ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ - ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Σπύρος Καραβάς, (Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 0 comments

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Σπύρος Καραβάς, (Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης):
1. Πράγματι, η προβολή μιας ψηφιακής τεχνουργημένης εικόνας από τους διοικούντες τον Δήμο και αφού έχει ήδη αρχίσει το έργο έχει όλα τα στοιχεία αυταρχισμού. Δεν έχει προηγηθεί κάποια συζήτηση, κάποιος διάλογος, συνομιλία, αλληλοεκπαίδευση μεταξύ των τριών συνιστωσών: επιστημόνων – κοινωνίας - δημοτικών θεσμών αποφάσεων. Έτσι το «Δημόσια διαβούλευση είναι η διαδικασία κατά την οποία ζητείται η συμβολή των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν…» που γράφετε, είναι ελλιπές και λαϊκιστικό χωρίς τους δύο άλλους συνομιλητές.
2. Υπάρχει μελέτη συγκοινωνιολόγων, έχει γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της Τσαλδάρη, συμμετείχαν 13 μελετητικά γραφεία, δόθηκαν βραβεία, πληρώθηκαν. Με ποια απόφαση ακυρώθηκε; Και ξεκινούν εικόνες – πρόταση αγνώστου προελεύσεως και στόχευσης. Το δε διευκρινιστικό – δικαιολογητικό των επιλογών μας κάνει την χάρη να το παραδίδει ως σχόλιο στο fb ο Δήμαρχος…
3. Η πόλη είναι οργανισμός. Η Tania Bouloubassi έκανε σαφείς επισημάνσεις στην σελίδα του Βλάσης Τσιώτος
και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: …Σε μια συνολική δηλαδή εποπτεία και προσέγγιση νέων σχεδίων για την πόλη και όχι σε αποσπασματικά έργα που οδηγούν σε «μεγάλους περιπάτους».
4. Καλό είναι να διαμαρτύρεστε όταν δεν λειτουργεί η δημοκρατία, όταν δεν επιτρέπουν γνώμη και συζήτηση, αλλά έχουν γίνει τόσα δημοτικά συμβούλια, ξώφαλτσα ακούστηκε το θέμα, δεν ζητήθηκαν ούτε δημοσιοποιήθηκαν τα σχέδια. Ναι, η δημοκρατία χρειάζεται, αλλά απαιτείται λόγος, αντίλογος. Έχετε συγκεχυμένο λόγο. Απαιτείται σαφέστερος και εξειδικευμένος, τόσο για τη σκοπιμόμητά του όσο και για τις επιπτώσεις του. Συνδυάστε το αυτό με το εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), όπου εκεί δίνεται προτεραιότητα στον πεζό και όχι στο αυτοκίνητο.
5. Το «κάθε ανάπλαση εξ ορισμού ομορφαίνει» εξ ορισμού είναι λάθος. Πάρτε παράδειγμα τον μεγάλο περίπατο – ανάπλαση της Πανεπιστημίου.
6. «Κάθε δημόσιο έργο αξιολογείται καταρχάς ως προς την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ» Λάθος, μερικότητα. Κάθε έργο αξιολογείται από την σκοπιμότητα και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ του. Έχει τεθεί και ως νομική υποχρέωση για τα δημόσια έργα.
7. Και σε παράπλευρο σχόλιο, εδώ, από τον Κ. Χ., επισημαίνεται το αναφερόμενο πλαγίως από εσάς «φουσκώνουν τα πανιά της τριήρης σας». Είναι πολύ σοβαρό θέμα «η τριήρης». Στην σελίδα του Δήμου έθεσα ερωτήματα προς συμπολίτη μας που επιδοκίμαζε το «έργο». Αυτό ήταν το σχόλιο - ερωτήματα: « επειδή Α) «ΕΠΙΣΗΜΩΣ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ, παρά μόνο μια φράση στην σελίδα του Δήμου και του Τσιώτου « Ένα όνειρο δεκαετιών μίας εξαιρετικής ομάδας επιστημόνων με έδρα το Δήμο μας, γίνεται πραγματικότητα. -Το #Ξυλόκαστρο επιτέλους τιμά την ιστορία του.#xylokastro #evrostini #Ιστορία» και Β) επειδή κάτι φαίνεται να γνωρίζεις, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ:
7.1. Αν το έργο το κάνει ο Δήμος, έχει συζητηθεί στην Δημοτική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο αυτή η κατασκευή;
7.2 Πόσο θα κοστίσει, ποιος το κατασκευάζει, αν υπάρχει προγραμματισμός, σχέδια, αν θα τηρηθεί ο προγραμματισμός και οι προδιαγραφές διαδικασίας μιας Πρωτοβουλίας που θέλουν να συνεχίσουν και που ξεκίνησε επί Σκούρα. (Επισημειώνω ότι το έργο είχε ως αφετηρία την δημιουργία Βιωματικού Μουσείου).
