ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Πάτρα: Ένας μικρός περίπατος στην ζωγραφική του Αλέξη Κυριτσόπουλου

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 0 comments
 


Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Πολύεδρο από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου 2017

 
    Δείγματα μιας ζωγραφικής πορείας γεμάτης χρώματα και όνειρα, από το Σαββόπουλο μέχρι τον ποιητή Σαραντάρη. Για παιδιά και για ερωτευμένους, για όσους ονειρεύονται με παραμύθια και παραμυθίες.
O λόγος για την έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου που αρχίζει αυτή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017.
Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας (1962-1965) χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές. Δημοσίευσε σκίτσα σε εφημερίδες και περιοδικά μέχρι το 1967. Το καλοκαίρι του 1967 πήγε στο Παρίσι, όπου παρέμεινε ως ανυπότακτος - χωρίς διαβατήριο. Εγγράφηκε στην Ecole nationale superieure des Beaux-Arts και παρακολούθησε το εργαστήριο της λιθογραφίας. Το 1970 γράφτηκε στη σχολή des Recherches sur les Arts Plastiqies et l’ Environnment.
Από το 1975 δουλεύει στην Αθήνα: εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφηση βιβλίων, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων, συνεργασία με το Διονύση Σαββόπουλο σε μουσικά προγράμματα, παιδικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, σκηνικά σε τρεις ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους. Συνεργάστηκε με τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων ως προς την εικονογράφηση αναγνωστικών Γαλλικής γλώσσας για το Γυμνάσιο και αναγνωστικού Α’ Δημοτικού αντίστοιχα.
Τελευταία του δουλειά είναι βιβλία με παραμύθια βασισμένα σε ποιήματα ποιητών της γενιάς του ’30 (Σεφέρη, Εγγονόπουλου, Ρίτσου, ετοιμάζεται του Σαραντάρη). Το βιβλίο «Βεγγαλικά», ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου, κέρδισε το 2014 το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ετικέτες: