μαζί με τους εκπροσώπους του αποκαλούμενου πολιτικού προσωπικού, για τα ψέμματα, για τα «ελώδη στεκάμενα νερά», είναι και οι διανοούμενοι. 
http://www.tinakanoume.gr/2017/03/blog-post_2.html)

********************************************************************************