7.3. Είναι κάτι σε γνώση του Σπύρου Καραβά, ώστε να ενημερωθούμε από αυτόν;
7.4. Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ είναι ο κωδικός εισόδου στην ταυτότητα του Ξυλοκάστρου, ο νους γενετικός και συλλογικός του.
............................
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΒΑ: Spiros Karavas
1 ημ. ·
Ανάπλαση Τσαλδάρη
Εννοιολογικές αυτοδιοικητικές προσεγγίσεις…
•Δημόσια διαβούλευση είναι η διαδικασία κατά την οποία ζητείται η συμβολή των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν…
Η ανάπλαση της Τσαλδάρη μάλλον δεν αφορά τους πολίτες του δήμου μας.
•Ενημέρωση είναι η διαδικασία με την οποία ο δημότης μαθαίνει τι πρόκειται να γίνει στον τόπο του.
•Φωτορεαλισμός είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση των κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού βάσει των δισδιάστατων σχεδίων του αντικειμένου. Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι πλέον απαραίτητες στην σημερινή εποχή για τον αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό, σχεδιαστή, διακοσμητή και ιδιώτη γιατί σε αντίθεση με την παραδοσιακή κατασκευή μακετών, πλέον χρησιμοποιούν τα εξελιγμένα 3d προγράμματα με αποτέλεσμα να σχηματίζουν μια πληρέστερη άποψη της υπό κατασκευή οικοδομής ή έργου ακόμα και από τα αρχικά της στάδια.
Στην Τσαλδάρη ο φωτορεαλισμός έρχεται αφού το έργο εξελίσσεται…Όλα λάθος!
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Κάθε ανάπλαση ως έργο εξορισμού ομορφαίνει…
Νέα υλικά και τεχνολογίες και φρέσκιες ιδέες συμβάλλουν σε αυτό. Άρα και η ανάπλαση στην Τσαλδάρη θα ομορφύνει τον εμπορικό δρόμο της πόλης μας.
Κάθε δημόσιο έργο αξιολογείται καταρχάς ως προς την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.
Και στα δυο διαφωνήσαμε,θεωρώντας προτεραιότητα άλλες αναπλάσεις.
Στο φυσικό αντικείμενο διαφωνήσαμε με την κοπή δέντρων, την τοποθέτηση πλακιδίων και την επίστρωση με κυβόλιθους. Προεκλογικά ενημερώσαμε τους δημότες και τον εμπορικό κόσμο και υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε το φυσικό αντικείμενο ως νέα δημοτική αρχή.
Οι εκλογές τελείωσαν, το αποτέλεσμα είναι σεβαστό και το συγκεκριμένο έργο στην προεκλογική ατζέντα της δημοτικής αρχής και καλώς υλοποιείται.
Δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε ένα έργο που “ψηφίστηκε πρόσφατα”. Για όσους διαφωνούν τώρα -κατόπιν εορτής- με τις εργασίες, τους καλούμε να ασχολούνται πιο ενεργά με τα κοινά, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν.
Με τις έννοιες διαβούλευση, ενημέρωση και απεικόνιση των προθέσεων σας συνεχίζετε να δείχνετε την απέχθεια σας ως δημοτική αρχή και να ταλαιπωρείτε του δημότες.
Η νωπή εντολή και η πενταετία διακυβέρνησης σας δίνουν αυτό το δικαίωμα και φουσκώνουν τα πανιά της τριήρης σας με περισσή έπαρση και η αλαζονεία.
Υ.Γ. : σε έναν υπέροχο τουριστικό τόπο όπως το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου οι εργασίες σταματούν και τα πάντα πρέπει να λάμπουν.
Με εκτίμηση
Σπύρος Καραβάς
— μαζί με Σπύρος Καραβάς στην πόλη Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "< Βλάσης Τσιώτος Δημοσιεύσεις Φωτογραφίες Δημοσιεύσεις του χρήστη Βλάσης o χρήστης Βλάσης Τσιώτος χαρούμενος. 2 2ώ. H νέα Π.Τσαλδάρη σας παρουσιάζεται! αισθάνεται GRIDo ም"


2 ώρ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια