ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ - Ο Κώστας Μπαλαχούτης εξηγεί το "φαινόμενο Γαβαλάς" στην εκπομπή "Χάριν Ευφωνίας" του Χρήστου Παπαδόπουλου. (ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 0 comments
https://www.ogdoo.gr/web-tv/o-panos-gavalas-i-idiaiterotita-kai-ta-tragoydia-tou

Ο Πάνος Γαβαλάς, η ιδιαιτερότητα και τα τραγούδια του



    22/01/2018
    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ




    Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά στην εκπομπή του Χρήστου Παπαδόπουλου "Χάριν Ευφωνίας", με βασικό προσκεκλημένο τον διευθυντή του ogdoo.gr, συγγραφέα και στιχουργό Κώστα Μπαλαχούτη.

    Ιδιαίτερη και η παρουσία του Βαγγέλη Δεληκούρα στις ερμηνείες που στα χρόνια του '80 με τα Παιδιά από την Πάτρα μας σύστησε αρκετές "άγνωστες" στους πολλούς στα νεότερα χρόνια στιγμές του Πάνου Γαβαλά.

    Ξεχωριστή νότα η ερμηνεία του Μιχάλη Μεϊμάρη, γιου του Νίκου Μεϊμάρη, φίλου και συνοδοιπόρου του Γαβαλά, στους θρυλικούς "Γλάρους".

    Ο Μπαλαχούτης γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα του ελληνικού τραγουδιού γι' αυτό και κεντράρει με ευστοχία την περίπτωση του Πάνου Γαβαλά στα χρόνια, σε συνδυασμό με τις εποχές που αλλάζουν.

    Δεδομένη η χημεία του με τον Παπαδόπουλο με τον οποίο δημιουργικά, ο πρώτος σε ρόλο στιχουργού και ο δεύτερος σε ρόλο συνθέτη, συνδέονται με τραγούδια όπως τα: Αρχιπέλαγος, Φίλα με, Αυτή η γη έχει φωνή, Χωρισμός (στην προκυμαία), Το τραγούδι της γιορτής κ.ά.

    Κάπως έτσι προκύπτουν μέσα απ' τη συνομιλία τους ακριβά συμπεράσματα και πρωτότυπες διαπιστώσεις.


    Ετικέτες: