ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Υπερτουρισμός: Μπλόκο του Άμστερνταμ στα κρουαζιερόπλοια - Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 0 comments

 

Υπερτουρισμός: Μπλόκο του Άμστερνταμ στα κρουαζιερόπλοια
Μετά τη Βενετία, που απαγόρευσε την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Άμστερνταμ αποφάσισε να κλείσει τον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει επίσης από την Μπριζ, το Ντουμπρόβνικ, το Δουβλίνο και τη Βαρκελώνη.
Δεν είναι το μόνο πρόβλημα η ρύπανση και ο κατακλυσμός των τουριστικών προορισμών με τεράστια πλήθη, που οδηγούν σε τόνους σκουπιδιών και κυκλοφοριακό χάος. Είναι και το γεγονός ότι οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων αφήνουν ελάχιστα έσοδα στα μέρη που επισκέπτονται, αφού μένουν μόνο λίγες ώρες και ξοδεύουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο μέσα στα πλοία όπου έχουν αγοράσει κατά κύριο λόγο all inclusive πακέτα. Όλα αυτά κάνουν έναν έναν τους προορισμούς τους να αναθεωρούν την στάση απέναντί τους.
Εξαίρεση αποτελεί βέβαια η χώρα μας, που... αγρόν αγοράζει, τη στιγμή που μάλιστα στη Σαντορίνη εδώ και τόσα χρόνια ένα ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου, το Sea Diamond, συνεχίζει να μολύνει την παγκοσμίου φήμης Καλντέρα. Στην εικόνα βλέπουμε συνωστιμό τέτοιων πλοίων στην Καλντέρα.
Διαβάστε για το Άμστερνταμ στην Καθημερινή: https://www.kathimerini.gr/.../ypertoyrismos-mploko-toy.../
Ετικέτες: