ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








120 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ PRINCETON ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. – «...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ PRINCETON ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 0 comments


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:
Εμείς, τα υπογεγραμμένα μέλη ΔΕΠ και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Princeton, γράφουμε αυτή την επιστολή για να καταδικάσουμε την καταστολή και τη διαπόμπευση των φοιτητών του Princeton και άλλων μελών της κοινότητας που διαμαρτύρονται και συμμετέχουν σε πολιτική ανυπακοή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη.
Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, άνθρωποι πολλαπλών θρησκειών, φύλων, ηλικιών και χρωμάτων - που ανήκουν στην κοινότητα του Πρίνστον και όχι μόνο - συμμετέχουν σε μια εντελώς ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία υπό την ηγεσία των φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη για να διεκδικήσουν το αίτημά τους να εκχωρήσει το Πανεπιστήμιο την περιουσία του από το Ισραήλ. Στις επικοινωνίες σας με την πανεπιστημιακή κοινότητα, παραλείπετε να αναφέρετε το πλαίσιο που προηγήθηκε της κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας των φοιτητών, η οποία κορυφώθηκε με την κατάληψη του Clio Hall τη Δευτέρα 29 Απριλίου: την άρνησή σας να εξετάσετε το αίτημα των φοιτητών για αποεπένδυση από το Ισραήλ επί δεκαετίες και την αγνόηση των πιο πρόσφατων προσπαθειών τους από το φθινόπωρο του 2023 να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω των επίσημων και διαδικαστικών διαύλων που διαθέτει το Πανεπιστήμιο. Δεν παραδέχεστε την πλήρη άρνηση της διοίκησης του Πρίνστον να ανταποκριθεί σε όλα τα προηγούμενα αιτήματα να εμπλακεί με τους φοιτητές σε σοβαρό, καλόπιστο διάλογο.
Μπροστά σε μια τέτοια εσκεμμένη αδιαφορία, η κλιμάκωση της φοιτητικής διαμαρτυρίας μέσω της κατάληψης ενός πανεπιστημιακού κτιρίου είναι ένα μέτρο με άφθονο προηγούμενο στην ιστορία των κινημάτων διαμαρτυρίας σε αυτή τη χώρα και πέρα από αυτήν - μια ιστορία που το ίδιο το Πανεπιστήμιο επαινεί. Αν μπορούμε να σας θυμίσουμε, το προ-διάβασμα που σας ανατέθηκε για το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν το "Πώς να σταθείτε απέναντι σε έναν δικτάτορα" της Maria Ressa '86.
Μέτρα διαμαρτυρίας, όπως η κατάληψη ακαδημαϊκών κτιρίων, η κατασκήνωση σε πανεπιστημιακούς χλοοτάπητες και η συγκέντρωση και κινητοποίηση ανθρώπων στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης αποτελούν εδώ και καιρό μέρος των διαμαρτυριών στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Princeton. Τέτοια μέτρα διαμαρτυρίας ήταν αρκετά ορατά στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως σε στιγμές όπως η διαμαρτυρία κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και κατά των πολέμων των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η σημερινή διαμαρτυρία δεν διαφέρει. Δεν είναι ούτε εξαιρετική ούτε επικίνδυνη. Αντίθετα, η ποινικοποίηση αυτής της διαμαρτυρίας και των φοιτητών διαδηλωτών που την καθοδηγούν είναι εξαιρετική και επικίνδυνη.
Στο μήνυμά της προς την πανεπιστημιακή κοινότητα στις 30 Απριλίου, η αντιπρόεδρος W. Rochelle Calhoun ισχυρίστηκε ψευδώς, χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, ότι οι φοιτητές που εισήλθαν στην αίθουσα Clio στις 29 Απριλίου ήταν βίαιοι και απείλησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Αυτό είναι ένα ψέμα που αναιρείται από την αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα του παρατηρητή της σχολής που μπήκε στο κτίριο μαζί με τους διαδηλωτές φοιτητές. Η αντιπρόεδρος Calhoun οικοδομεί μια υπόθεση για την αμείλικτη πειθαρχία των φοιτητών με βάση την εικόνα φωνών, κακοποίησης και ανασφάλειας που ζωγραφίζει. Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών φοιτητών μέσω στερεοτύπων και της απειλής σύλληψης και ποινικής τιμωρίας συνιστά αυταρχική επίθεση στις δημοκρατικές αρχές.
Όλοι οι φοιτητές του Πρίνστον που διαμαρτύρονται για την αποεπένδυση από το Ισραήλ το έκαναν χωρίς βία και οι αναταραχές τους δεν διέφεραν από εκείνες σε προηγούμενες καταλήψεις στην πανεπιστημιούπολη. Ο μόνος φοιτητής που συνελήφθη για βίαιη δραστηριότητα στις 29 Απριλίου ήταν ένας αντιδιαδηλωτής που κατηγορήθηκε για επίθεση.
Η επίκλησή σας για τους περιορισμούς της ελευθερίας του λόγου "κατά τόπο, χρόνο και τρόπο" φαίνεται αυθαίρετη σε αυτή την περίπτωση και δείχνει σαφώς την προκατάληψή σας κατά της άποψης που υποστηρίζουν οι διαδηλωτές φοιτητές. Επιπλέον, η χρήση βίας και εξουσίας που είδαμε την τελευταία εβδομάδα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το πώς οι υποκειμενικά ερμηνευόμενοι λόγοι της διατήρησης της "δημόσιας τάξης" μπορεί να καταπιούν και να παρακάμψουν μελλοντικές εκφράσεις διαφωνίας και διαμαρτυρίας φοιτητών, καθηγητών ή προσωπικού.
Αν μη τι άλλο, η προσφυγή σας στην επινοημένη επιταγή της "διατήρησης της δημόσιας τάξης" με τη βοήθεια των υπηρεσιών επιβολής του νόμου - ένα εγχειρίδιο αποικιοκρατικού λόγου και τακτικής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα αυταρχικά κράτη - το μόνο που έφερε ήταν αταξία και αναστάτωση σε ένα κατά τα άλλα πλήρως οργανωμένο και ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας υπό την ηγεσία των φοιτητών. Για παράδειγμα, για να αναφέρω μία από τις πολλές περιπτώσεις αστυνομικής βαρβαρότητας που εξαπολύσατε στους ίδιους τους φοιτητές σας, ένας συλληφθείς μαύρος μουσουλμάνος φοιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσευχηθεί ενώ ήταν δεμένος με φερμουάρ, δίπλα στο ίδιο το Γραφείο Πρόσβασης, Διαφορετικότητας και Ένταξης της Μεταπτυχιακής Σχολής.
Ας είμαστε ξεκάθαροι και άμεσοι: η στροφή σας σε αυταρχικές απειλές βίας εναντίον των ίδιων σας των φοιτητών που διαμαρτύρονται ειρηνικά για έναν δίκαιο σκοπό δεν έχει να κάνει με μια φαινομενική ανησυχία για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και έχει να κάνει αποκλειστικά με την επιθυμία να καταπνίξετε ένα κίνημα που ασκεί κριτική σε ένα συγκεκριμένο σύγχρονο έθνος-κράτος και στην πιθανή εμπλοκή του οικονομικού χαρτοφυλακίου του Πανεπιστημίου Princeton σε μια φρικτή γενοκτονία που διεξάγεται επί του παρόντος από το εν λόγω έθνος-κράτος. Με το να παρουσιάζετε τους διαδηλωτές φοιτητές ως πιθανούς εγκληματίες, εξουσιοδοτείτε επίσης την ύπουλη και αβάσιμη υπόθεση της εξίσωσης του να υψώνει κανείς τη φωνή του ενάντια στη βία ενός σύγχρονου εθνικού κράτους με τον αντισημιτισμό. Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ένας τέτοιος υπαινιγμός είναι προσβλητικός για τους Εβραίους φοιτητές μας, οι οποίοι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση και εκτέλεση αυτών των διαδηλώσεων, στο Πρίνστον και σε ολόκληρη τη χώρα
Μαζί με τις ποικίλες φοιτητικές οργανώσεις μας, απορρίπτουμε το κλείδωμα του Morrison Hall από τις 30 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, το οποίο στεγάζει το Τμήμα Αφροαμερικανικών Σπουδών και το Κέντρο Effron για τη Μελέτη της Αμερικής - όπου πολλοί φοιτητές έρχονται για να ασχοληθούν με τις Λατινοαμερικανικές Σπουδές, τις Ασιατικοαμερικανικές Σπουδές, τις Αμερικανικές Σπουδές και τις Σπουδές Αυτοχθόνων. Τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες προπτυχιακούς φοιτητές επιδιώκουν πτυχία στις Αφροαμερικανικές Σπουδές.
Επιβεβαιώνουμε τη δημοκρατική παράδοση που περιλαμβάνει τον ιστορικό ρόλο της πολιτικής ανυπακοής. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Princeton να υπηρετεί την ανθρωπότητα και επιδιώκουμε να επιδιώκουμε αυτή την αξία χωρίς διακρίσεις μεταξύ των λαών του κόσμου.
…………………………………………
Σας προτρέπουμε να σταματήσετε την ποινικοποίηση, τον κατάφωρο λανθασμένο χαρακτηρισμό και την παρενόχληση των μη βίαιων διαδηλωτών φοιτητών. Σας καλούμε να αποσύρετε όλες τις κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων φοιτητών, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται και τη χρήση μεθόδων πολιτικής ανυπακοής, και να τους χορηγήσετε πλήρη αμνηστία. Απαιτούμε από το Πανεπιστήμιο να αναγνωρίσει ότι οι φοιτητές έχουν δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα διαδικαστικά μέσα για να ξεκινήσουν διάλογο σχετικά με τα αιτήματά τους με τη διοίκηση και να ξεκινήσετε άμεσα διάλογο με τους φοιτητές. Τέλος, απαιτούμε την άμεση παραίτηση της αντιπροέδρου Calhoun, στην ηγεσία της οποίας έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη μετά την αναληθή και, κατά τη γνώμη μας, σκόπιμα παραπλανητική εκπροσώπηση των φοιτητών που διαμαρτύρονται, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί την πραγματική απειλή για την κοινότητα του Πανεπιστημίου Princeton.
---------------------------
Signed,
Dan-el Padilla Peralta, Associate Professor of Classics and associate faculty in African American Studies; Faculty Coordinator, MMUF Princeton
Rob Nixon, Barron Family Professor of Environment and Humanities, HMEI and English
Anne McClintock, A Barton Hepburn Professor High Meadows Environmental Institute and GSS
Behrooz Ghamari, Professor NES
Gyan Prakash, Dayton-Stickton Professor of History
Max Weiss, Associate Professor of History
Susana Draper, Professor, Comparative Literature
Judith Weisenfeld, Agate Brown and George L. Collord Professor of Religion
Ruha Benjamin, Alexander Stewart 1886 Professor of African American Studies
Hal Foster, Townsend Martin 1917 Professor of Art and Archaeology
Joshua Guild, Associate Professor of African American Studies
Zahid Chaudhary, Associate Professor
Andrew Cole, Woodrow Wilson Professor of Literature, Department of English
Lara Harb, Associate Professor, Near Eastern Studies
Tehseen Thaver, Assistant Professor of Religion
Karen Emmerich, Associate Professor of Comparative Literature
Mohamed Abou Donia, Associate Professor of Molecular Biology
Bryan D. Lowe, Assistant Professor of Religion
Carolyn Areum Choi, Assistant Professor, Effron Center for the Study of America
Keeanga-Yamahtta Taylor, Hughes-Rogers Professor of African American Studies
Zia Mian, Senior Research Scholar and Co-Director, Program in Science and Global Security (SGS)
Agustín Fuentes, Professor of Anthropology
Jenny Greene, Professor of Astrophysics
Meredith Martin, Associate Professor English
Eldar Shafir, Class of 1987 Professor in Behavioral Science and Public Policy
Chika Okeke-Agulu, Robert Schirmer Professor of Art and Archaeology and African American Studies
Muhammad Qasim Zaman, Professor of Near Eastern Studies and Religion
Molly Greene Professor Department of History Seeger Center for Hellenic Studies
Junko Yamazaki, Assistant Professor, East Asian Studies
Divya Cherian, Associate Professor of History
Eduardo Cadava, Philip Mayhew Professor of English
Gayle Salamon, Professor of English
Benjamin Bradlow, Assistant Professor of Sociology and International Affairs
Steven Chung, Associate Professor, East Asian Studies
Vera S Candiani, Associate Professor, History
Carlos Brody, Professor of Neuroscience, Princeton Neuroscience Institute
Christine Allen-Blanchette, Assistant Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, and Statistics and Machine Learning
Lorgia García Peña, Professor, African American Studies and Effron Center.
V. Mitch McEwen, Assistant Professor in Architecture
William Gleason, Hughes-Rogers Professor of English and American Studies
Natasha Wheatley, Assistant Professor of History
Gavin Steingo, Professor, Department of Music
Ben Baer, Associate Professor, Comparative Literature
Curtis Deutsch, Professor of Geoscience and HMEI
Erin Besler, Assistant Professor, School of Architecture
Allison Carruth, Professor of American Studies and Environmental Studies
Bradley Dickerson, Assistant Professor, Princeton Neuroscience Institute
Matthew Karp, Associate Professor of History
D. Vance Smith, Professor of English
John Storey, Professor of Genomics
Adji Bousso Dieng, Assistant Professor of Computer Science
Aleksandar Hemon, Professor, Creative Writing Program, Lewis Center for the Arts
Autumn Womack, Associate Professor, English and African American Studies
Radhika Nagpal, Professor, Mechanical and Aerospace Engineering and Computer Science
Jeremy Goodman, Professor, Astrophysical Sciences
Catherine Clune-Taylor, Assistant Professor, Program in Gender and Sexuality
Stephen F. Teiser, D.T. Suzuki Professor in Buddhist Studies and Religion
Pedro Meira Monteiro, Arthur W. Marks ‘19 Professor of Spanish and Portuguese
Jay Cephas, Assistant Professor, School of Architecture
Andrea L. Graham, Professor of Ecology & Evolutionary Biology
Fenna Krienen, Assistant Professor, Princeton Neuroscience Institute
Jack Tannous, Associate Professor of History and Hellenic Studies
German Labrador Mendez, Professor, Department of Spanish and Portuguese
Byron Ahn, Assistant Professor, Program in Linguistics
Natalia Castro Picón, Assistant Professor, Department of Spanish and Portuguese
Rafael Cesar, Assistant Professor, Department of Spanish & Portuguese
Hendrik A. Hartog, class of 1921 bicentennial professor in the history of American law and liberty, emeritus
James Gunn, Eugene Higgins Professor, Astrophysical Sciences (emeritus)
Olga Peters Hasty, Professor Emerita, Slavic Department
M. V. Ramana, Visiting Professor, Princeton School of Public and International Affairs
Fadi A. Bardawil, Visiting Associate Professor, Anthropology and Near Eastern Studies
Ken Anderson, Visiting Professor, Keller Center, SEAS
Shen-yi Liao, Visiting Faculty Fellow, University Center for Human Values
Nancy Coffin, Sr. Lecturer, Near Eastern Studies
Anastasia Mann, Lecturer
Mounia Mnouer, Lecturer, Near Eastern Studies
Mayank Sarika, Lecturer, School of Public and International Affairs.
Aniruddhan Vasudevan, Lecturer, Anthropology
Anthar Darwish, Lecturer, Department of Molecular Biology
yuniya edi kwon, Lecturer and Arts Fellow, Lewis Center for the Arts
Colleen Asper, Lecturer, Lewis Center for the Arts
Sean Cashbaugh, Lecturer, Princeton Writing Program
Devanne Brookins, Lecturer and Associate Research Scholar, SPIA
Jessica Leung, Lecturer, Keller Center
Faris Zwirahn, Lecturer in Near Eastern Studies
Abdelrahman Hamdan, Postdoctoral Research Associate, Andlinger Center for Energy and the Environment
Adel Ardalan, Postdoctoral Research Fellow, Princeton Neuroscience Institute
Arthur Obst, Postdoctoral Research Associate, University Center for Human Values & High Meadows Environmental Institute
Ayah Nuriddin, Cotsen Postdoctoral Fellow in the Society of Fellows, Lecturer in the Council of the Humanities and African American Studies
Christine Roughan, Postdoctoral Research Associate, Near Eastern Studies
Danny Hang, Research Specialist, Department of Psychology
Dionne Worthy, Dept. of African American Studies, Admin and Events Coordinator
Emilee Shine, Postdoctoral Research Associate, Department of Molecular Biology
Evan Russek, Postdoctoral Research Associate, Computer Science and Psychology
Forrest Rogers, Postdoctoral Research Fellow, Neuroscience and Molecular Biology
Guillaume Falmagne, Postdoctoral Research Associate, HMEI/EEB
Hamza El-Asaad, Postdoctoral Research Associate, Science and Global Security
Harini Kumar, Postdoctoral Research Associate, CGI and Dept. of History
Harrison Ritz, Associate Research Scholar, PNI
Javier Masís, Postdoctoral Research Fellow, Princeton Neuroscience Institute
Joseph Fronczak, Research Scholar, History
Juan Ferre, Postdoctoral Research Associate
Judy Kim, Postdoctoral Research Associate, University Center for Human Values & Psychology
Lacy Feigh, Link-Cotsen Postdoctoral Fellow in the Society of Fellows, Lecturer in the Council of the Humanities and History
LaNell William , Associate Research Scholar
Lindsay Becker, Postdoctoral Research Associate, Chemical and Biological Engineering
Lindsey Stephenson, Postdoctoral Research Fellow
Mae Guthman, Postdoctoral Research Fellow, Princeton Neuroscience Institute
Maral Sahebjame, Postdoctoral Researcher, Center for Iran and Persian Gulf Studies
Martin Zettersten, Postdoctoral Research Fellow, Department of Psychology
May Kosba, Postdoctoral Research Associate, Program in African Studies
Merihan Alhafnawi, Postdoctoral Research Associate, Mechanical and Aerospace Engineering
Mia Kussman, Research Specialist, Princeton Neuroscience Institute and Psychology
Moamen Elmassry, Postdoctoral Research Fellow, Department of Molecular Biology
Mohan Gupta, Postdoctoral Research Associate, Department of Psychology
Mostafa Abdou, Postoctoral Research Associate, Princeton Neuroscience Institute
Naveed Mansoori, Associate Research Scholar
Negar Razavi, Associate Research Scholar, Center for Iran and Persian Gulf Studies
Nicolás Sánchez-Rodríguez, Postdoctoral Research Associate, Society of Fellows
Nusrat Molla, Postdoctoral Research associate, Andlinger Center for Energy and Environment
Paola Estrada, Postdoctoral Research Associate, Molecular Biology
Rachel L Bedder, Postdoctoral Research Associate, PNI & Psychology
Samuel A. Nastase, Associate Research Scholar and Lecturer, Princeton Neuroscience Institute
Sergio Garcia, Associate Research Scholar, Chemical and Biological Engineering
Sina Tafazoli, Postdoctoral Research Associate, Princeton Neuroscience Institute
Supratik Baralay, Perkins-Cotsen Postdoctoral Fellow in the Society of Fellows, Lecturer in the Council of the Humanities, Classics and in Humanistic Studies
Tea Temim, Research Astronomer, Department of Astrophysical Sciences
Yeon Soon Shin, Postdoctoral Research Associate, Department of Psychology
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

1 ημ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ετικέτες: