ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 0 comments



Έχει ανοίξει μία συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη του θανάτου τόσων ανθρώπων. Και η γνώμη μου είναι ότι φταίνε αυτοί που είχαν αναλάβει την Πολιτική Προστασία. Κανένας άλλος δεν φταίει εκτός από αυτούς που έπρεπε να έχουν σχεδιάσει και να συντονίσουν το έργο διάσωσης ανθρώπων. 
       Οι άνθρωποι δεν κάηκαν, γιατί έφταιγαν αυτοί είτε επειδή κατασκεύασαν αυθαίρετα, είτε γιατί άλλοι δεν τους άφησαν δρόμους προς τη θάλασσα. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. Να λιγοστέψουμε τις ευθύνες των αρμοδίων ώστε να τους ελαφρύνουμε από παραπτώματα; Είναι μικρότερη η ευθύνη τους ,γιατί κάποιοι έκτισαν παράνομα; Δηλαδή στο Ξυλόκαστρο, αν (!) υπήρχε σχέδιο διάσωσης, θα εξαιρούνταν αυθαίρετες οικοδομές; Ή θα ήταν μικρότερη η λύπη μας για το θάνατο ιδιοκτητών αυθαιρέτων; ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

---
Τα στραβά του Έλληνα έχουν αιτίες. Η απαιδευσία του φαίνεται όχι μόνο από το τι ψηφίζει αλλά και από την γενική συμπεριφορά του. Η αναπαραγωγή της αξίας του ιδιωτικού μαζί με την διαχείριση των χρημάτων του χωρίς κοινωνική αποδοτικότητα τον έκανε να μην διαμαρτύρεται για τις δημόσιες υποδομές που πέρασαν σε ξένα χέρια, αλλά μόνο για την ατομική του πτώχευση από φορολογία, ενφιες κλπ. Λείπει η έννοια των κοινών αγαθών. Κάποιοι του δίδαξαν αυτό. Η πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας. Πού μαθαίνει ο άνθρωπος την ιδιοτέλεια, τον ατομικισμό, το είμαι άξιος γιατί κτίζω, το να τρυπώσω στο κράτος, να παίζω στο χρηματιστήριο; ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.