ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ – του Τζόρτζιο Αγκάμπεν / Αυτές τις ημέρες, επιστήμονες από τη Σχολή Φυτοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν με ειδικά μικρόφωνα, ευαίσθητα στους υπερήχους, τις κραυγές πόνου που εκπέμπουν τα φυτά όταν κόβονται ή όταν τους λείπει το νερό. Στη Γάζα δεν υπάρχουν μικρόφωνα.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 0 comments


 

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ – του Τζόρτζιο Αγκάμπεν

Αυτές τις ημέρες, επιστήμονες από τη Σχολή Φυτοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν με ειδικά μικρόφωνα, ευαίσθητα στους υπερήχους, τις κραυγές πόνου που εκπέμπουν τα φυτά όταν κόβονται ή όταν τους λείπει το νερό. Στη Γάζα δεν υπάρχουν μικρόφωνα.

30 Οκτωβρίου 2023

⸙⸙⸙

Μετάφραση: Αναστάσιος Θεοφιλογιαννάκος

[Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Quodlibet. Πρώτη δημοσίευση στο ηλεκτρονικό Φρεαρ - frear.gr].

*

ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Vassilis Makridis

- Διαβάστε προσεκτικά την 1η παράγραφο από μια χτεσινή δήλωση εκπροσώπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπή (ΔΟΕ) στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείου DPA:

- «Η ΔΟΕ τηρεί την αρχή της ατομικής ευθύνης. Οι αθλητές δεν φέρουν ευθύνη για τις πράξεις των κυβερνήσεων (των χωρών) τους».

- Και πριν… χαρείτε, ότι αυτή η τοποθέτηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως γνώμονας για την επιστροφή των αθλητών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, αμέσως ο εκπρόσωπός της σπεύδει να διευκρινίσει, ότι η τοποθέτηση αυτή αφορά στους αθλητές που εκπροσωπούν… το κράτος του Ισραήλ!!! Και προσθέτει μάλιστα αμέσως μετά, ότι «η ΔΟΕ θα εργαστεί με την τοπική Ολυμπιακή Επιτροπή (Στγ: του Ισραήλ), ώστε να εξασφαλίσει επιχειρησιακά μέτρα (Στγ: ασφαλείας, για τους αθλητές από το Ισραήλ), όπως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο».

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.

*

Ηλίας Σιαμέλας

Τι να πεις με τις λέξεις

Τι να πεις με τους στίχους

Είναι ο βάρβαρος

Ότι και να πεις

Θα σε σκοτώσει...

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

"Η Παλαιστίνια ποιήτρια, συγγραφέας, βιοχημικός καθηγήτρια Hiba Kamal Abu Nada σκοτώθηκε από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα Ήταν 32 χρονών. Μια ημέρα πριν σκοτωθεί έγραφε: «Αν πεθάνουμε... πείτε στον κόσμο, στο όνομά μας, ότι είμαστε δίκαιοι άνθρωποι/στο πλευρό της αλήθειας»." Ηγουμενίντζα

*

Hajo Meyer: Ο επιζών του Άουσβιτς που συνέκρινε το Ισραήλ με τους ναζί

 

NEWS247.GR

Hajo Meyer: Ο επιζών του Άουσβιτς που συνέκρινε το Ισραήλ με τους ναζί

*

Ανακοίνωση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών (από τον φίλο Γιώργο Ανδρουλάκη) για την Παλαιστίνη:

Το έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης με θύματα αμάχους, αθώα παιδιά, γυναίκες και άνδρες αποτελεί μέρος του σχεδίου μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων. Το σχέδιο αυτό συντελείται εδώ και 75 χρόνια, από την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ και εντείνεται τα τελευταία 17 χρόνια, από την έναρξη του χερσαίου, εναέριου και θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας και την αποκοπή της από την πρόσβαση σε καθαρό νερό, ηλεκτρισμό, τρόφιμα, υγειονομικό υλικό, μέσα επικοινωνίας.

Ο Παλαιστινιακός λαός τελεί υπό κατοχικό καθεστώς από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δεν σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και έχει μετατρέψει ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας σε μια απάνθρωπη, στρατιωτικά περίφραχτη υπαίθρια φυλακή χωρίς στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που υποκινούν τους διαρκείς αγώνες και εξεγέρσεις του Παλαιστινιακού λαού για ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Όσοι πραγματικά πιστεύουμε στην ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαινιστικαού λαού για να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Αυτή είναι η ελάχιστη συνθήκη για να αρθούν τα δεινά που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της περιοχής.

Aπαιτούμε από την κυβέρνηση της χώρας μας:

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

Να αποσυρθεί άμεσα η Ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” από την «αποστολή» στη Ν/Α Μεσόγειο.

Άμεση και έμπρακτη εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.

--

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Πανεπιστημίου Πατρών

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη - Η απειλή εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού

29 Οκτωβρίου 2023

Η καταπίεση και η βαρβαρότητα που υφίσταται χρόνια τώρα ο Παλαιστινιακός λαός από την κυβέρνηση του Ισραήλ που καθημερινά φυλακίζει, εκτοπίζει, βασανίζει, δολοφονεί αμάχους, ηλικιωμένους και παιδιά συμβαίνει παράλληλα με την απροθυμία της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών οργανισμών να εφαρμόσουν τις αποφάσεις για τη δημιουργία δύο κρατών στη βάση της αυτοδιάθεσης των λαών.

Ο Παλαιστινιακός λαός τελεί υπό κατοχικό καθεστώς, ένα καθεστώς που δεν σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και έχει μετατρέψει ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας σε μια απάνθρωπη, στρατιωτικά περίφραχτη υπαίθρια φυλακή χωρίς στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Όσοι πραγματικά πιστεύουμε στην ειρήνη για την πολύπαθη Μέση Ανατολή, απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη και τη δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους χωρίς τείχος και με προσδιορισμένα γεωγραφικά όρια. Η προσοχή μας αυτήν τη στιγμή, μετά και τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί της Γάζας -κίνηση που σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες συνιστά έγκλημα πολέμου- είναι στραμμένη στην απειλή της εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού. Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιούνται πλέον καθημερινά από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας αφήνουν πίσω χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Το έγκλημα σε μία περιοχή που απέκλεισαν δρόμους διαφυγής αποτελεί μία από τις πλέον σκοτεινές σελίδες της πολιτικής του 20ου αιώνα. Όταν μάλιστα εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ έχει την ευχέρεια να ελέγχει και να επιδεινώνει την κατάσταση στην περιοχή, κόβοντας για παράδειγμα το νερό και το ρεύμα, μπορούμε να μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα.

Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει και δεν μένει αναπάντητο από τους λαούς, παρά τη συστηματική προπαγάνδα από τη μεριά των κυρίαρχων ΜΜΕ που επαναλαμβάνουν τα δελτία τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης προσπαθώντας να αποσοβήσουν κάθε αντίδραση.

Συστρατευόμαστε στον δίκαιο αγώνα για να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Αυτή είναι η ελάχιστη συνθήκη για να αρθούν τα δεινά που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της περιοχής. Συστρατευόμαστε μαζί με όσους και όσες διαδηλώνουν σ΄όλο τον κόσμο υπέρ των δικαιωμάτων και κατά των εγκλημάτων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Συντασσόμαστε με το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητάει την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Η απαράδεκτη θέση της Ελλάδας στον ΟΗΕ να δηλώσει αποχή δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν τις οικογένειες τους στη λωρίδα της Γάζας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της χώρας μας: Να μην εμπλέξει τη χώρα στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα, να αποσύρει άμεσα την Ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” από την «αποστολή» στη Ν/Α Μεσόγειο, και να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εγρήγορση και την ένωσή μας με τα κινήματα ειρήνης που οι δύο λαοί έχουν αναπτύξει. Συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, όπου πραγματοποιούνται, στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αθήνα.

 

 

Ετικέτες: