ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η παρουσία - απουσία του Ανδρέα Παπανδρέου

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 0 comments

Σήμερα "επικαιροποιήθηκε" η παρουσία - απουσία του Ανδρέα Παπανδρέου με πολλές ανακοινώσεις. Στην σελίδα και ανάρτηση του φίλου  Βασίλης Ακράτος έκανα το παρακάτω σχόλιο.

     "Πολλοί σήμερα υψώνουν την σημαία και την φωτογραφία του Α. Π.. Αρκετοί, η πλειοψηφία, όμως, ούτε που γνωρίζει τι πίστευε, ούτε τι έκανε. Όπως αναφέρει ο ίδιος, πριν το ΄81, κεντρικό ζήτημα ήταν η αποκέντρωση της εξουσίας ως προϋπόθεση συμφιλίωσης της πολιτείας με τον λαό. 
     Σήμερα το κράτος γίνεται πιο συγκεντρωτικό και αυταρχικό ακόμα και με εργαλείο την υγειονομική επιτήρηση. Όλο το πολιτικό σύστημα είναι ο ανασταλτικός παράγοντας για κάθε θετικό βήμα της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
     Δυο λόγια μόνο για το σήμερα, μεθοδολογίας πολιτικής παρουσίας: όταν ήρθε ο Α. Π. το ΄74 δεν σήκωσε καμία φωτογραφία, σημαία, ή σύνθημα του παρελθόντος. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει και αλλάζουν. Όπως και προστίθεται γνώση. 
     Και μετά 47 χρόνια, δεν αναπολείς, αλλά μαθαίνεις από την εμπειρία της πολιτικής ζωής, παρεμβαίνεις με νέα εργαλεία, γονιμοποιώντας ότι παραδοτέο καλό έχεις".
 (Γρηγόρης Κλαδούχος)
..............................
Γρηγόρης Κλαδούχος
Γιώργο ( George Gougas), πρέπει να βρούμε αιτίες. Εάν μπήκε σε στραβό δρόμο ή παράπλευρο. Συμφωνώ ότι «η 18η του Οκτώβρη αποτέλεσε αφετηρία της αλλαγής της Ελληνικής κοινωνίας» εν μέρει. Είναι το φυσικό «παράδοξο»: τι συμβαίνει όταν οι θεσμικές αλλαγές δεν "δουλεύονται" στην κοινωνία. H δουλειά στο εποικοδόμημα, η διαχείρισή νέων θεσμών, ανατέθηκε σε ελλειμματικούς μορφωτικά και ηθικά.
Προφανώς χρειάζεται αποτίμηση του έργου του Α. Π., να δούμε ποιο ήταν το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, γιατί μπροστά στην απελπισία σήμερα πολλοί μιλούν, αναπολούν. Και το σήμερα και το αύριο περιμένει. ( Βλέπεις ότι για να αποδείξουν το "καταστροφικό" ΠΑΣΟΚ ή Ανδρέα καταφεύγουν στον αρνητή του....)


(Έκδοση των πρακτικών Σεμιναρίου, Αθήνα 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου 1980)

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. Α. : Επειδή σήμερα είναι η μέρα του του Ανδρέα ο Ανδρέας ήταν ένας δεν ξαναγίνεται εμείς όσο ζούμε θα τον θυμόμαστε το θέμα είναι άλλο τι κάνουμε από δω και πέρα διαβάζω πολλούς συντρόφους υπάρχει φαγωμάρα μεταξύ μας όλοι θέλουν κάποιον για αρχηγό Ας το κρατήσουμε για τις εκλογές Ας βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι αν θέλουμε κάτι να γίνει να μαστε όλοι καλά και να θυμόμαστε τον Ανδρέα