ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








O κόμβος στην Λυκοποριά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 0 comments

Νεκταρία Δούρη Αγαπητέ Γρηγορη, η Ολυμπία Οδός απλά μας εμπεζει. Πήραν τόσα εκατομμύρια και μας παρέδωσαν μια έξοδο όπως όπως ρίχνοντας το μπαλάκι στην τοπική κοινωνία. Είναι απλά εξωφρενικό και σκανδαλωδες. Ξέρεις τι είναι να περιμένεις τόσα χρόνια τον κόμβο γιαΔείτε περισσότερα

Διαχείριση
Γρηγόρης Κλαδούχος  Αγαπητή Νεκταρία Δούρη    Ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Μου δίνει την ευκαιρία να συμπληρώσω και δυο λόγια.
Γράφεις ότι «η Ολυμπία Οδός μας εμπαίζει». Οι τεχνικές εταιρείες έχουν ελευθερία κινήσεων από ένα κράτος που έπρεπε να σχεδιάζει και να επιβάλλεται.
Και δύο λόγια για τον πολυσυζητημένο κόμβο, που είναι ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
Σε ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσιλίδη μέσα από την σελίδα Λυκοποριά στις 13 Ιανουαρίου έλεγα ότι: «ο κόμβος πρέπει να υπηρετεί ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, όχι μόνο ανθρώπους μέσα σε αυτοκίνητα». Εκεί αναφέρω ότι ο κόμβος είναι συν-κοινωνιακός δηλ. κοινωνικός. Και εννοείται ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ. Τότε έγραφα ότι «αν κλείνουμε όπως-όπως το θέμα, σημαίνει ότι αξίζουμε αυτά που μας δίνουν και δεν χρειάζεται να έχουμε απαιτήσεις και να διεκδικούμε».
Η άποψή μου για τον κόμβο δεν είναι τεχνικίστικη, οικομίστικη, ωφελιμίστικη με βραχύ χρόνο απόδοσης. Αντίθετα, έχει ρίζες και αφετηρία ανθρωπολογική και στηρίζεται στην άποψη ότι ΚΑΘΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Δυστυχώς, όμως, σε μια εποχή που ο Έλληνας δεν γνωρίζει τι του έφταιξε και δεν έχει διέξοδο κάποιου ορίζοντα, επιβιώνουν διαλυτικές συζητήσεις, εγωϊστικές μικρότητες.
Θα σου στείλω και τρία κείμενά μου για τις υποδομές στον Δήμο. 
1) ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Χ. ΔΗΜΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 
http://www.tinakanoume.gr/2017/12/blog-post_22.html

2) ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΥΘΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος
http://www.tinakanoume.gr/2017/06/blog-post_56.html

3) Οι επικοινωνιακές υποδομές στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Ξαφνικά (!) ανακάλυψαν ανάγκες μεγάλου δρόμου.
αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 
http://www.tinakanoume.gr/2016/07/blog-post_25.html