ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
Η παγίδα του Θουκυδίδη και ο εκτροχιασμός της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης. Κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος - MARIA NIKOLAKAKI - MAY 29

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 0 comments


Στη σύγχρονη πολιτική επιστήμη, «παγίδα του Θουκυδίδη» (Thucydides trap) είναι η πολιτική κατάσταση μεταξύ δύο αντιπάλων, του παλιού ηγέτη και του ανερχόμενου, που δημιουργεί εντάσεις.

Η Απέλλα, η συνέλευση των πολιτών της Σπάρτης, αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην Αθήνα, αντίθετα προς την εισήγηση του βασιλιά Αρχίδαμου (σημειωτέον ότι η αρχαία Σπάρτη, αντίθετα με ό,τι συνήθως πιστεύεται, ήταν ένα καθεστώς άμεσης δημοκρατίας με εξισορροπητικά όργανα, όπως τους δύο βασιλείς, τη γερουσία, τους εφόρους κ.λπ.). Και μάλιστα η Απέλλα επέβαλε στον διαφωνούντα βασιλιά την αρχιστρατηγία σε έναν πόλεμο που αυτός δεν ήθελε. Η απόφαση της Απέλλας οφειλόταν στην πεποίθηση ότι η Αθήνα ισχυροποιείτο συνεχώς και πολύ σύντομα η Σπάρτη θα ήταν μία πόλη περικυκλωμένη από μία αχανή αθηναϊκή επικράτεια και δεν θα ήταν πλέον σε θέση να αντιδράσει. Γιατί για τους Αρχαίους Ελληνες η ισορροπία μεταξύ των πόλεων-κρατών ήταν πολύ σημαντική. Η συνεχής αύξηση της αθηναϊκής ισχύος οδηγούσε σε ολική ανατροπή αυτής της ισορροπίας. Τελικώς η Σπάρτη αποφάσισε να αρχίσει αυτόν τον ιδιότυπο προληπτικό πόλεμο. Αθήνα και Σπάρτη αποδύθηκαν σε λυσσαλέο αγώνα αλληλοεξόντωσης μέχρις εσχάτων, με αποτέλεσμα την αμοιβαία αποδυνάμωσή τους, μετά μία βραχεία ηγεμονία της Σπάρτης και μία μεταβατική ηγεμονία της Θήβας, και τελικώς τη σαρωτική επέλευση του Φιλίππου του Μακεδόνος. Αυτό ήταν και το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Thanks for reading Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

Στην σύγχρονη εκδοχή, οι ΗΠΑ για δεκαετίες πολεμούσε με παντοίους τρόπους την Σοβιετική Ένωση. Είτε με πολέμους δια αντιπροσώπων, είτε με τον Ψυχρό πόλεμο, υπήρχε ο κοινά αποδεκτός εχθρός, που στήριζε όλη την εξωτερική πολιτική. Η δημιουργία του ΝΑΤΟ έγινε κάτω από αυτήν την λογική: να κρατήσει την Σοβιετική Ένωση εκτός Ευρώπης, την Αμερική μέσα και την Γερμανία σε χαμηλές δυνατότητες.Όσο πολεμούσαν μεταξύ τους, και αποδυναμώνονταν, η ανάδυση της Κίνας ως παγκόσμιας δύναμης δεν είχε γίνει αντιληπτή. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι σκόπιμα επένδυσαν στην Κίνα για να την χρησιμοποιήσουν εναντίου της Σοβιετικής Ένωσης, όταν υπήρχε διένεξη μεταξύ των δύο κομουνιστικών χωρών.

Οι λάθος πολιτικές των ΗΠΑ απέναντι στον Υπόλοιπο Κόσμο (88% του πλανήτη) και η τακτική για μονοπολικότητα βασιζόμενοι στο Rules based Order (τάξη βασιζόμενη σε κανόνες των ΗΠΑ, που αποτελούν το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού) έφερε την ανάδυση των BRICS. Όταν ξύπνησαν οι Αμερικάνοι βρέθηκαν με δύο γεωστρατηγικούς αντιπάλους, μια Ρωσία που είχε κληρονομήσει τις πολεμικές δυνατότητες της Σοβιετικής Ένωσης και την Κίνα με την σημαντικότερη βιομηχανική και τεχνολογική παραγωγή του πλανήτη. Και ενώ ήταν ήδη αποδυναμωμένοι και χρεοκοπημένοι από τον πόλεμο “κατά της τρομοκρατίας” δηλαδή τους πολέμους στην Μέση Ανατολή, για την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ, η διάλυση της Συρίας και του Ιράκ ως μεγάλων δυνάμεων της Δυτικής Ασίας έφερε στο προσκήνιο το Ιράν ως υπερδύναμη στην περιοχή. Μέσα στην αλαζονεία της εξουσίας τους οι ΗΠΑ είπαννα τα βάλουν και με τους τρεις μαζί. Το μόνο που κατάφεραν είναι να τους φέρουν πιο κοντά, καθιστώντας αδύνατο να τους νικήσουν.

Οι κυρώσεις που επιβάλλουν και στις τρεις χώρες το μόνο που καταφέρνουν είναι γίνουν μπούμερανγκ και να θιγούν οι ίδιες Δυτικές οικονομίες, που κάτω από την απειλή του Uncle Sam, αυτοκαταστρέφονται. Ταυτόχρονα το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι κάτω από κυρώσεις συσπειρώνεται γύρω από την ελπίδα προστασίας που προσφέρει η Κίνα και η Ρωσία. Σιγά σιγά όλες οι χώρες απομακρύνονται από την ηγεμονία της Δύσης, που ελεγχόμενη από το χρηματιστηριακό κεφάλαιο διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η Δυτική αποτυχία στο μέτωπο του πολέμου οδηγεί σε κλιμάκωση των εχθροπραξιών

Είναι δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις της Αυτοκρατορίας δεν πηγαίνουν καλά. Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, προτείνονται «θεωρίες νίκης», συλλογές κουρασμένων αφηγήσεων που εδώ και πολύ καιρό αποδεικνύονταν ως μη ρεαλιστικές. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία για τις 26 Μαΐου 2024 έχει ως εξής:

 • Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερεκτείνονται λόγω της αυξανόμενης ρωσικής πίεσης, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Χάρκοβο, καθώς και της στρατηγικής της ίδιας της Ουκρανίας για υπεράσπιση ανυπεράσπιστων θέσεων και ακόμη και αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Ο Πούτιν είπε πως δεν υπάρχει πιθανότητα εφόδου στην ίδια την πόλη για την ώρα. Η στάση του Πούτιν στα θέμα της προσάρτησης είναι γνωστή. Γίνεται εφόσον οι ίδιοι οι κάτοικοι το επιθυμούν. Έτσι ανήγγειλε πως θα γίνει δημοψήφισμα, ενώ έχει αρχίσει να μοιράζει ρωσικά διαβατήρια σε όποιον το επιθυμεί.

▪Όσο η συλλογική Δύση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις θεμελιώδεις αδυναμίες της στρατιωτικής και βιομηχανικής της βάσης και την μη βιώσιμη φύση της εξωτερικής της πολιτικής κατά πρώτο λόγο, οι προσπάθειες να νικήσουν καλύτερα προετοιμασμένους και οργανωμένους αντιπάλους θα αποτύχουν.

▪Παρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για επιτυχία χρησιμοποιώντας το ATACMS στα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι σε θέση να παράγει κάθε χρόνο περισσότερα από όσα μπορεί να καταστρέψει ή να καταστρέψει η Ουκρανία, ενώ η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν είναι σε θέση να τις αντικαταστήσουν.

 • Η Ρωσία παράγει βλήματα πυροβολικού τρεις φορές πιο γρήγορα και τέσσερις φορές φθηνότερα από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας — Sky News

Αυτό αναφέρει το κανάλι με αναφορά στους υπολογισμούς της εταιρείας συμβούλων Bain & Company. Σύμφωνα με αυτήν, φέτος οι ρωσικές επιχειρήσεις θα παράγουν περίπου 4,5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού, ενώ η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράγουν μόνο 1,3 εκατομμύρια μαζί.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το κόστος των ρωσικών πυρομαχικών 152 χλστ. είναι τέσσερις φορές μικρότερο από αυτό των δυτικών 155 χλστ. Έτσι, ένα κέλυφος που παράγεται στη Δύση κοστίζει κατά μέσο όρο 4.000 δολάρια, ενώ ένα κοχύλι που παράγεται στη Ρωσία κοστίζει μόνο 1.000 δολάρια.

Δεν παρέχονται πηγές δεδομένων για τη μελέτη, αλλά λέγεται ότι βασίζεται σε ανοιχτά δεδομένα.

 • Η Ουκρανία έχει ξεμείνει από στρατεύματα με πάνω από 600.000 νεκρούς στρατιώτες και πάνω από 1 εκ . τραυματισμένους. Η νέα επιστράτευση στην Ουκρανία αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα, ενώ δεν είναι λίγοι που αποφασίζουν να διαφύγουν πάση θυσία από το μέτωπο του πολέμου, ακόμη και με κόστος τη ζωή τους. Δεκάδες έχουν πνιγεί στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον Δνείπερο ποταμό. Ολόκληρα στρατεύματα παραδίνονται, ακόμη και Αζοφικοί ναζί. Πλέον δεν υπάρχει καμία ελπίδα να νικήσει η Ουκρανία, και αυτό είναι πλέον παραδεκτό από όλες τις πλευρές.

 • Τα επαγγελματικά στρατεύματα της Ουκρανίας που εκπαιδεύονταν επί μια δεκαετία από τις Νατοϊκές δυνάμεις έχουν καταστραφεί και ο στρατός της Ουκρανίας αποτελείται από άντρες μεγάλης ηλικίας και παιδιά. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 έτη. Η υποχρεωτική στράτευση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ ο στρατός παραμένει ανεκπαίδευτος. Μόνο την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 11.200 Ουκρανοί στρατιώτες. Κανένα έλεος από τους Δυτικούς και τον Ζελένσκι που ξέρει πως αν σταματήσει ο πόλεμος δεν θα μακροημερεύσει και ο ίδιος.

 • Οι Αμερικάνοι θέλουν να στείλουν 300.000 Δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία, κάτω από τον ισχυρισμό ότι θα είναι “εκπαιδευτές” των Ουκρανών, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει εφόσον μόνο το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης συμφωνεί με πόλεμο κατά της Ρωσίας. Μια τέτοια κίνηση θα σημάνει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 • Ενώ οι αποθήκες στις χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αδειάσει από όπλα, οι δυνατότητες της συμμαχίας Ρωσίας, Κίνας, Ιράν είναι στο μέγιστο βαθμό ανεπτυγμένες, και αν συμπεριληφθούν και χώρες του SCO τότε μιλάμε για τον Υπόλοιπο Κόσμο (Rest of the World) έναντι του ενός δισεκατομμυρίου της Δύσης.

 • Το θέμα όπως το περιέγραψε ο φίλος Ουκρανός κομμουνιστής Ντμίτρι Κοβάλεβιτς: Η Ουκρανία έχει γίνει ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία του ΝΑΤΟ για να πολεμήσει κατά των αντιπάλων της. Όσον αφορά την ουκρανική οικονομία, ο Kovalevich δήλωσε ότι «είναι μέχρι το λαιμό της χρέος προς το ΔΝΤ και άλλους δυτικούς πιστωτές. Η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει αυτά τα χρέη. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ [Γενς Στόλτενμπεργκ] είπε πρόσφατα ότι εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, δεν θα έχει νόημα να την ξαναχτίσουμε». Επιπλέον, πολλοί Ουκρανοί στη διασπορά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απαλλαγούν από την ουκρανική υπηκοότητα και τους δεσμούς με τη χώρα «επειδή η δημόσια συναίνεση διασπάστηκε το 2014 μετά το πραξικόπημα του Euromaidan», σχολίασε. «Η φιλοαμερικανική ιδέα του νέου ουκρανικού κράτους είναι τόσο μη βιώσιμη που απαιτεί από τους Ουκρανούς να θυσιάζουν συνεχώς τη ζωή, την υγεία, [και] την περιουσία τους, αλλά χωρίς να τους προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα και αντί να περικόπτουν τις κοινωνικές πληρωμές, να κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία και επιχειρήσεις. μέρος της νεοφιλελεύθερης πορείας».

 • Η μόνη πιθανότητα να νικήσουν, πιστεύουν οι Αμερικανοί, είναι με πυρηνικό πόλεμο. Μόνο που οι Ρώσοι έχουν περισσότερα και καλύτερα πυρηνικά όπλα.

 • Ο New Yorker σημειώνει δύο χρόνια μετά και ο πόλεμος είναι αναμφισβήτητα υπέρ της Ρωσίας.

  - Ο ρωσικός στρατός είναι τώρα μεγαλύτερος και τώρα δέχεται 30.000 εθελοντές το μήνα (η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών σημείωσε νωρίτερα το έτος η Ουκρανία χρειάζεται 35.000 αλλά παίρνει μόνο 17.500). Η Ρωσία μπορεί να παράγει περισσότερες από διπλάσιες οβίδες από όλο το ΝΑΤΟ, είναι έμπειρη στα drones και στο EW και ισοπεδώνει τους ουκρανικούς «σχηματισμούς στρατευμάτων» με βόμβες ολίσθησης.

  - Η Ρωσία έχει εξαντλήσει τόσο σημαντικά την άμυνα της Ουκρανίας που η κυβέρνηση «διέταξε διακοπή ρεύματος σε όλη τη χώρα».

  Αλλά η έλλειψη όπλων είναι μόνο ένα από τα προβλήματα της Ουκρανίας. ο στρατός έχει επίσης έλλειψη σε στρατιώτες. Στις πρώτες μέρες του πολέμου, δεν υπήρχε έλλειψη ανθρώπων που ήθελαν να εγγραφούν για να πολεμήσουν, αλλά η εύρεση πρόθυμων νεοσυλλέκτων έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.

  - Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, ειδικά καθώς πλήττει τους φτωχούς, τους αγρότες και τους λιγότερο μορφωμένους. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι επίσης δυσαρεστημένοι που δεν υπάρχει αποστράτευση και η μόνη διέξοδος είναι ο θάνατος ή ο σοβαρός τραυματισμός.

  - «Η Ουκρανία δεν μπορεί να υπολογίζει σε μελλοντικά πακέτα βοήθειας» από τις ΗΠΑ και «όλες οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την υπαρξιακή φύση του αγώνα, δεν χρησιμοποίησαν τα τελευταία δύο χρόνια για να αναβαθμίσουν σοβαρά ή να επεκτείνουν την παραγωγή όπλων».

Επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στην Ρωσία

Θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα επειδή «αυτή είναι αυτοάμυνα» ως απάντηση στις ρωσικές προελεύσεις κοντά στο Χάρκοβο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της συμμαχίας.

"Είναι στο χέρι των συμμάχων να αποφασίσουν με ποιους όρους θα παραδώσουν όπλα στην Ουκρανία. Δεν είναι απόφαση του ΝΑΤΟ, είναι απόφαση που λαμβάνεται από μεμονωμένους συμμάχους. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, βλέπουμε τώρα ότι η πρώτη γραμμή και η γραμμή των συνόρων είναι πάνω κάτω το ίδιο και φυσικά, το Κίεβο δεν μπορεί να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος. Το χέρι των Ουκρανών είναι πίσω από την πλάτη τους και τους καθιστά πολύ δύσκολο να διεξάγουν άμυνα επειδή δέχονται επίθεση από ρωσικό έδαφος με πυραύλους, με αεροπορικές επιδρομές, με πυροβολικό και είναι δύσκολο για αυτούς να απαντήσουν λόγω των περιορισμών σε ορισμένα από τα όπλα. Και πρέπει να θυμόμαστε τι είναι: αυτό είναι αυτοάμυνα <…> Ορισμένοι σύμμαχοι έχουν άρει τους περιορισμούς, επιτρέποντας στους Ουκρανούς να αμυνθούν καλύτερα, και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εξετάσουν την άρση άλλων περιορισμών. αυτοάμυνα εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου», είπε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι το 99% των όπλων παρέχεται στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα, αφού η Ουκρανία έχει ήδη χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

“Η Ουκρανία χτυπά 687 στόχους, 161 αυτοκίνητα στο Μπέλγκοροντ την εβδομάδα

"Την περασμένη εβδομάδα, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, 687 εγκαταστάσεις υπέστησαν νέες ζημιές, 213 εγκαταστάσεις έχουν αποκατασταθεί καθώς και 120 παράθυρα και 145 μπαλκόνια επισκευάστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας. Περίπου 2.620 εγκαταστάσεις έχουν αποκατασταθεί επί του παρόντος. Περίπου 161 οχήματα έχουν καταστραφεί μέσα στην εβδομάδα», είπε σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη.”

Σε απάντηση ο Ζελένκσι πήρε άδεια από το ΝΑΤΟ να χτυπήσει Ρωσικά εδάφη με ΝΑΤΟικά όπλα. Αυτό ήδη συμβαίνει:

Μια λίστα με πρόσφατες επιθέσεις με αξιώσεις κατάρριψης:

12 επίθεση ATACMS στο αεροδρόμιο Dzhankoy που κατέστρεψε τουλάχιστον ένα S-400 που καταστράφηκε στις 17 Απριλίου

10 ATACMS καταρρίφθηκαν στις 20 Απριλίου

5 ATACMS καταρρίφθηκαν στις 29 Απριλίου

2 ATACMS σε ένα προπονητικό πεδίο 1 το οποίο έχασε κάποιος την 1η Μαΐου

Άγνωστος αριθμός ATACM που αναχαιτίστηκε στις 7 Μαΐου

1 ATACMS σε αποθήκη πυρομαχικών στο Λούγκανσκ στις 13 Μαΐου

10 ATACMS καταρρίφθηκαν στις 15 Μαΐου

5 ATACMS καταρρίφθηκαν και μερικά κατάφεραν να χτυπήσουν το αεροδρόμιο Belbek, καταστρέφοντας/ζημιώνοντας πολλά αεροπλάνα στις 16 Μαΐου,

5 ATACMS χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή του εκτοξευτήρα S400 και άλλων συστημάτων στο Donestk στις 22 Μαΐου.

Πολλαπλά ATACMS που χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα μεταξύ 23 και 24 Μαΐου για να χτυπήσουν την Alushta της Κριμαίας

Συνολικά, γνωρίζουμε ότι περισσότερα από 50 ATACM έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιθέσεις από τότε που εγκρίθηκε η βοήθεια. Όλα σε διάστημα 30-40 ημερών.

«Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι αμερικανικά και άλλα δυτικά όπλα χτυπούν στόχους στο έδαφος της Ρωσίας, κυρίως μη στρατιωτικές υποδομές και κατοικημένες περιοχές», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι τα αμερικανικά όπλα, όπως πύραυλοι ATACMS οπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων κατά αμάχων στόχων.

Όπως είπε ο πρώην επιθεωρητής όπλων Σκοτ Ρίττερ, θέλουν από υπόρρητη συναίνεση να γίνει επίσημη θέση για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Αυτό όμως ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσε σε πυρηνικό πόλεμο.

Αυτό είναι έμμεση κήρυξη πολέμου από το ΝΑΤΟ στην Ρωσία! Η Δύση με 50 χώρες που έχουν ήδη συνδράμει με πολεμοφόδια, εκπαίδευση και διοίκηση των επιχειρήσεων είναι ήδη σε πόλεμο με την Ρωσία. Όπως περιγράφει o Oμότιμος Πρόεδρος του Council for Foreign Relations Richard Haas, στην εφημερίδα Project Syndicate: ο πόλεμος είναι μια αναντιστοιχία και η Ουκρανία δεν μπορεί εύλογα να αναμένει να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει. Παραδέχεται ότι «η Ρωσία έχει πάρα πολλούς στρατιώτες» (απεριόριστο ανθρώπινο δυναμικό) «μια οικονομία εν καιρώ πολέμου ικανή να παράγει μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών» (Απεριόριστη βιομηχανική ικανότητα) και «η Ρωσία… έχει πρόσβαση σε όπλα και πυρομαχικά… που συμβάλλουν στον πόλεμο του Κρεμλίνου." (Απεριόριστη παραγωγή όπλων) Εν ολίγοις, η ανάλυση του Haass αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί και δεν θα κερδίσει. Ο Haass εξηγεί επίσης:

Μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός σχεδόν σίγουρα δεν θα οδηγούσε σε τίποτα που να μοιάζει με ειρήνη, η οποία πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει την άφιξη μιας ρωσικής ηγεσίας που θα επιλέξει να τερματίσει το καθεστώς παρίας της χώρας. Αυτό μπορεί να μην συμβεί για χρόνια ή δεκαετίες.

Ω, λοιπόν, ο πραγματικός στόχος είναι η αλλαγή καθεστώτος. Τι έκπληξη!

Αυτή είναι μια αποκάλυψη της ατζέντας των ελίτ, η οποία κοιτάζει πέρα ​​από την ανόητη προπαγάνδα για «απρόκλητη επιθετικότητα» και εστιάζει αποκλειστικά στη γεωπολιτική, την κινητήρια δύναμη στις διεθνείς σχέσεις. Στο μυαλό του Haass, η Ουκρανία δεν είναι ένα πεδίο μάχης στο οποίο Ουκρανοί και Ρώσοι πατριώτες θυσιάζουν τη ζωή τους για τις χώρες τους. Όχι. Στο μυαλό του Haass, η Ουκρανία είναι η κρίσιμη πύλη προς την Κεντρική Ασία, η οποία αναμένεται να είναι η πιο ευημερούσα περιοχή του επόμενου αιώνα. Οι δυτικοί πλουτοκράτες σκοπεύουν να είναι οι κύριοι παίκτες στην ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας, και γι' αυτό προσπαθούν να άρουν το μεγαλύτερο εμπόδιο στη δυτική διείσδυση, που είναι η Ρωσία. Μόλις η Ρωσία αποδυναμωθεί και υποχωρήσει, η Ουάσιγκτον θα είναι ελεύθερη να απλώσει τις στρατιωτικές της βάσεις σε όλη την Ευρασία θέτοντας τις βάσεις για τον περιορισμό της αντίπαλης Κίνας μέσω προκλήσεων, περικύκλωσης και οικονομικού στραγγαλισμού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ορισμός του Haass για την «επιτυχία» είναι πιο ευέλικτος από τους απλούς ανθρώπους που αξιολογούν αυτά τα θέματα ως προς τον τεράστιο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν. Κατά την γκλομπαλιστική άποψη, αυτά τα πράγματα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η ακατέργαστη, γεωπολιτική δύναμη με τη μορφή παγκόσμιας ηγεμονίας. Αυτός είναι ο απώτερος στρατηγικός στόχος. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χτυπήσει Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική που στέλνουν αυτά τα όπλα. Και μπορεί να μην χτυπήσει άμεσα την Αμερική αλλά οι βάσεις της σε όλο τον κόσμο είναι σίγουρα στόχοι. Έχει σε ετοιμότητα πυρηνικά μικρής εμβέλειας, ενώ το πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι συνεχώς σε ετοιμότητα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους εάν χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα για να χτυπήσουν τη Ρωσία. Είπε: «Η Ρωσία ανταποκρίνεται σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά». Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αισθανθεί το «πλήρες μέτρο» των ρωσικών αντιποίνων.

Δεν έχουν καταλάβει οι Δυτικοί ότι η υπομονή της Ρωσίας είναι στρατηγική. Για πότε θα χτυπηθούν οι δυτικοί στόχοι και θα εξαφανιστούν είναι θέμα χρόνου να το ανακαλύψουν. Η Ρωσία έχει αφήσει χαλαρό το λάσο που κρατά στο χέρι και θα τους κοπεί ο βήχας απότομα.

Η Ευρώπη θα καταρρεύσει πρώτη

Θα ξεκινήσουν οι Δυτικοί ηγέτες τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να αποσπάσουν την προσοχή από την πολιτική τους αποτυχία; Η Δύση αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη κρίση πολιτικής νομιμότητας, με τα ποσοστά αποδοχής μεταξύ των χωρών της G7 να κυμαίνονται από 44% για την Ιταλίδα πρωθυπουργό Giorgia Meloni έως μόλις 20% για τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αυτοί οι ηγέτες φαίνεται να θέλουν έναν παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Κουζμάροφ, ο διευθυντής του περιοδικού Covert Action. «Ίσως αυτό θέλουν. Θέλω να πω, χάνουν, έχουν χάσει τη νομιμότητα όσον αφορά τη διακυβέρνηση στο εσωτερικό. Η αίσθηση μου είναι ότι αυτή είναι μια στρατηγική, ότι προκαλούν συγκρούσεις στο εξωτερικό για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από την κακή διακυβέρνηση στο εσωτερικό και τη διαφθορά».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δεινή στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η χώρα εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο προεδρικών εκλογών με δύο μεγάλους υποψήφιους κομμάτων με πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής. Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και τα κοινωνικά ιδρύματα από το Κογκρέσο μέχρι τα δικαστήρια αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές με δυσπιστία.

Η Ευρώπη έχει καταστραφεί οικονομικά από τις ΗΠΑ με την κρίση του 2010, και είναι βαθιά στο χρέος από την πληρωμή των επιτοκίων για να πληρωθεί το υπέρογκο χρέος των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν αποκόψει την Ευρώπη από τη Ρωσία για να απομονωθεί και να την κρατήσουν στο δικό τους μπλοκ και να μην μπορούν η Ευρώπη, η Ρωσία και η Κίνα ενωθούν μαζί για να σχηματίσουν την Ευρασία. Η ΕΕ ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Η Γερμανία και η Αγγλία σκέφτονται να περάσουν υποχρεωτική στράτευση.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τους Ευρωπαίους να πεινάσουν και να κρυώσουν αρκετά ώστε να ενταχθούν στο στρατό. Μετά να τους στείλουν να πεθάνουν στην Ουκρανία. Αυτή είναι και η πολιτική στην Αμερική με τον στρατιωτικό Κεϋνσιανισμό. Μέσω φτώχειας δημιουργείται η μάζα των προθύμων να πολεμήσουν για την αυτοκρατορία για τα ψίχουλα που δίνονται παραπάνω όταν μπεις στην πολεμική κρεατομηχανή.

Ο Eric Denécé είναι τώρα Διευθυντής και Ιδρυτής του Γαλλικού Κέντρου Μελετών Πληροφοριών, French Centre for Intelligence Studies (CF2R). Λέει πως:

“Η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε σκόπιμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας και την ανατροπή της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις προσδοκίες της Ουάσιγκτον και της Ατλαντικής Συμμαχίας, αυτή η κίνηση θα έπρεπε να έχει παρασύρει τη Ρωσία –με τους τεράστιους φυσικούς της πόρους– υπό δυτική επιρροή. Ήλπιζαν σε απαραίτητη αναβολή ενόψει πιθανής αντιπαράθεσης με την Κίνα.

Η κατάρρευση της Ρωσίας είναι ένας αποτυχημένος στόχος. Όμως η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ πέτυχαν έναν εξίσου σημαντικό στόχο: να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και να κόψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία. Σήμερα, η Ευρώπη είναι περισσότερο από ποτέ υποδουλωμένη από την Ουάσιγκτον, εξαρτημένη από τις προμήθειες φυσικού αερίου και όπλων της.”

Η CIA μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ επέλεξε τους ηγέτες της Ευρώπης για τον σκοπό αυτό. Η κατάντια των πολιτικών που τοποθετούνται από ύποπτα κέντρα είναι απερίγραπτη. Σκέτη παρακμή. Η άλλοτε Δύση που ενέπνεε σεβασμό για τον πολιτισμό της κατάντησε περίγελος του υπολοίπου της ανθρωπότητας.

Και στην χώρα μας έχουμε παράδειγμα αρχηγού κόμματος που ήρθε κατευθείαν από την πρεσβεία. Απορίας άξιον πως μερικοί τον θεωρούν το “λιγότερο κακό”. (Να σπαταλήσεις ενέργεια για να βγει η άλλη εκδοχή του ίδιου Νατοισμού είναι ο ορισμός της ηλιθιότητας, να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα).

Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά φερέφωνα των γλομπαλιστικών κέντρων εξουσίας. Η έλλειψη διπλωματικών ικανοτήτων στους πολιτικούς της Δύσης είναι εμφανής, όπως εξηγεί πρώην διπλωμάτης της Μεγάλης Βρετανίας.

Η κατάρρευση της Αμερικανικής οικονομίας είναι θέμα χρόνου

Είναι πλέον κοινό μυστικό, γνωστόν τοις πάσι ότι είναι θέμα χρόνου πότε η Αμερικανική οικονομία θα καταρρεύσει. Οι ανεξέλεγκτες δαπάνες καθυστέρησαν την ημέρα απολογισμού της αμερικανικής οικονομίας στον φετινό κύκλο των προεδρικών εκλογών. Αλλά έχει γίνει πολύ εμφανές ότι η οικονομική κρίση διαφαίνεται τα επόμενα χρόνια.

Ένας CΕO της River Asset Management, Eric Peters, είπε πρόσφατα: «Έχω μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι στα επόμενα 2-5 χρόνια, θα αντιμετωπίσουμε μια κρίση βιωσιμότητας χρέους των ΗΠΑ, πυροδοτώντας ένα σημαντικό γεγονός της παγκόσμιας αγοράς».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τη συνέντευξη του Kostin στο δημοσίευμα Fontanka, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν δεν υπήρχε η θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, μια κρίση δημόσιου χρέους θα είχε ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ. Ό,τι κι αν γίνει, προειδοποίησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης.

"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αμερική οδεύει αναπόφευκτα σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. Το ύψος του χρέους που κατέχουν σήμερα οι ΗΠΑ έχει φτάσει σε ασύλληπτα, αστρονομικά επίπεδα. Και το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια σκηνή είναι το μόνο πράγμα που επιτρέπει στους Αμερικανούς να διατηρήσουν Ένα τέτοιο επίπεδο χρέους εάν οι Κινέζοι ή οι Άραβες έβγαζαν τα χρήματά τους από τις ΗΠΑ, θα επακολουθούσε πλήρης κατάρρευση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την κυβέρνηση», είπε.

Ο Kostin πρόσθεσε: «Εάν η Δύση αποτύχει να αναθεωρήσει την πολιτική της, νομίζω ότι η κίνηση προς την κατάρρευση του αποικιακού συστήματος θα επιταχυνθεί από μόνο του».

Εδώ είναι ένα ερώτημα: Τι συνέβη ποτέ στην οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας μέσω των ατελείωτων δυτικών κυρώσεων; (σαρκασμός).

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ξεφύγουν από την ύφεση του αμερικανικού εταιρικού καπιταλισμού του 1930 εξοπλίζοντας τη Ναζιστική Γερμανία και ξεκινώντας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί να μην το δοκιμάσουν ξανά χρησιμοποιώντας όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη;

Ακούτε τα τύμπανα Τρίτου Παγκόσμιου πολέμου;

Η Μόσχα θα απαντήσει στη Δύση με κάθε δυνατό τρόπο σε όλο τον κόσμο εάν η Ουάσιγκτον επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με τα όπλα της, πρότεινε ο Ελληνοβρετανός αναλυτής Αλεξάντερ Μερκούρης σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Duran.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς είπε:

Κατά την εκτίμησή μου, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περίπλοκα, πολύ χειρότερα, και ότι μπορεί να συμβεί να αντιμετωπίσουμε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία από ό,τι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα ήθελα να κάνω λάθος. Μην ξεχνάτε κάτι ιδιαίτερο, όταν η πολεμική μηχανή αρχίσει να ζεσταίνεται, τότε θα εμφανιστεί το στρατιωτικό λόμπι και το λόμπι της στρατιωτικής βιομηχανίας και θα θέλουν να ενταθούν, και μετά δεν θα υπάρχει άλλη προσπάθεια, είναι δύσκολο να σταματήσει. Οπότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προσπαθήσει κάποιος κάτι αληθινό για να το σταματήσει αυτό και όχι απλώς να ρίξει την ευθύνη στην άλλη πλευρά. Αν αυτό δεν συμβεί, φοβάμαι ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας Ορμπάν, ως μέλος του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να κηρύξει πόλεμο στην Ρωσία. Αυτό θα είναι η κήρυξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Ο ίδιος λέει πως η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει, χωρίς να βγει από το ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ ο Αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται για ταυτόχρονο πόλεμο με την Κίνα! Ήδη από το 2014 το Κινεζικό ναυτικό είναι το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο στον πλανήτη. Πραγματικά, δαγκώνουν πιο πολύ από ότι μπορούν να μασήσουν, όπως λέει η αγγλική παροιμία. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει την Ρωσία, μπορεί να τα βάλει και με την Κίνα ταυτόχρονα; Το μόνο που πετυχάινουν είναι να στηρίζει η μια την πλάτη της άλλης και να γίνει η Ρωο-Κινεζική συμμαχία πιο δυνατή από ποτέ στην ιστορία, όπως είπε ο Χι στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πούτιν στο Πεκίνο.

Οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ σε ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία θα πυροδοτούσε αυτόματα παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η απάντηση θα είναι πυρηνική, προειδοποίησε.

Όλοι φαίνεται πως προετοιμάζονται για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα και πολύ πιθανόν τη Βόρεια Κορέα. Υποψιάζομαι ότι όλα είναι μέρος του σχεδίου να δημιουργήσουν απόλυτο χάος στον κόσμο, από το οποίο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τη νέα τους παγκόσμια τάξη. Τι καλύτερος τρόπος για να καταστρέψετε τον παλιό κόσμο από το να καταστρέψετε τις οικονομίες τους και να ξεκινήσετε έναν παγκόσμιο πόλεμο με το πιο βαριά οπλισμένο, πυρηνικό έθνος στον κόσμο. Εάν συνεχίσουν αυτές τις αθώες επιθέσεις, θα αναγκάσουν κυριολεκτικά τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Αλλά είπαμε, αν αισθάνεσαι πως είσαι σφυρί, όλα τα βλέπεις ως πρόκες. Επιλέξτε οποιοδήποτε έτος από το 1776 και υπάρχει περίπου 91% πιθανότητα η Αμερική να ενεπλάκη σε κάποιον πόλεμο κατά τη διάρκεια αυτού του ημερολογιακού έτους.

* Κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πληροί τις προϋποθέσεις ως πρόεδρος σε καιρό ειρήνης. Αντίθετα, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μπορούν τεχνικά να θεωρηθούν «πρόεδροι πολέμου».

* Οι ΗΠΑ δεν πέρασαν ποτέ μια δεκαετία χωρίς πόλεμο.

* Η μόνη φορά που οι ΗΠΑ έμειναν πέντε χρόνια χωρίς πόλεμο (1935-40) ήταν κατά τη διάρκεια της απομονωτικής περιόδου της Μεγάλης Ύφεσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και κορυφαίος διπλωμάτης Λαβρόφ είπε«Η συζήτηση από αξιωματούχους των ΗΠΑ για την ανάγκη να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος αντικατοπτρίζει την απόγνωση της Δύσης και μοιάζει με αγωνία».

Ζελένσκι, ο δικτάτορας

Στο μεταξύ η θητεία του Ζελένσκι έληξε στις 20 Μαΐου που κάνει την συνέχιση της προεδρία του παράνομη. Οι προεδρικές εκλογές του 2024 στην Ουκρανία, που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, ακυρώθηκαν με τη δικαιολογία του στρατιωτικού νόμου και της γενικής επιστράτευσης, με τον Ζελένσκι να ισχυρίζεται ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για εκλογές.

Ο Πούτιν λέει πως είναι έτοιμος για επανάληψη της συνθήκης ειρήνης που έγινε στην Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη όμως τα δεδομένα των κατακτήσεων του πολέμου ως έχουν σήμερα. Δεν υπάρχει όμως υπεύθυνος για να υπογράψει την συνθήκη ειρήνης, αφού η θητεία του Ζελένσκι τελείωσε. Εμμέσως πλην σαφώς καλεί την Αμερική να κηρύξει εκλογές στην Ουκρανία για να υπογραφεί η συνθήκη ειρήνης.

Η απόφαση του Volodymyr Zelensky να μην προσφύγει ούτε καν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας για να επιβεβαιώσει τη νομιμότητά του ως πρόεδρος της Ουκρανίας θα υπονομεύσει την εξουσία του στη Δύση, σύμφωνα με τον Ουκρανό συγγραφέα Σεργκέι Μαϊντούκοφ σε άρθρο του για το Newsweek. «Πιστεύω ότι η απόφαση του Ζελένσκι να μην ζητήσει την παρέμβαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ενέχει σημαντικό κίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για ολόκληρο το έθνος της Ουκρανίας», έγραψε. Ο συγγραφέας σημειώνει ότι ορισμένοι παγκόσμιοι ηγέτες θεωρούν εδώ και καιρό τον Ζελένσκι ως «το κύριο εμπόδιο» για μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση. Αναφέρει τους ηγέτες της Τουρκίας, της Κίνας και της Ουγγαρίας ως παραδείγματα.

Σύμφωνα με τον Maidukov, μετά τις 20 Μαΐου, οι αμφιβολίες για τη νομιμότητα του Zelensky μπορεί να αναγκάσουν τους κύριους εταίρους του Κιέβου στη Δύση να λάβουν την ίδια θέση με την Τουρκία, την Κίνα και την Ουγγαρία.

«Η αδιαλλαξία του μπορεί να αποδειχθεί απαράδεκτη για βασικούς παίκτες και μπορεί να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα της πολιτικής νομιμότητας του Ζελένσκι για να τον ρίξουν, ελπίζοντας ότι θα αντικατασταθεί από μια πιο εύχρηστη φιγούρα», πρόσθεσε. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης Viktor Medvedchuk επεσήμανε, για άλλη μια φορά, ότι ολόκληρη η αλυσίδα της εκτελεστικής εξουσίας στο Κίεβο έχασε τη νομιμότητα από τις 21 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Medvedchuk είπε επίσης τον Μάρτιο: «Ο Zelensky έχασε στρατηγικά από τον Πούτιν επειδή όλη την ώρα βασιζόταν στο εξωτερικό αποτέλεσμα, στη συσκευασία δώρων και στο παιχνίδι της κερκίδας, αλλά ταυτόχρονα αγνόησε την ουσία: την οικονομία και την πραγματική πολιτική διαδικασία». Πρόσθεσε τότε ότι «πίσω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, υπάρχει η Ρωσία, η οποία τον πιστεύει, ενώ ο Ζελένσκι στηρίζεται στη Δύση και θέλουν συνεχώς να εξαπατούν ο ένας τον άλλον».

Όπως τόνισε ο Maidukov στο αμερικανικό περιοδικό, «Οι νέες ρωσικές επιθέσεις καθιστούν την Ουκρανία ολοένα και πιο εξαρτημένη από τη δυτική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, και αυτό δίνει στους ευεργέτες του σημαντική επιρροή στον Ουκρανό πρόεδρο». Ο συγγραφέας παραδέχεται ότι ο Ζελένσκι είναι ουσιαστικά μια δυτική μαριονέτα που μπορεί εύκολα να καθαιρεθεί με τη δικαιολογία της μη διεξαγωγής εκλογών. Μπορεί επίσης να αντικατασταθεί πολύ εύκολα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko προειδοποίησε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία στρέφεται στον αυταρχισμό. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο τότε αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny, που διαφημιζόταν ως πιθανός αντίπαλος του Zelensky, απολύθηκε από τη θέση του και στη συνέχεια διορίστηκε ως πρεσβευτής της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Μάρτιο, ο πρώην βουλευτής Hryhoriy Omelchenko δημοσίευσε μια επιστολή αμφισβητώντας τη νομική βάση για να παραμείνει ο Zelensky στη θέση του μετά τις 20 Μαΐου και τον προέτρεψε «να μην σφετεριστεί την κρατική εξουσία», αλλά αντ' αυτού να παραιτηθεί οικειοθελώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Είχε προηγηθεί ο Ουκρανός βουλευτής Oleksandr Dubinsky, ο οποίος δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι «μετά τις 20 Μαΐου, το Rada είναι νόμιμο, αλλά ο Πρόεδρος δεν είναι».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα της σημαντικής αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζει ο Ζελένσκι για την υπονόμευση του συντάγματος και τη συνέχιση της παράνομης θητείας του προέδρου. Αυτά είναι επίσης πρόσωπα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τον αντικαταστήσουν ως πρόεδρο, εάν η Δύση επιλέξει να αλλάξει την μαριονέτα στο Κίεβο.

Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι η Δύση μπορεί να ενεργοποιήσει την επιλογή να απομακρύνει τον Ζελένσκι από την εξουσία, ειδικά καθώς αρνείται πεισματικά να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Ζελένσκι δεν έχει προειδοποιηθεί.

Τον Αύγουστο του 2023, ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ προέτρεψε να διεξαχθούν εκλογές το 2024 και υποσχέθηκε στον Ζελένσκι ότι οι ροές όπλων από τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εκλογές στην Ουκρανία». Προφανώς, αυτές οι εκλογές που αναμένει ο Γκράχαμ δεν θα γίνουν σύντομα και θα μπορούσαν να γίνουν καταλύτης για τους δυτικούς ηγέτες για να «κατεβάσουν» τον Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη κρατική επίσκεψή του στην Κίνα, έθεσε ένα άλλο ζήτημα που συχνά παραβλέπεται. Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι αν και η πολιτική νομιμότητα του Ζελένσκι είναι ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει το συνταγματικό δικαστήριο και το πολιτικό σύστημα της Ουκρανίας, εάν πρόκειται για υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας, η Μόσχα «θα πρέπει να υπογράψει αυτά τα έγγραφα σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα με τις νόμιμες αρχές».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης ότι το σύνταγμα της Ουκρανίας «έχει μια ποικιλία επιλογών», τις οποίες πρέπει να αξιολογήσει το κρατικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Το σύνταγμα της Ουκρανίας λέει ότι είναι αδύνατο να επεκταθούν οι προεδρικές εξουσίες παρά μόνο μέσω εκλογών. Οτιδήποτε άλλο είναι κρατικό έγκλημα. Ο πρόεδρος της Verkhovna Rada υποτίθεται ότι θα εκτελεί τα καθήκοντα του Ουκρανού προέδρου μέχρι την εκλογή και την ορκωμοσία του νέου ηγέτη. Αλλά ο Πρόεδρός του Στέφαντσουκ αρνήθηκε να εκτελέσει τα νέα καθήκοντα και δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Ζελένσκι θα πρέπει να συνεχίσει να τα εκτελεί. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ουκρανικό σύνταγμα και είναι αρπαγή εξουσίας.

Αν και ο Ζελένσκι έχει υπογράψει νόμο ότι το Κίεβο δεν θα συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συζητήσεις με τη Μόσχα, αυτή η γελοία νομοθεσία θα πρέπει τελικά να τροποποιηθεί καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταλαμβάνει αβίαστα εδάφη από τις ουκρανικές δυνάμεις. Με την επικείμενη πλήρη κατάρρευση, το καθεστώς του Κιέβου όχι μόνο θα πρέπει να αποδεχθεί την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, αλλά ο Ζελένσκι θα μπορούσε να αναγκαστεί να διεξαγάγει εκλογές ή να αντιμετωπίσει την απώλεια της δυτικής υποστήριξης.

World leaders refuse to support 'expired' president of Ukraine in Switzerland

Στο μεταξύ το γεγονός ότι θεωρείται μη εκλεγμένος δικτάτορας συμβάλλει στην αποτυχία του συνεδρίου στην Ελβετία τον ερχόμενο μήνα, όπου είχαν προσκληθεί 160 ηγέτες του κόσμου για να συζητήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία, χωρίς να είναι προσκεκλημένη η ίδια η Ρωσία. Φαίνεται πως ένας ένας άρχισαν να αποτραβιούνται και μόνο 60 δυτικές ή “φιλοδυτικές” χώρες και ο μη εκλεγμένος δικτατορίσκος της Ουκρανίας εμμένει σε αυτό.

Στο μεταξύ, στις 24 Μαΐου πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς προσγειώθηκε στη Λευκορωσία. Η τελευταία φορά που ο Γιανουκόβιτς βρέθηκε στη Λευκορωσία ήταν τον Μάρτιο του 2022, όταν ήταν σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία. Ο Πούτιν πέταξε επίσης στο Μινσκ με τον νέο υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπελούσοφ. Είναι το σχέδιο επαναφοράς του Γιανουκόβιτς ως ο τελευταίος νόμιμος εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας που δεν εξέτισε όλη του την θητεία λόγω της πορτοκαλί επανάστασης το 2014, επειδή ο Ζελένσκι είναι πλέον παράνομος από τις 20 Μαΐου 2024, αφού ακύρωσε τις εκλογές στη χώρα; Για την Ρωσία όλοι οι Πρόεδροι της Ουκρανίας μετά το Μαϊντάν είναι παράνομοι.

Ουκρανικές επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ρωσίας

Το πιο ανησυχητικό των Ουκρανικών επιθέσεων στην Ρωσία είναι πως Ουκρανικοί πύραυλοι μπόρεσαν να χτυπήσουν τον αντιπυρηνικό σταθμό στο Krasnodar Kal της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εν λόγω πυραύλους χτύπησαν ρωσικό ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο Βορονέζ.

Voronezh-series radar antenna / Defense Express / Ukrainian UAVs Hit russian Voronezh-DM Over-the-Horizon Radar of 6,000 km Observation Range

Στην φωτογραφία το APMABPNP (ARMAVIR) είναι το σύστημα ραντάρ που χτυπήθηκε, το οποίο καλύπτει μια τεράστια περιοχή που κυμαίνεται από Νοτιοανατολικά έως Νοτιοδυτικά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων (μέρος της Αφρικής και της Ασίας) ολόκληρη τη Μέση Ανατολή! Με άλλα λόγια, μία από τις απολύτως βασικές θέσεις ραντάρ πυρηνικής έγκαιρης προειδοποίησης πάνω από τον ορίζοντα της Ρωσίας 6.000 km βεληνεκές έχει χτυπηθεί από επίθεση με drone, ΤΥΦΛΩΝΤΑΣ τη Ρωσία από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους από την . . . η Μέση Ανατολή.

Με τη ζημιά στους δύο σταθμούς ραντάρ στον Σταθμό Ραντάρ Αρμαβίρ, υπάρχει τώρα ένα ΚΕΝΟ στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας κατά της πυρηνικής επίθεσης.

Η Ρωσία είναι τώρα μια καθιστή πάπια για ένα πυρηνικό πρώτο χτύπημα, όχι μόνο εναντίον των στρατηγικών πυρηνικών πυραύλων της, αλλά και εναντίον όλων των μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων μέσα στη Ρωσία.

Υποβρύχια που εκτοξεύουν πυρηνικά από την άπω ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, πυραύλοι που εκτοξεύονται από ξηρά ή ακόμα και αέρος από την Τουρκία, από το ΙΣΡΑΗΛ, πύραυλοι εκτοξευόμενοι από την Ερυθρά Θάλασσα, δεν μπορούν πλέον να ανιχνευθούν από τη Ρωσία.

Όπως γράφει ο Θέμης Τζήμας στο Κοσμοδρόμιο: Τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν ένα πολύ ειδικό και συγκεκριμένο βάρος. Οι επιθέσεις εναντίον του συστήματος πυρηνικής αντίδρασης της Ρωσίας (όπως και κάθε πυρηνικής δύναμης) σύμφωνα με το αμυντικό της δόγμα δύνανται να ενεργοποιήσουν απάντηση με πυρηνικά. Πρόκειται για μια λογική πρόβλεψη, καθώς η σταδιακή καταστροφή τέτοιων ραντάρ περιορίζει τη δυνατότητα άμυνας σε πυρηνικά. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής η ρωσική ηγεσία για να επιτρέπει για πολύ καιρό τη διάβρωση της άμυνάς της απέναντι σε μια αιφνιδιαστική επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Οι παρακάτω χάρτες κάλυψης επισημαίνονται παρακάτω για να δείξουν το ασύλληπτο εύρος των κενών άμυνας.

https://www.jamiiforums.com/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fhalturnerradioshow.com%2Fimages%2F2024%2F05%2F24%2FRussia-early-warning-radar-array-COVERAGE.jpg&hash=c969162d0eab9969aedbaeb94ad61a2e

Δείτε κι εδώ:

On this diagram, the damaged Voronezh-DM radar is marked with the number 10 / Defense Express / Ukrainian UAVs Hit russian Voronezh-DM Over-the-Horizon Radar of 6,000 km Observation Range

Η Ουκρανία επιτέθηκε ανεπιτυχώς χθες και σε ένα άλλο ρωσικό ραντάρ Voronezh-M στην περιοχή του Όρενμπουργκ με UAV καμικάζι. Το Όρενμπουργκ απέχει περισσότερο από 1.500 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

— Το ραντάρ Voronezh-M είναι ένα σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης σχεδιασμένο για παρακολούθηση αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων. Το παιχνίδι χοντραίνει και ίσως είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την Ρωσία η αντεπίθεση σε Ευρωπαϊκά εδάφη.

Εικόνα

Αυτό ενδυναμώνει την πυρηνική δυνατότητα των ΗΠΑ και ωθεί την Ρωσία να γίνει η πρώτη που μπορεί να ρίξει πυρηνικές βόμβες. Η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη. Αν η Ρωσία κάνει τώρα ασκήσεις χρήσης μικρών πυρηνικών, υπενθυμίζω ότι το ΝΑΤΟ το έχει ήδη κάνει από την αρχή του πολέμου, τον Οκτώβριο του 2022. Όλοι οι παίχτες ετοιμάζονται για χρήση πυρηνικών βομβών, μικρής αρχικά εμβέλειας αλλά ποιος ξέρει τελικά;

Μάλιστα ο αρχηγός του ΝΑΤΟ, Στόλτεμπεργκ είπε πει πως καλύτερα ένας πυρηνικός πόλεμος παρά μια νίκη της Ρωσίας, για να το πάρει πίσω και να πει πως δεν υπάρχουν κερδισμένοι σε ένα πυρηνικό πόλεμο. Βλέποντας πως χάνουν τον πόλεμο, όλα τα χαρτιά είναι πάλι πάνω στο τραπέζι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ κάλεσε σε μια συνέντευξη στο Economist, που ανήκει στον οίκο Ρόθτσιλντ, το Κίεβο να βομβαρδίσει στόχους στη Ρωσία, με όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Ο Μπάιντεν θέλει να αποφύγει την κήρυξη ήττας πριν της Αμερικανικές εκλογές, που όλα δείχνουν πως θα χάσει, αφού η δημοτικότητα του είναι στα χαμηλότερα όλων των εποχών για Αμερικανό πρόεδρο. Είναι απορίας άξιο πως τον έχουν πάλι υποψήφιο καθώς και η περιορισμένη νοητική του ικανότητα έχει γίνει αντιληπτή διεθνώς και δεν είναι καν αρεστός στον Αμερικανικό λαό. Μια εξήγηση είναι πως λόγω ανικανότητα ο άτυπος Πρόεδρος της Αμερικής είναι ο Αμερικανοεβραίος Μπλίνκεν και το Εβραϊκό λόμπι που είναι στην κυβέρνηση του Μπάιντεν. Αυτό είναι πέρα από το Εβραϊκό λόμπι της AIPAC που χρηματοδοτεί και τα δυο κόμματα εξουσίας στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι 98% όσων στηρίζουν εκλέγεται, ενώ εάν κάποιος Γερουσιαστής δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές του, όχι μόνο στερείται των χρημάτων που παίρνει, αλλά και χρηματοδοτούν τον αντίπαλο τους για να κερδίσει αυτός. Θα μου πείτε και τι σχέση έχει το Ισραήλ με την Ουκρανία; Από την μια το Ισραήλ όχι μόνο στήριξε το πραξικόπημα του 2014 , έστελνε πολεμοφόδια στους ναζί της Ουκρανίας (2018) αλλά ο Εβραίος Ζελένσκι έχει διαμηνύσει ότι η Ουκρανία θα γίνει δεύτερο Ισραήλ. Και ενώ κάποιοι μπορούν να σκεφτούν πως εννοεί στρατιωτικό κράτος, δημοσιεύματα από το 2014 περιγράφουν πως υπάρχουν σχέδια μετοίκησης Εβραίων στην Ουκρανία, που θεωρείται πως περιλαμβάνει κάποια από τα εδάφη της Χαζαρίας.

Ο Μπλίνκεν ενέκρινε και την απογείωση ΝΑΤΟικών αεροπλάνων κατά της Ρωσίας από την Πολωνία. ️Εάν δε η Ρωσία πετύχει μια στρατηγική πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία, η Βαλτική και η Πολωνία θα στείλουν στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος γράφει το Der Spiegel. Αυτήν την στιγμή τον χορό για τον τρίτο παγκόσμιο φαίνεται να σέρνουν η Πολωνία, οι Βαλτικές τσιουάου (μικρά σκυλάκια που γαβγίζουν), η Φινλανδία και η Σουηδία και ενδεχομένως και η Ρουμανία. Φαίνεται πως θέλουν να βράσουν σιγά σιγά το βάτραχο Ρωσία ώστε να μην καταλάβει πότε βρέθηκε σε πυρηνικό πόλεμο. Αν ΝΑΤΟϊκές χώρες μπουν στην Ουκρανία και κινδυνέψουν (σίγουρο σενάριο) πόσο θέμα χρόνου είναι να μπει και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο;

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πάντως δήλωσε ότι αντιτίθεται στο να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία. Η επίσκεψη του Μακρόν στην Γερμανία από 26 έως 28 Μαΐου ενδεχομένως αποσκοπεί στην άρση όποιας επιφυλακτικότητας. "Έχουμε σαφείς κανόνες για τη χρήση των όπλων που προμηθεύουμε. Τους έχουμε συμφωνήσει με την Ουκρανία και είναι σε ισχύ", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA σε μια συνάντηση με τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Scholz, δεν υπάρχουν λόγοι για αλλαγή αυτών των κανόνων. Αυτό είναι υποκριτικό γιατί η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ξοδέψει περίπου 28 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Οι αρχές της Ρωσίας, ωστόσο, έχουν πει ότι τα δυτικά όπλα δεν θα σταματήσουν να επιτύχουν τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης.

Στο μεταξύ στην Αγγλία ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός Ρίτσι Σούνακ προκήρυξε εκλογές για τις 7 Ιουλίου. Φαίνεται πως δεν θέλει να είναι Πρωθυπουργός εν καιρώ πολέμου. Από την μεριά της η Ιταλία θέλει να αποστασιοποιηθεί από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στην Ρωσία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι είπε σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή ότι ο Στόλτενμπεργκ «δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματος του ιταλικού λαού». «Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αναγκάσει να σκοτώνουμε στη Ρωσία, ούτε μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να στείλουμε Ιταλούς στρατιώτες να πολεμήσουν ή να πεθάνουν στην Ουκρανία», είπε ο Σαλβίνι, υποστηρίζοντας ότι η Ρώμη στέλνει όπλα στο Κίεβο μόνο για να «αμυνθεί», όχι για «να πολεμήσει, να χτυπήσει. και να σκοτώσει έξω από την επικράτειά του».«Αυτός ο κύριος θα πρέπει είτε να ζητήσει συγχώρεση, είτε να διορθώσει τα σχόλιά του είτε να παραιτηθεί», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Σε πρόσφατη ομιλία της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «σπάσει» σε κομμάτια για να διευκολύνει την περιφερειακή διοίκηση και να αποτρέψει νέους πολέμους. Λες και ο εσθονικός στρατός με τους λίγους χιλιάδες στρατιώτες του θα μπορούσε να είναι ένας «παράγοντας παιχνιδιού». Σε πόσα κομμάτια δεν μας είπε γιατί η Ρωσία είναι 320 φορές μεγαλύτερη από την Εσθονία. Σε αυτό προστέθηκε και ο πρόεδρος της Εσθονίας Alar Karis σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Yle την Κυριακή προέτρεψε τις δυτικές δυνάμεις να εντείνουν την πίεση στη Μόσχα με στόχο να τροφοδοτήσουν τη δημόσια δυσφορία των απλών Ρώσων. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γονατίσουμε τη Ρωσία και τον Πούτιν», τόνισε ο Κάρις. «Τότε θα είναι δυνατόν να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία» Αυτοί οι εγκάθετοι του WEF του έχουν χάσει τα λογικά τους οριστικά... Τα λόγια τους όμως αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή κλιμάκωση στον πόλεμο των αφηγήσεων, με τη ρωσική εδαφική διάλυση να γίνεται η επίσημη ατζέντα μιας χώρας του ΝΑΤΟ. Δεν είναι βέβαια κάτι που οι Ατλαντιστές έχουν θέσει στόχο εδώ και αιώνες. Αυτό που δεν λαμβάνουν υπόψη όλοι οι Δυτικοί ηγετίσκοι είναι πως ακόμη και εάν η Ρωσία αποτύχει, είναι δεδομένο ότι θα την στηρίξουν οι χώρες του Ανατολικού μπλοκ, και ιδιαίτερα η Κίνα. Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσαι.

Η αλήθεια για τις ΗΠΑ είναι ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία κατέστρεψε τον μύθο της στρατιωτικής υπεροχής των ΗΠΑ. Το απλούστερο παράδειγμα είναι ότι πολλές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του HIMARS, συνέβησαν επειδή βασίστηκαν στο GPS, το οποίο οι Ρώσοι τελικά έμαθαν να μπλοκάρουν και να παραμορφώνουν.

Οι επικριτές έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι η εμμονή του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος με τα τεχνολογικά εξελιγμένα όπλα οδηγεί αναπόφευκτα σε αναξιόπιστα συστήματα που παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες λόγω του αναμενόμενα υψηλού κόστους τους. Επίσης, πιθανότατα θα αποτύγχανε στη μάχη λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος του στρατού για επαρκείς δοκιμές (μήπως οι ρεαλιστικές δοκιμές αποκαλύψουν σοβαρά ελαττώματα και ως εκ τούτου θέσουν σε κίνδυνο τις συμβάσεις). Ανελέητα και αντικειμενικά τεστ απόδοσης που πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία έδειξαν ότι οι κριτικοί είχαν απόλυτο δίκιο.

Το ζύγι βαραίνει προς την πλευρα της πολυπολικότητας. Όπως περιγράφει ο Pepe Escobar στις 25 Μαϊου “Κάτι πολύ σημαντικό συνέβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Αστάνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Ο Πούτιν και ο Σι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, έχουν ήδη προειδοποιήσει τη συλλογικά αποδιοργανωμένη Δύση: αν θέλετε αντιπαράθεση, θα έχετε αντιπαράθεση. Σε μπαστούνια. Και με δική σας ευθύνη. Οι ακαλλιέργητες, αμόρφωτες πολιτικοστρατιωτικές «ελίτ» Eurotrash είναι φυσικά εντελώς ανίκανες να κατανοήσουν την πραγματικότητα έξω από τη φούσκα τους. Επιπλέον, ερμηνεύουν τη ρωσική υπομονή και νομικιστική προσέγγιση ως αδυναμία. Λοιπόν: πηγές πληροφοριών στη Μόσχα το καθιστούν πλέον πολύ ξεκάθαρο – off the record. η ανταπόκριση, αν δοκιμάσουν κάτι ανόητο, θα είναι καταστροφική.” Με άλλα λόγια, αν περάσουν οι ΝΑΤΟικοί την κόκκινη γραμμή για το Κρεμλίνο, τότε η απάντηση θα είναι ακαριαία και θανάσιμη.

Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι που σπρώχνουν συνεχώς το σχέδιο είναι μια μικροσκοπική μειοψηφία στις δυτικές κοινωνίες που δεν εκλέγονται καν – Στόλτενμπεργκ, Μπλίνκεν, Κάμερον, Νούλαντ, Μπόρις Τζόνσον μεταξύ άλλων. Αυτές οι μαριονέτες κάνουν τις προσφορές των κυρίων του πολέμου, του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και της τραπεζικής ελίτ.

Οι ελίτ πολεμοκάπηλοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της επειδή δεν μπορεί να βομβαρδίσει τη Ρωσία κατά βούληση. Στην πραγματικότητα, η χώρα με τα δεμένα χέρια είναι η Ρωσία. Πρέπει να ακούσει τους όμοιους του Στόλτενμπεργκ και των ομοίων του που υποστηρίζουν χτυπήματα στη Ρωσία από τις θέσεις βολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – και παρόλα αυτά η Ρωσία υποτίθεται ότι κατά κάποιο τρόπο δεν επιτρέπεται να αντεπιτεθεί εναντίον του ΝΑΤΟ.

Όπως λέει και ο Ηλίας Ηλιόπουλος: Θα πρέπει όμως να είναι κανείς παντελώς αστοιχείωτος ή ηλίθιος, να διαθέτει σοβαρό έλλειμμα ιστορικής και γεωπολιτικής παιδείας ή και κοινής λογικής – όπως δυστυχώς συμβαίνει με τις πολιτικές ανθυπομετριότητες της Ουάσιγκτων, των Βρυξελλών, του Λονδίνου, των Παρισίων, του Βερολίνου, των Αθηνών κλ.π. – για να εκλαμβάνει, και δη εξακολουθητικώς, αυτήν την ιώβειο ρωσσική υπομονή και αυτοσυγκράτηση ως ένδειξη αδυναμίας ή και διαθέσεως ολοκληρωτικής παραδόσεως.

Αξίζει να δείτε το βίντεο που παραθέτω εδώ. Ο Ντμίτρι Ορλόφ συζητά την κατάσταση του κόσμου και ότι περάσαμε το σημείο καμπής. Η Δύση καταρρέει από μόνη της και ο υπόλοιπος κόσμος απλώς το αγνοεί και προχωρά. Οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι ένα κλόουν σόου και οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σιγά σιγά. Δεν πιστεύει ότι θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

https://odysee.com/@GeopoliticsAndEmpire:f/Dmitry-Orlov-West-Russia-Collapse:b?src=embed

Υβριδικοί πόλεμοι

Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης στον πλανήτη με μαφιόζικες τακτικές. Επιδιώκει την αποσταθεροποίηση του πλανήτη ώστε να υπηρετούνται τα συμφέροντα της. Επειδή δε αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο, έχει ξεφύγει σε ακρότητες που νομίζει πως δεν θα πληρώσει. Ο λογαριασμός γράφεται αυτήν την στιγμή από τις χώρες της πολυπολοκότητας.

Μόνο τελευταίες τρεις εβδομάδες:

7 Μαΐου: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σαουδάραβα διαδόχου.

13 Μαΐου: Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση μετά την προειδοποίηση για πιθανό στρατιωτικό πραξικόπημα.

15 Μαΐου: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο.

16 Μαΐου: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Σερβίας Βούτσιτς.

19 Μαΐου: Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας νοσηλεύεται για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

19 Μαΐου: Συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο εμπλέκονται ο Ιρανός Πρόεδρος Raisi και ο υπουργός Εξωτερικών Amir-Abdollahian.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή;🤯

Συγκεκριμένα,

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (7 Μαΐου 2024): Έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Στις διαθέσιμες πληροφορίες δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν ή την έκβαση.

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο (15 Μαΐου 2024): Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στην πόλη Handlová της κεντρικής Σλοβακίας, μπροστά από το Σώμα Πολιτισμού μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση. Ο ύποπτος, Juraj Cintula, συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Φίκο νοσηλεύτηκε και σταθεροποιήθηκε μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Θανατηφόρο δυστύχημα ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi (19 Μαΐου 2024): Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi ενεπλάκη σε συντριβή ελικοπτέρου και σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ή την τρέχουσα κατάσταση του Προέδρου Raisi στις διαθέσιμες πληροφορίες.

&#127470;&#127479;&#128165;&#127470;&#127473;No accident&#33;
 • Δεν ήταν ατύχημα - Η δολοφονία του Ραΐσι και των συνεργατών του «εγκρίθηκε από τον Νετανιάχου και το ισραηλινό στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο». Αυτό αναφέρεται (https://www.richardsilverstein.com/2024/05/22/breakin..) από τον δημοσιογράφο Richard Silverstein, επικαλούμενος μια «καλά ενημερωμένη πηγή στις ισραηλινές υπηρεσίες»:

« όποιος επιτίθεται στο Ισράηλ υπογράφει την θανατική του καταδίκη", έγραψε ο δημοσιογράφος. Η πηγή τόνισε επίσης ότι η δολοφονία "εγκρίθηκε όχι μόνο από τον Νετανιάχου, αλλά και από το στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένων των Benny Gantz & Gadi Eisenkot".

Νωρίτερα, ένας συνδεδεμένος με τη Χεζμπολάχ δημοσιογράφος, ο Elijah Magnier, έθεσε (https://ejmagnier.com/2024/05/22/did-the-iranian-pres..) την πιθανότητα ότι το Ισραήλ μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή που αφαίρεσε τη ζωή του Ιρανού προέδρου.

📌Επίσης, ο ισραηλινός αναλυτής ασφαλείας, Amir Rappaport γράφει (https://www.israeldefense.co.il/node/62114) στην κορυφαία αμυντική δημοσίευση του Ισραήλ:

Οι συνθήκες σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου τους θυμίζουν αμέτρητες δολοφονίες (για παράδειγμα, γνωστές μέθοδοι των μεξικανικών καρτέλ έλξης, που με τον ίδιο τρόπο σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια των ετών). Αυτό εγείρει το ερώτημα: συνδέθηκε το χέρι της Mossad με το γεγονός, αφού άλλα ελικόπτερα αναχώρησαν σε αυτήν την πτήση από το Αζερμπαϊτζάν προς το Ιράν αλώβητα;

Αν τελικά καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα και οι έρευνες που κάνουν Ιρανικές αρχές, γαία πυρί μιχθήτω! Υποψιάζομαι ότι η αντίδραση θα πονέσει. Δεν προδικάζω αλλά η υπόσχεση έχει δοθεί και από τις Ιρανικές αρχές και από τον Πούτιν.

Και ενώ ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του και που θυμίζει Operation Gladio, επειδή δεν συμφωνούσε η χώρα του να γίνει θυσία στα συμφέροντα των Αμερικανών κατά της Ρωσίας, έχουμε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Oliver Wargelii να απειλεί τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Kobakhidze με «τη μοίρα του Fico». Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, άρχισε να υποχωρεί και να δηλώνει ότι «οι λέξεις βγήκαν εκτός πλαισίου». Δεν έπεισε κανέναν.

Το πλαίσιο εδώ είναι απλώς σαφές - εάν ο Kobakhidze σκοτωθεί, τότε θα είναι απολύτως σαφές ότι οι πελάτες της δολοφονίας κάθονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ.

Ο Irakli Kobakhidze λέει ότι η χώρα του χρειάζεται προστασία από εξωτερικές δυνάμεις που θέλουν να εξαπολύσουν ένα «Γεωργιανό Μαϊντάν». Η Γεωργία χρειάζεται τον «νόμο για τους ξένους πράκτορες» που ψηφίστηκε πρόσφατα για να περιορίσει την εξωτερική επιρροή και να αποφύγει την επανάληψη της μοίρας της Ουκρανίας, την οποία η Δύση έχει μετατρέψει σε μέτωπο μάχης εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Kobakhidze. Οι ΜΚΟ είναι απλά μέτωπα της CIA και τα μέλη τους θα πρέπει να ερευνηθούν, και αν διαπιστωθεί ότι συνεργάζονταν με δυτικές δυνάμεις για να υπονομεύσουν τη γεωργιανή κυβέρνηση, κατηγορούνται για προδοσία και αν κριθούν ένοχοι, παρατάσσονται σε τοίχο και πυροβολούνται! Δεν είναι περίεργο που τα μάτια του Μπλίνκεν αναβοσβήνουν γρήγορα από δάκρυα, και αφρίζει στο στόμα με αποπληγική δολοφονική οργή, οι Γεωργιανοί έχουν ξυπνήσει από τον πρώην δυτικό λήθαργο και δεν θέλουν να γίνουν πιόνια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ όπως η διεφθαρμένη ουκρανική κυβέρνηση.

Ο εκφοβισμός, που προέρχεται ταυτόχρονα από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δείχνει στους Γεωργιανούς ποια θα ήταν η κατάστασή τους αν ενταχθούν στην ΕΕ… Είναι καιρός η Γεωργία να εγκαταλείψει την ΕΕ και να εφαρμόσει τους BRICS. Η ΕΕ πιθανότατα ανησυχεί ότι εάν η Γεωργία ή η Σερβία προσχωρήσουν στους BRICS, θα τους στοιχίσει. Η Γεωργία θα πρέπει να εξοντώσει τις πάνω από 15.000 υποστηριζόμενες από τη Δύση ΜΚΟ. Το πώς οι χώρες συνεχίζουν να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα με ξεπερνά. Δεν είναι ότι η επίγνωση του τρόπου λειτουργίας της Δύσης δεν είναι γνωστή σε όλους. Εμείς στην Ελλάδα κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ο σύζυγος της Ιταλίδας Βουλευτού Francesca Donato, Angelo, βρέθηκε στο αυτοκίνητο του με μια πλαστική ταινία γύρω από το λαιμό του. Η Βουλευτής ήταν μια από τις ελάχιστες ενάντια στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ούτε η Κόζα Νόστρα δεν κατέφευγε σε τέτοιες πρακτικές.

Όλα τα παραπάνω ετοιμάζουν την τέλεια καταιγίδα. Όπως είχε πει ο Κίσσινγκερ, «Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός της Αμερικής, αλλά το να είσαι φίλος της Αμερικής είναι μοιραίο». Και όσες χώρες είναι φιλικές με την Αμερική πάνε στην απόλυτη καταστροφή, οδηγούμενες από μια μεθυσμένη ηγεμονική δύναμη που οδηγεί το Δυτικό όχημα με χαλασμένα φρένα.

Η δύση της Δύσης

Ο πρώην ‘Αγγλος πρέσβης Alastair Crook λέει χαρακτηριστικά:

Ωστόσο, πώς και γιατί μπορούμε να πούμε ότι η Δύση επιταχύνει τη διάλυσή της;

Οι NY Times δίνουν το στοιχείο για το «γιατί»: η παλιά «αγγλική» εμμονή με μια προκλητική Ρωσία που η Δύση δεν μπόρεσε ποτέ να την λυγίσει σύμφωνα με τη θέλησή της. Και τώρα, η Ρωσία και η Κίνα έχουν υπογράψει μια κοινή δήλωση κάπως παρόμοια με τη φιλία «χωρίς όρια» που διακηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά φθάνει περαιτέρω.

Παρουσιάζει τη σχέση τους ως «ανώτερη από τις πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Η φιλία μεταξύ των δύο κρατών δεν έχει όρια, δεν υπάρχουν «απαγορευμένοι» τομείς συνεργασίας…».

Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό παραβιάζει τον μακροχρόνιο δυτικό κανόνα του τριγωνισμού: οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν απέναντι στο ένα, ή τη Ρωσία ή την Κίνα, εναντίον του άλλου. αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Κίνα και τη Ρωσία να ενωθούν εναντίον των ΗΠΑ! – ένα δόγμα που καθαγιάστηκε στο δυτικό «κανονικό δίκαιο» από την εποχή του Mackinder τον 19ο αιώνα.

Ωστόσο, αυτό το «δύο εναντίον ενός» είναι ακριβώς αυτό που «έκανε» ακούσια η ομάδα Μπάιντεν. Το παράδοξο είναι ότι η ομάδα Μπάιντεν –εντελώς άθελά της– μαιεύει τη γέννηση ενός «νέου κόσμου». Το κάνει λόγω της ωμής αντίθεσής του στον τοκετό. Όσο περισσότερο οι δυτικές ελίτ πιέζουν ενάντια στη γέννηση – μέσω της «σωτηρίας του Σιωνισμού». «Σώζοντας την “Ευρωπαϊκή” Ουκρανία» και συνθλίβοντας τη διαφωνία – διεστραμμένα επιταχύνουν την ίδρυση του Λεβιάθαν.

Στο δια ταύτα,

Με το κείμενο αυτό, θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στις συμφορές που έχει για το μέλλον η Δυτική προσχώρηση και συμμαχία. Το πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας είναι όλο διεφθαρμένο και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Ενδέχεται να ζήσουμε πυρηνικό ολοκαύτωμα στον πλανήτη. Ένα κίνημα αυτάρκειας, αυτονομίας και άμεσης δημοκρατίας είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο λαός μας. Έτσι πορεύτηκε ο Ελληνισμός στην ιστορία του μέχρι την αποικιοποίηση από τους Δυτικούς. Είναι ο Ελληνικός τρόπος πολιτικής και οργάνωσης της κοινωνίας με την φιλοσοφία του Προσώπου και την αγάπη. Αν θέλετε να μακροημερεύσει ο Ελληνισμός και να έχει μέλλον και όχι μόνο παρελθόν, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Οργανωθείτε και δημιουργήσετε Κοινότητες. Το μόνο που έχει να προσφέρει πλέον η Δύση που δύει είναι μπόχα και δυσωδία.

Thanks for reading Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας is free today. But if you enjoyed this post, you can tell Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας that their writing is valuable by pledging a future subscription. You won't be charged unless they enable payments.

Pledge your support

Ετικέτες: