ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΟΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. (Παρατηρήσεις επί των λόγων τους)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 0 comments




Α. ΤΑΓΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064352065392&pa )
Από το κείμενό της που ξεκινά «Οι νέοι ανησυχούν για το μέλλον τους!!!», γράφει :
«Για να δώσουμε ελπίδα στους νέους πρέπει να έχουμε ανάπτυξη.
Ανάπτυξη μπορεί να επέλθει με την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».
ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΒΑΘΥ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΗΜΑ: Το μέλλον των νέων της Ελλάδας εξαρτάται από την απορρόφηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλιώς τα χάνουμε και τους χάνουμε. ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Το γνωστόν, (από το μεταΑνδρεϊκό ΠΑΣΟΚ), «εκσυγχρονισμός της διανομής».
...
Β. ΚΟΝΟΜΟΔΗ ΕΛΕΝΑ – ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ( https://www.facebook.com/syrizakorinthias )
Αυτή ασχολείται και με θεωρητικά θέματα. Από ανακοίνωσή της για την 8η Μαρτίου γράφει: «Η Αριστερά, παιδί του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, θεμελιώνεται στη βάση του ορθού λόγου, της ισότητας, της αδελφοσύνης και της δικαιοσύνης». Δεν της είπε κάποιος ότι ο Διαφωτισμός έγινε το ιδεολογικό εποικοδόμημα διεκδίκησης εξουσίας και νέας θεσμικότητας από τις νέες ανερχόμενες τάξεις της βιομηχανικής εποχής και για την συγκρότηση μηχανισμών κυριαρχίας στο νεωτερικό κράτος; Πού οδήγησε το πρόταγμα προόδου του Διαφωτισμού το είδαμε. (Αυτές τις ημέρες το Παρίσι έχει πάθει Δια-φωτισμό).
….............................
Εμφανίζεται ένας «προεκλογικός διαφωτισμός», «Αναπτυξιακές» θεωρίες, ανάκτηση ιστορικών «ιδεολογικών αναφορών», νέοι και νέες υποψήφιοι. Απουσιάζει ο συγκροτημένος θετικός λόγος προοπτικής και πολιτικής ανανέωσης. Κυριαρχούν παρωχημένες και ψεύτικες εννοιολογήσεις, οι αναδιατάξεις θέσεων του παλιού πολιτικού προσωπικού, η ενσωμάτωση νέων προσώπων σε καθεστωτικές δομές. Όμως, απαιτείται η κλασσική και φιλοσοφική παιδεία για την διαχείριση του πολιτικού και της πόλης, αυτά που η χρηματιστική ολιγαρχία, η επιτροπεία και η δικτατορία των αγορών δεν θέλουν να συμβαίνει. Από τις χαμηλές σταθερές αυτής της παιδείας, την άγνοια, το πολιτικό σύστημα της χώρας ευνοείται ιδιοτελώς.