ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 0 comments

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
     Η οπτική της πολιτικής περιλαμβάνει την στρατηγική πρόταση αλλά και την τακτική εξειδίκευσή της. Δηλαδή, την πρακτική διαμόρφωσης συσχετισμών που θα υπηρετούν αυτή την στρατηγική.  Σημαίνει αξιολόγηση πολιτικών δυνάμεων και αξιοποίηση όχι μόνο των κινητήριων δυνάμεων υπηρέτησης των στρατηγικών  στόχων αλλά και εκμετάλλευση ακόμα και αντιθέσεων, ρωγμών ενός φάσματος ουδέτερων ακόμα και εχθρικών. Απλά, όλα αυτά υποδηλώνουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Στην πολιτική πρακτική επιτυχία έχεις όταν αξιοποιείς αυτήν την διαφορετικότητα.
     Δεν αναφέρομαι στην πρότασή  για αποχή στο δημοψήφισμα, αλλά στην γενική αναφορά  στις πολιτικές δυνάμεις. Δεν πιστεύω στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεπαρκής, είναι ένα πολυφασματικό κόμμα με συνιστώσες ιδιαίτερα επικίνδυνες που έχουν να κάνουν με ένα πνευματικοπανεπιστημιακό προσωπικό. Αυτό νομιμοποιείται και από την προβολή του μέσα από τα κυριακάτικα ένθετα της ΑΥΓΗΣ. Όσα όμως και αν καταλογίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε  τις δυνάμεις της διαφθοράς, διαπλοκής ιδιοτέλειας ενός πολιτικού στρώματος που χρέωσε τη χώρα και υπονόμευσε τη δυναμική της.
     Αν θεωρήσουμε ότι η πολιτική διαμάχη στο εσωτερικό της χώρας είναι ένας εμφύλιος «κακών», μας κυριαρχεί ο συναισθηματισμός ή η απελπισία. Μόνο ο απελπισμένος «τα βάζει» με όλους.
     Για να πω την αλήθεια με παρακίνησε να γράψω τα παραπάνω ο τηλεφασιστικός βομβαρδισμός των Ελλήνων.  Εκφοβισμός, μέσο πνευματικής παράλυσης, για εύκολη μάζα χειραγωγήσιμων.
     Δύο λέξεις για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξαγγελία δημοψηφίσματος είναι ένα καταφύγιο εκτόνωσης. Αν τους κρίνουμε στο πλαίσιο του εσωτερικού λογικού τους συστήματος , οι υποχωρήσεις τους ωθούν σε αδέξιες αντεπιθέσεις. Κρίνοντάς τους με λογική έξω από τη δική τους, πρόκειται απλά για αναζήτηση ανανέωσης  χρόνου.
     Όλα τα παραπάνω έχουν  σημασία μόνο αν αναγνωρίζεις  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ. 
( Από σημείωμα, με αφορμή την άποψη του Κώστα Χατζηαντωνίου για το δημοψήφισμα/ Ξυλόκαστρο, 27-6-2015)
          Συμπληρωματικά:
Αυτά, βέβαια αφορούν ανθρώπους , που λαμβάνουν υπόψη τους τις συνέπειες των λόγων τους και σε καμία περίπτωση δεν ευνοούν τους χειρότερους από αυτούς που μεταξύ τους ανταγωνίζονται. Πολιτική είναι κάτι διαφορετικό από  απόδοση ίσης ευθύνης σε όλους. Ακόμα και εάν έχει αδικηθεί.