ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
Οι Dead Can Dance εμπνέονται από την υποψηφιότητα της Ελευσίνας

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 0 comments      Οι Dead Can Dance, έχοντας γράψει το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αντλούν συχνά έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ιδιαίτερα εκλεκτική αισθητική τους είναι έντονα επηρεασμένη από την ελληνική μουσική - αρχαία και βυζαντινή.
Ύστερα από πρόταση της Ελευσίνας 2021, και συγκεκριμένα της Ελευσίνιας δημιουργού Λίας Δήμου, οι Dead Can Dance δημιούργησαν το - δίχως οικονομικές αξιώσεις - «ELEUSIS», μια μουσική σύνθεση εμπνευσμένη από την πόλη και την ιστορία της.
Σκοπός, η υποστήριξη και μετάδοση του οράματος της Ελευσίνας 2021 για τη «Μετάβαση στην EUphoria». Το βίντεο, που πλαισιώνει το «ELEUSIS», αποτελείται από αποσπάσματα λήψεων, που έγιναν στην πόλη της Ελευσίνας κατά την περίοδο του Οκτωβρίου 2016.

Η κινηματογραφίστρια Mari Shibata (London, UK), αφού περιηγήθηκε στις γειτονιές της Ελευσίνας, αποτύπωσε στιγμές της, εμπνευσμένη από το όραμα της Ελευσίνας 2021. Η αποτύπωση της πόλης από ψηλά έγινε από τον Ελευσίνιο Λάμπρο Ντοβίνο.
Συντελεστές παραγωγής
Λία Δήμου (sound artist / Eleusis, Greece - currently based in London, UK):  ιδέα - οργάνωση - επίβλεψη. Mari Shibata (journalist & filmmaker / London, UK): κινηματογράφηση - σκηνοθεσία - μοντάζ. Λάμπρος Ντοβίνος (film editor / Eleusis, Greece): εναέριες λήψεις. Γιάννης Τσιατσιάνης (Eleusis, Greece): τοπικός συντονιστής κινηματογράφησης και παραγωγής.
Στίχοι
Oh come calmly
Over the ocean I beckon to thee
I blow seeds of love to be
Born of my heart
Sown on the breeze
All I fondly know
Pales upon sails of your sweet gentle flow
How our love will grow
Crowned upon swans
Calling home
The love you hide inside
Has nowhere to run and nowhere to hide
I can see it in your eyes
Your empty hearts and your wasted lives
All I fondly know
Pales upon sails of your sweet gentle flow
How our love will grow
Crowned upon swans
Calling home
naftemporiki.gr
Ετικέτες: