ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
NATOΐκότερος του ΝΑΤΟ ο Στ. Κασσελάκης: «Ιερή αμυντική συμμαχία» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, υποστηρίζει και την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα!

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 6 Απριλίου 2024 0 comments


Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στα Χανιά, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024. 


1.
Ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς δεν ήρθε για να κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αριστερόστροφη πορεία. Ήρθε για να το πάει αλλού, με τελικό προορισμό τις «παρυφές» της ΝΔ, εκεί που στοιβάζονται οι λεγόμενοι «κεντρώοι»…Ωστόσο όσο περνά ο καιρός οι εκπλήξεις για τις θέσεις που εκφράζει ο κ.Κασσελάκης γίνονται μάλλον δυσάρεστες. Δεν γνωρίζουμε αν επηρεάστηκε από την ολιγοήμερη στρατιωτική του θητεία, πάντως στην περιοδεία του στην Κρήτη αποκάλεσε το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία» και εμφανίστηκε να υποστηρίζει την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα!

Το άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου από το kosmodromio.gr

«Ιερή αμυντική συμμαχία» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο ZARPA RADIO 89,6. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανένας ότι ο άνθρωπος συνεργαζόταν, όπως ο ίδιος τουλάχιστον είπε, στο CSIS, αμερικανικό ινστιτούτο στο κέντρο του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Και πολύ καλά τα είπε. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν (ή τουλάχιστον οφείλουν αν θέλουν να επιβιώσει η χώρα τους) τον «ιερό» ρόλο που έπαιξε η «Συμμαχία» αυτή στην επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, στην εισβολή στην Κύπρο και στα ελληνοτουρκικά. ‘Όπως επίσης στη διάλυση δια των όπλων του της Γιουγκοσλαβίας και στη συνεχιζόμενη καταστροφή της Ουκρανίας.

Διαλέγοντας τον όρο «ιερό» για την Ατλαντική Συμμαχία, ο κ. Κασσελάκης μας αποκάλυψε και την πραγματική του πατρίδα, αυτή όπου «ορκίστηκε» πίστη στην πραγματικότητα. Εμείς δεν είχαμε αμφιβολίες και τα γράψαμε από πέρυσι όταν πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή επιλεγείς από τον άλλο «αριστερό» αστέρα Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Τα υποτιθέμενα «αριστερά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκριναν την υποψηφιότητα αυτού του ατόμου, με αυτό το παρελθόν, ως υποψηφίου βουλευτή επικρατείας και εν συνεχεία ηγέτη του κόμματός τους τι περίμεναν να κάνει και ποιες θέσεις να υποστηρίξει; Συμφωνούν με αυτά που λέει και κάνει;

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε επίσης στη συνέντευξή του τα εξωφρενικά και εσφαλμένα εξοπλιστικά προγράμματα που ενέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς όφελος όχι βέβαια της ελληνικής άμυνας αλλά των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών (που, κατά σύμπτωση, είναι ακριβώς οι χρηματοδότες του CSIS).

Και για να δέσει το γλυκό υποστήριξε επίσης την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα που εμπλέκει ήδη την Ελλάδα σε μια γενικότερη αναπτυσσόμενη και εξαιρετικά επικίνδυνη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Μια αποστολή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ κατά παράβαση δηλαδή του διεθνούς δικαίου και του ελληνικού συντάγματος, χωρίς καμία απόφαση της Βουλής, σκοπός της οποίας είναι να στηρίξει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, αφού οι Υεμένιοι πλήττουν μόνο σκάφη που κατευθύνονται στο Ισραήλ ή συνδέονται με αυτό, και το πράττουν ζητώντας να τερματισθεί η επιχείρηση στη Γάζα.

Φυσικά, καμιά από τις παραπάνω θέσεις, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την ίδια την ταυτότητα της ελληνικής αριστεράς δεν έχει συζητηθεί σε κανένα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζονται σε ρόλο χειροκροτητή του μεγάλου αρχηγού.

Αποκαλύπτεται έτσι, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι η όλη υπόθεση ψηφοφορίας από τη δήθεν «βάση» για εκλογή Προέδρου και η εμφάνιση του ίδιου του Κασσελάκη δεν ήταν παρά μια καλά σχεδιασμένη αμερικανική συνωμοσία, προκειμένου να πάρουν τον άμεσο, απευθείας έλεγχο του μεγαλύτερου κόμματος της ελληνικής αριστεράς, να ολοκληρώσουν την καταστροφή της ελληνικής αριστεράς ως αριστεράς και να δημιουργήσουν μια κατάσταση όπου η εναλλακτική στον Μητσοτάκη θα είναι ένας Μητσοτάκης Β΄. Με τη συνδρομή βεβαίως και τον ελεεινό ρόλο του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που επιχειρεί τώρα, αυτός ο υποτιθέμενος αριστερός, με τη βοήθεια μεγάλων διεθνών διαφημιστικών οίκων, να «ξαναφτιάξει» το όνομά του!

Για μια χώρα που αντιμετώπισε πάντα στην ιστορία της και αντιμετωπίζει και τώρα υπαρξιακούς κινδύνους από τους ίδιους τους «συμμάχους» της, η πλήρης προσχώρηση της δήθεν «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμερική και το ΝΑΤΟ συνιστά ένα ακόμα ξεχαρβάλωμα του ελληνικού έθνους – κράτους και των βαθμών ελευθερίας του σε όλους τους τομείς, δηλαδή ένα μεγάλο πλήγμα στον ελληνικό λαό.
................................
2.
Δημήτρης Κ. Τζανακάκης - (Δημήτρης Κ. Τζανακάκης fb):
Κασσελάκης για ΝΑΤΟ: Είναι μια “Ιερή αμυντική συμμαχία”!!!
(Μάλιστα! Και βρήκε να το πει αυτό ο ελεεινός από που; Από την Κρήτη! Με ό,τι σημαίνει αυτό… Ναι, αυτό είπε ο ντελικανής που έφεραν από το Αμέρικα, και μετά πήγαν -με φουσκωτό όπως δείχνει και η φωτο- με τον Ναυαρχούκο και έπιναν ρακές στη Γαύδο (1*)… Τον ναύαρχο-βαρκάρη ντε, τον άλλο μεγάλο στυλοβάτη της Αριστεράς, που αν δεν είχε τις πλάτες του Βαρδή, -του ολιγάρχη Βαρδή Βαρδινογιάννη εννοώ- πολύ αμφιβάλλω αν θα γινόταν όχι αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας αλλά ούτε κυβερνήτης σε μηχανότρατα… Δεν είναι λίγα αυτά που έχει πει κι εκείνος… Θα του τα υπενθυμίσουμε! Τώρα κάνει την γλάστρα του Στέ-kass και του έχει γίνει πιστή ορντινάτσα…| Μπράβο πάντως ρε ΣΥΡΙΖόπανα, συγχαρητήρια! Καλά πάτε!... –Δ.Τζ.)
>| Ποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει το ΝΑΤΟ “Ιερή αμυντική συμμαχία”;
α. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ;
β. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ;
γ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης;
Προς διάψευση όλων των αυτονόητων απαντήσεων, το σωστό είναι το “γ”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο «Zarpa Radio» της Κρήτης δήλωσε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία» (!), μια φράση που δεν έχει χρησιμοποιήσει ίσως ούτε ο ίδιος γγ του ΝΑΤΟ!
(Μια παλιά συνέντευξη βουλευτή της ΕΡΕ; Μπορεί και όχι...)
Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο από τον πρόεδρο ενός κόμματος που όσο υπήρξε κυβέρνηση – αριστερή» για να μην ξεχνιόμαστε – εκτός του ότι κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βαφτίζοντάς το «ναυαγοσώστη προσφύγων» (!) – είχε το θράσος να είναι η μόνη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που αφενός παζαρεύει από πενταετή έως δεκαετή ανανέωση της συμφωνίας λειτουργίας της βάσης της Σούδας (https://www.imerodromos.gr/syriza-ke-nato-sto-idio.../
) και αφετέρου να συζητά τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης σε ελληνικό έδαφος (από Κάρπαθο μέχρι Καστέλι).
Είναι ο διάδοχος ενός προέδρου που το 2014 σε συνέντευξή του στον ANT1 λίγο πριν τις ευρωεκλογές ο κ.Τσίπρας επανέλαβε: «(…) ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε,. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται,( https://www.youtube.com/watch?v=nO_1xZnBwUY
) όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης (…)».
Είναι ο κληρονόμος ενός κόμματος του οποίου ένας υπουργός Εξωτερικών, ο Ν. Κοτζιάς, ως «πρωτοπανηγυριώτης» τραγουδούσε με τους συναδέλφους του υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ «We are the world, we are the children» (https://www.imerodromos.gr/o-kotzias-tu-nikou-bogiopoulou/
).
Στην Ελλάδα της «Κόκκινης Προβιάς», της χούντας των συνταγματαρχών, της ανοιχτής πληγής της Κύπρου, των Ιμίων και του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, ο Στ. Κασσελάκης αποκάλεσε το ΝΑΤΟ “ιερή αμυντική συμμαχία” (!), περήφανος προφανώς που είναι για την “ιερή” αμυντική αποστολή του μακελέματος ολόκληρης της υφηλίου.
Μάλιστα τάχθηκε και υπέρ της συμμετοχής της χώρας στο «ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ΑΣΠΙΔΕΣ”», συμφωνεί που «στείλαμε τη φρεγάτα κάτω», δηλαδή υπέρ στην αποστολή της «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας τη χώρα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των Ευρωατλαντικών, με κίνδυνο τόσο για το πλήρωμα, αλλά και συνολικά για τη χώρα και τον λαό μας, που μετατρέπονται σε στόχο αντιποίνων.
Γιατί; Επειδή “ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοιχτές αγορές” καθώς και ο ίδιος προέρχεται «από το επιχειρείν» και όπως είπε η χώρα χρειάζεται «στιβαρή άμυνα».
Φυσικά ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να εξάρει και τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης στο μακελειό στην Ουκρανία, αφού «μεγάλο μέρος των όπλων μεταφέρεται στην Ουκρανία από την Αλεξανδρούπολη», είπε και πρόσθεσε ότι «παρέχουμε ήδη μια υπηρεσία». Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε αρχικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις πολεμικές ανάγκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (https://www.imerodromos.gr/amerikanikes-vaseis-i.../
) , κάτι που μονιμοποίησε και επέκτεινε η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στο ίδιο ΝΑΤΟικό δόγμα.
(1*) Στη Γαύδο με φουσκωτό ο Κασσελάκης μετά το Ρέθυμνο:
Πηγή:
||||

Ετικέτες: