ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Συναυλιακός χώρος Μαρία Δημητριάδη · ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 0 comments

Από τις 2 έως τις 8 Δεκεμβρίου κινούμαστε στους ρυθμούς της 7ης Τέχνης. Του Κινηματογράφου. Και ειδικά όταν πρόκειται για ταινίες που θα βάλουν τα παιδιά μας να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να σκεφτούν, να προβληματιστούν, τότε η μαγεία του πολλαπλασιάζεται.
Ακολουθεί μία γεύση από το πρόγραμμα των ταινιών που έχουμε επιλέξει από τις συμμετέχουσες στο φεστιβαλ και τις οποίες θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες μαθητές από πολλά σχολεία της περιοχής μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σούπα Μόντο / Supa Modo (Με ελληνικούς υπότιτλους, άνω των 8 ετών)
Γερμανία – Κένυα, 2018
Σκηνοθεσία: Likarion Wainaina
Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Κένυας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία ενός εννιάχρονου κοριτσιού που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νόσου: τη βοηθούν να γίνει πραγματική υπερήρωας, με τα φτερά της φαντασίας και τη μαγεία του σινεμά. Ένας συναρπαστικός, γλυκόπικρος αποχαιρετισμός σ’ όλους τους (υπερ)ήρωες της καθημερινής ζωής, που συνεχίζουν να εμπνέουν αυτούς που μένουν πίσω.
---------------------------------------------------
Το πειραγμένο γκάζι / Booster
Μια ταινία του Daniel Lambo
Βέλγιο, 2014
Ο Brent, ταλαντούχος BMXας και νεοφερμένος στην πόλη, παλεύει με τις φιλοδοξίες του, τη θλίψη και τον έρωτά του για μια κοπέλα ενώ γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών που επιδεικνύουν τα φτιαγμένα μηχανάκια τους σε προαστιακούς δρόμους και πάρκα.
---------------------------------------------------
Θύλακας – Enklava
Σερβία - Γερμανία 2015
Σκηνοθεσία: Goran Radovanovic
Κόσοβο 2004, πέντε χρόνια μετά τον πόλεμο. Η οικογένεια του Nenad ζει σε μια σερβοχριστιανική περιοχή που περιτριγυρίζεται από μια μεγάλη αλβανομουσουλμανική κοινότητα. Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος του παππούς, το δεκάχρονο παιδί αποφασίζει ότι πρέπει να του κάνουν κανονική κηδεία, παρότι το κοιμητήριο βρίσκεται έξω από την περιοχή. Η αποστολή του θα τον οδηγήσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού.
---------------------------------------------------
Λαβύρινθος / Labyrinthus
Βέλγιο - Ολλανδία, 2014
Σκηνοθεσία Douglas Boswell
Ο δεκατετράχρονος Frikke είναι δεινός παίκτης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά αυτό εδώ κρύβει μια αναπάντεχη έκπληξη: οι πρωταγωνιστές του είναι πραγματικά παιδιά και ζώα που οι ζωές τους φορτώθηκαν μυστηριωδώς στον λαβύρινθο του παιχνιδιού. Να παίξει ή να μην παίξει; Ιδού η απορία, ιδίως όταν η μοίρα των αγαπημένων του κινδυνεύει στον κυβερνοχώρο.
--------------------------------------------------
Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα / A Christmoose Story / Midden in de Winternacht
Ολλανδία- Σουηδία- Βέλγιο, 2013
Σκηνοθεσία Lourens Blok
Ο Κύριος Μους, ο Τάρανδος, εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με τον Άι Βασίλη (τα ελαφάκια είναι πολύ ντελικάτα για τέτοιες επικίνδυνες αποστολές), μια βλάβη στο έλκηθρο προκάλεσε την πτώση και των δυο. Ο Κύριος Μους, πρέπει να ξεκουραστεί έτσι ώστε το χτυπημένο του ποδάρι να γιατρευτεί κι έτσι ψυχαγωγεί την οικογένεια που τον φιλοξενεί με διάφορες ιστορίες, περιμένοντας τον Άι Βασίλη να έρθει και να τον μαζέψει.
---------------------------------------------------
Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων / Clara and the secret of the bears/Clara und das geheimnis der bären
Ελβετία-Γερμανία, 2012
Σκηνοθεσία Tobias Ineichen
Η δεκατριάχρονη Clara ζει με την μητέρα και τον πατριό της σ’ ένα απόμακρο αγρόκτημα στις ελβετικές Άλπεις. Η ευαισθησία της και η δυνατή σύνδεση της με τη φύση, της επιτρέπουν να δει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν. Ο Thomas, ένα δωδεκάχρονο αγόρι που ζει στο ορφανοτροφείο, έρχεται προσωρινά σε μια ανάδοχη οικογένεια στο διπλανό χωριό, και γίνεται ο πιστός φίλος και σύμμαχος της Clara. Η ανακάλυψη ενός παλιού παπουτσιού, φέρνει την Clara σε επαφή με την Susanna, ένα κορίτσι που ζούσε στο αγροτόσπιτο 200 χρόνια πριν. Η Susanna όμως είναι πολύ ανήσυχη γιατί κάποτε ο πατέρας της έπιασε ένα αρκουδάκι και σύμφωνα με ένα παλιό μύθο, είναι καταραμένος όποιος κάνει κακό στις αρκούδες. Παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της, η Clara αποφασίζει να βοηθήσει την Susanna. Λίγο πριν τα δυο κορίτσια καταφέρουν να ελευθερώσουν το αρκουδάκι και να επαναφέρουν την ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και την φύση, η Clara και ο Thomas πρέπει να περάσουν μια επικίνδυνη περιπέτεια.
-------------------------------------------------
Η Εναρκτήρια προβολή της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου θα είναι:
Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος (μεταγλωττισμένο)
Δανία 2018
Σκηνοθεσία Jannik Hastrup
Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν - μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλτ: έναν φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ όμως δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.
Ετικέτες: