ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
«Τα νιάτα είμαστε ’μείς, της γης η ελπίδα» MARIA NIKOLAKAKI (Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας) - "...“Επικεντρωμένοι στην αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή απελευθέρωση, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε νίκες...".

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 30 Απριλίου 2024 0 comments

 


APR 30, 2024 /                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ο στίχος από τον γνωστό ύμνο της ΕΠΟΝ, δείχνει μια αναμφισβήτητη αλήθεια. Τα νιάτα είναι που τραβούν τον κόσμο μπροστά. Αυτό που συμβαίνει στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής δίνει αυτόν τον τόνο ελπίδας για το μέλλον. Τα νιάτα είναι ευαίσθητα, έχουν ενσυναίσθηση και οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για να ζήσει η ανθρωπότητα. Αυτό το ξέρουν οι Κυρίαρχοι και για αυτό έχουν επενδύσει στην αποβλάκωση των νέων. Η αποεπένδυση σε κονδύλια της εκπαίδευσης, η εξάρτηση από την τεχνολογία (κινητά, βιντεοπαιχνίδια) και τα ναρκωτικά που ρίχνουν στην αγορά είναι για να αποδυναμώσουν αυτήν την εγγενή ικανότητα της νεολαίας.Εκεί που φαίνεται πως η ελπίδα χάνεται, τα νιάτα πάλι τραβούν μπροστά. Αρκεί μια σπίθα για να ανάψει την φωτιά που έχουν μέσα τους. Και τώρα πάλι, η φωτιά άναψε για τα καλά. Αφορμή η γενοκτονία των Παλαιστινίων. Απαιτούν τέλος του πολέμου. Τίποτε λιγότερο. Και αυτό παρά την αστυνομική βία που ασκείται εναντίον τους. Βέβαια, μαζί με τους φοιτητές ξεσηκώθηκαν και οι Καθηγητές που είναι κατά της βίας που ασκείται στους φοιτητές τους.


Thanks for reading Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας! Subscribe for free to receive new posts and support my work.


Pledge your supportΜετά την έγκριση των 95 δις δολαρίων με σκοπό την συνέχιση του πολέμου σε τρία μέτωπα των ΗΠΑ κατά της ανάδυσης των BRICS, ο ανθός της Αμερικής βγήκε στους δρόμους. Είναι ένα deja vu για πολλούς από την αντίσταση κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Τότε θεωρήθηκε ως πρωτογενή αιτία ότι σόκαρε η επιστροφή των Αμερικανικών πτωμάτων που λόγω υποχρεωτικής στράτευσης δεν μπορούσαν να αρνηθούν να πάνε. Μετά από την διόγκωση των κινημάτων κατά του πολέμου, σταμάτησε η Αμερική την υποχρεωτική στράτευση και έκανε πολέμους με μισθοφόρους. Η στράτευση κυρίως Μαύρων και Λατίνων γίνεται στα σχολεία, και ιδιαίτερα όσοι είχαν δεξιότητες σε τηλεπαιχνίδια δέχονται πίεση να στρατευθούν. Τα “μπόνους” που προσφέρουν είναι επαγγελματική εξασφάλιση και κάλυψη υγείας που στην Αμερική για τις συγκεκριμένες ομάδες είναι ένα μεγάλο θέμα.

Φαίνεται ότι δεν ήταν όμως αυτός ο κύριος λόγος της εξέγερσης τότε γιατί και τώρα στην περίπτωση της γενοκτονίας των Παλαιστινίων το ζήτημα που εγείρεται είναι πρώτιστα ηθικό. Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε καθημερινή κάλυψη όχι μόνο μιας γενοκτονίας αλλά και μιας διεστραμμένης ικανοποίησης από την πλειονότητα των Ισραηλιτών από την γενοκτονία. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε μια τέτοια ηθική κατάπτωση μιας κοινωνίας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε απαγόρευση κριτικής μιας γενοκτονίας και η λογοκρισία να κρίνεται βάσιμη λόγω “αντισημιτισμού”. Με αυτό το χαρτί θέλουν να είναι υπεράνω κριτικής, αντί να κοιτάνε να βελτιώσουν τις πράξεις τους.‘Οπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι:

“Επικεντρωμένοι στην αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή απελευθέρωση, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε νίκες μετά από νίκη από το σχολείο, προσελκύοντας περισσότερους ανθρώπους καθώς οργανωνόμαστε, κλιμακώνουμε και επιμένουμε στον αγώνα. Μετά τη φοιτητική εξέγερση του 1968, χρειάστηκε το πανεπιστήμιο 20 χρόνια για να ανακάμψει οικονομικά από την ξαφνική πτώση των αιτήσεων, των δωρεών και των επιχορηγήσεων.”

Αντίδραση από το Ισραήλ

Ο Νετανιάχου βγήκε και κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν άμεσα τις διαδηλώσεις των Πανεπιστημίων. Γιατί, ξέρετε ότι δεν του αρέσει είναι αντισημιτισμός. Ξεχνά σε ποια χώρα κυβερνά;

Αυτό έριξε λάδι στην φωτιά με τους Αμερικανούς να καταλαβαίνουν πλέον χωρίς αμφιβολία ότι το Ισραηλινό λόμπι ελέγχει το Κογκρέσο μέσω χρηματισμών που δίνει σε βουλευτές και των δύο πλευρών. Το Ισραηλινό λόμπι AIPAC είναι το κυρίαρχο, αν και δεν είναι το μόνο. Πώς είναι δυνατόν να υπακούνε στον εγκληματία Νετανιάχου καταστρατηγώντας την ελευθερία του λόγου, βασικό δημοκρατικό δικαίωμα και First Amendment του Αμερικανικού Συντάγματος; Ποιοι κυβερνούνε τελικά τις ΗΠΑ;
Υπάρχει μια ενιαία συμφωνία μεταξύ των κομμάτων των ΗΠΑ. Δεξιοί, αριστεροί όλοι συμφωνούν ότι οι Σιωνιστές είναι υπεράνω κριτικής. Αυτό υπονομεύει την ελευθερία του λόγου εν γένει στις Δυτικές κοινωνίες. Μπορείς να πεις για την Αμερική, την Γαλλία, την Αγγλία ότι θες. Μόλις ακουμπήσεις το θέμα Ισραήλ υπάρχει λογοκρισία. Όλα γίνονται ταμπού.

Όπως είπε και ο Αμερικανοεβραίος δημοσιογράφος Max Blumenthal υπάρχει μια ξένη υπηρεσία που ανακατεύεται στις Αμερικανικές εκλογές και αυτή δεν είναι ούτε Ρωσική, ούτε Κινεζική.
Οι διαδηλώσεις κρίνονται ως “αντι-Αμερικανικές” και αντισημιτικές και οι διαδηλωτές απειλούνται όχι μόνο από την βία των αστυνομικών αλλά και από την Μοσσάντ, που λέει ότι με τις κάμερες που υπάρχουν το μέλλον των παιδιών που συμμετέχουν θα καταστραφεί. Τελικά ποιός κυβερνά τις ΗΠΑ;Όπως είπε και ο Michael Moore, οι διαδηλώσεις αυτές μπορεί να σώσουν το Ισραήλ, καθώς θα φανεί πως είναι κακός ο Νετανιάχου και η κυβέρνηση του που είναι υπεύθυνοι.


Θα μου πείτε με 95% συμφωνία των Ισραηλιτών με την γενοκτονία, η ακρότητα είναι εγγενής στην Ισραηλινή κοινωνία που εκπαιδεύεται από το σχολείο να απανθρωποποιεί τους Παλαιστίνιους, και μην ξεχνάμε όλοι οι Ισραηλινοί, άντρες και γυναίκες περνάνε στρατό όπου γίνεται η κατάλληλη πλύση εγκεφάλου.


Για να απανθρωποποιήσεις, πρέπει πρώτα να έχεις απανθρωποποιηθεί.Και φυσικά, τα γελοία μέσα θυμήθηκαν το σλόγκαν των διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, να κάνουν σεξ αντί για πόλεμο. Μόνο θα έπρεπε να απευθυνθεί στους Σιωνιστές που κάνουν πόλεμο αντί για τους φοιτητές που θέλουν να τον σταματήσουν.Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τα εγκλήματα των Σιωνιστών δεν έχουν προηγούμενο. Βρέθηκαν δύο μαζικοί τάφοι με 700 Παλαιστίνιους, με αποκεφαλισμένα και κατατεμαχισμένα κορμιά που έθαψαν οι σιωνιστές στα ερείπια του Νάσσερ Νοσοκομείου αφού τους αφαίρεσαν το δέρμα και όργανα. Καυχώνται ότι έχουν την μεγαλύτερη τράπεζα δέρματος για μεταμοσχεύσεις και είναι πρώτοι στο λαθρεμπόριο οργάνων. Στο νου έρχεται “Ο Έμπορος της Βενετίας” του Σαίξπηρ, όπου ζήτησε ο Σάιλοκ μία λίβρα κρέατος από τον δυστυχή έμπορο Αντόνιο που έπεσε στην ανάγκη δανεισμού, μόνο που δεν ήξερε πως είναι η καρδιά του που εννοούσε. Μαζί με το Ισραήλ και η Ουκρανία είναι στο εμπόριο οργάνων.

Και ενώ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θέλει να απαγγείλει τιμωρίες στον Νετανιάχου και άλλα δύο μέλη της κυβέρνησης του, τον υπουργό Άμυνας Yoav Galant και τον αρχηγό του επιτελείου, υποστράτηγο Herzi Halevi για εγκλήματα πολέμου, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ξεκινούν μια απελπισμένη εκστρατεία πίεσης κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) για να το εμποδίσουν να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων Ισραηλινών αξιωματούχων για εγκλήματα στη Γάζα.Μόνο υπό την «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν μια θρασύδειλη εκστρατεία πίεσης εναντίον ενός υποτιθέμενου «ανεξάρτητου» διεθνούς δικαστηρίου για να το εμποδίσουν να διώξει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττονται από το Ισραήλ. Η απονομιμοποίηση του Δικαστηρίου που ελέγχουν απολύτως δεν φαίνεται να τους θορυβεί. Το ίδιο δικαστήριο δίκασε τον Πούτιν για “αρπαγή παιδιών”, Ρωσόφωνων που έσωσε από το πεδίο του πολέμου, ενώ μεγάλος αριθμός βρέθηκε να είναι πρόσφυγες με την οικογένεια τους στην Γερμανία.Και εάν μιλήσεις στο Ισραήλ κατά της γενοκτονίας διώκεσαι, απολύεσαι και περιθωριοποιείσαι. Ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο καλούν σε μποϊκοτάζ του HebrewU University of Jerusalem μετά την απόλυση της Καθηγήτριας Νομικής Nadera ShalhoubKevorkian, επειδή επέκρινε τις ισραηλινές θηριωδίες στη Γάζα και τις ψεύτικες ιστορίες βιασμού της Χαμάς.Κάτω από αυτήν την πίεση ο Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ, της Σαουδικής Αραβίας και τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.ς για να πείσει για κατάπαυση πυρός για 40 μέρες και ανταλλαγή αιχμαλώτων. Υπόσχονται μεγάλο αριθμό αιχμαλώτων για να πειστεί η Παλαιστινιακή πλευρά να συναινέσει. Να απελευθερώσει τώρα για να τους σκοτώσει αργότερα με το τέλος της κατάπαυσης πυρός; Αμφίβολο είναι να το πετύχουν.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Η ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης είναι θέμα χρόνου. Δυστυχώς ο Γιασέρ Αραφάτ υπογράφοντας την Συνθήκη του Όσλο περιορίζει το κράτος αυτό στα όρια του 1967, δηλαδή στο 22% των εδαφών. Πολλά πρέπει να γίνουν στο μεταξύ.


Πρώτο βήμα είναι η επίλυση των διαφορών μεταξύ των Παλαιστινίων. Η Κίνα ανέλαβε πρωτοβουλίες.

“Εκπρόσωποι του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ και του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης, ή Χαμάς, συναντήθηκαν στο Πεκίνο την Παρασκευή για να συζητήσουν τον τερματισμό των εσωτερικών διχασμών στην Παλαιστίνη. Αυτή η τελευταία εξέλιξη, αν και δεν επιβεβαιώθηκε από το Πεκίνο, όχι μόνο συμβάλλει στη σφυρηλάτηση της Παλαιστινιακής ενότητας αλλά συμβάλλει επίσης στην εκτόνωση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Πριν από τη συνάντηση σε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, ο Khalil Al-Hayya, ηγετικό μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι το κίνημα είναι έτοιμο να αφοπλιστεί και να μεταβεί σε ένα πολιτικό κόμμα που είναι μέρος μιας ενοποιημένης παλαιστινιακής κυβέρνησης υπό όρους ότι ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος ιδρύεται κατά μήκος των προ του 1967 συνόρων σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα.

Η Κίνα υιοθέτησε μια χαμηλών τόνων προσέγγιση στη συνάντηση, με το Υπουργείο Εξωτερικών να λέει απλώς ότι η χώρα υποστηρίζει σταθερά την εσωτερική συμφιλίωση μεταξύ των διαφόρων παλαιστινιακών φατριών μέσω του διαλόγου και υποστηρίζει σθεναρά την ενίσχυση της εσωτερικής ενότητας στην Παλαιστίνη.

Η συνάντηση είναι μια σαφής ένδειξη ότι η Κίνα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης στη Γάζα.”

Οι Σιωνιστές κρατάνε τον αληθινό αρχηγό των Παλαιστινίων, τον “Παλαιστίνιο Μαντέλα” Μαρουάν Μαργκούτι στις φυλακές. {ρέπει να αποφυλακισθεί άμεσα. Πρόκειται για τον φυλακισμένο εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια ηγέτη της Φατάχ, που πολλοί Παλαιστίνιοι θεωρούν ως τον διάδοχο του Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς)-του 86χρονου επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.Ο Μαχμούντ Αμπάς είναι απλώς ένα όργανο των Σιωνιστών για να συνεχίζουν την γενοκτονία των 75 χρόνων απρόσκοπτα.. Ο ίδιος είναι φερέφωνο κατά των Παλαιστινίων.

Τελικά, ο αγώνας συνεχίζεται, όπως πρέπει. Τα νιάτα θα μας δείξουν τον δρόμο. Σώζουν την ανθρωπιά αυτού του κόσμου. Σώζουν την τιμή της ανθρωπότητας που μένει απαθής σε μια γενοκτονία.


Αν το Ισραήλ ιδρύθηκε με δικαιολογία το Ολοκαύτωμα, η επιχειρούμενη γενοκτονία σβήνει και το τελευταίο επιχείρημα για αυτό το κράτος. Ούτε οι Εβραίοι είναι πιο ασφαλείς εκεί, ούτε ο κόσμος όλος. Αντιθέτως υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί ο πλανήτης από την ασυδοσία των κυβερνώντων του Ισραήλ.


Thanks for reading Ο Μελισσόκηπος της Μαρίας! Subscribe for free to receive new posts and support my work.


Pledge your support
Ετικέτες: