ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 2ο – ΛΑΘΟΣ Ή ΔΙΚΑΙΩΣΗ; – Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ( 1. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ – «ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ» / 2. ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ- ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΙΣΜΟΙ / 3. ΑΛΛΗ Η ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ / 4. ΕΞΑΚΡΙΒΩΤΙΣΜΟΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 0 comments

 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 2ο – ΛΑΘΟΣ Ή ΔΙΚΑΙΩΣΗ; – Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ

1. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΚΛΗ – «ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ» Στις προηγούμενες εκλογές και σε μια μικροπολεμική είχε απορριφθεί η συνεργασία με τον Μπρακούλια, που τώρα, μετά 4 χρόνια πέτυχε. Ήταν σχετικά μόνος ο Περικλής, υπέρμαχος της «ενότητας» και της προσχώρησης. Αντιτάχθηκαν με σθένος και οργή και πολλοί και Συριζαίοι και συνεργάτες. Σε κάποιους των πρώτης γραμμής των μετόπισθεν τότε, φανατικοί της αυτόνομης καθόδου, ανεφάνη εμπρός τους το φως το αληθινόν, είδαν ότι η ηγεσία του Νώντα πρέπει να αντικατασταθεί με αυτήν του Φάνη. Α. Προκύπτουν λογικά ερωτήματα: Αυτοί που επιλέγουν σήμερα την μεταβίβαση της αρχηγίας στον Φάνη έκαναν αυτοκριτική πως αυτό που επιλέγουν σήμερα κακώς δεν το επέλεξαν το 19 ή καλά έκαναν το 19 και στην τετραετία μέχρι σήμερα είδαν τις πολιτικές, διανοητικές και αναπτυξιολογικές ικανότητες του αρχηγού του Μπρακούλια; Το 19 δεν μας ήταν καλός αλλά τι είπε και έκανε στα τελευταία 4 χρόνια, ενώ αυτά τα έκρυβε από το 2002 και μετά, για 17 χρόνια; Δεν απαιτώ απάντηση από κανένα αποδιαρθρωμένο αριστερό μυαλό, αλλά από τον φίλο μου τον Χρίστο θα το ήθελα για να γνωρίζω, αν και εγώ το 19 έκανα λάθος όταν αυτός μου υπέδειξε την πολιτική αξιοσύνη, την ποιότητα σκέψης, την προδευτικότητα και αριστερότητα του Νώντα. Είναι κοινωνική θεματική, απαιτούνται καθαρές κουβέντες, τα μάτια να κοιτάνε μάτια. Β. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της μεταμέλειας: να σκέφτηκαν (αυτές οι πολιτικοδιανοητικές δυνάμεις της αριστεράς) ότι ο Μπρακούλιας δεν ξέρει πολλά και θα του «περνάνε τις γραμμές τους». Μας είχε συμβεί το 2002 που φτιάχναμε την Αρμονική Ανάπτυξη και μας το είπαν τότε: ότι θα πάνε με τον Αντώνη, (θα διαβάσετε στο δημοσιευμένο τότε σημείωμα στην εφημερίδα μας – αριστερά στην εικόνα).
2. ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ- ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΙΣΜΟΙ Στον πολιτικό ανταγωνισμό παρέχεται η δυνατότητα οι διεκδικητές αξιωμάτων να παρουσιάζονται σαν άλλοι από τον εαυτό τους. Πολλοί φέρουν πολλά τραύματα προσποιούνται τους δυνατούς, ανεξάρτητους. Η εξοντωτική πίεση από μέλη σε άλλα μέλη του Σύριζα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ώστε να παραιτηθούν, γιατί έκαναν το σφάλμα να επιλέξουν αυτόγνωμα την υποψηφιότητά τους με το ψηφοδέλτιο του Καραβά, μου έφερε στο νου ένα περιστατικό από το οποίο μπορεί να βγάλει κάποιος πολλά συμπεράσματα. «Έπεσαν πάνω» στον Νώντα από Αθήνα, Κόρινθο, Βουλευτές, τοπικοί μαμούχαλοι να κατεβάσει από την σελίδα της παράταξής του την φωτογραφία που χαιρετά τον περιφερειάρχη τότε Τατούλη έξω από τα γραφεία της παράταξης. Στην «ευρεία σύσκεψη» με εμένα και έναν άλλο (…) και με το Νώντα σε κακό ψυχολογικό χάλι (…) και παρά την διαφωνία μου κατέβασε την φωτογραφία. Φανταστείτε λοιπόν, σε σοβαρά θέματα αντιστάσεις και χατζιαβατισμούς. (Επισυνάπτω την φωτογραφία που κατά μερικούς αριστερούς ήταν προσβολή της αριστεροσύνης τους – δεξιά στην εικόνα).
3. ΑΛΛΗ Η ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
Η εμπειρία μου από το να βάλω το όνομά μου κάτω από αυτό του Νώντα – που πολλοί με απέτρεπαν- είναι μια απόδειξη ότι η υποκρισία, η άγνοια, η αντιδημοκρατική συμπεριφορά η ανηθικότητα δεν είναι προνόμιο κανενός χρώματος. Πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, που ο «αρχηγός» μου «έκοψε την καλημέρα», έστειλα mail στην εκλεγμένη Πατρίτσια, που καλό είναι να το δημοσίευε. Με περιεχόμενα απόψεων για τοπικά θέματα, την «κουβαρντοσύνη…», την δημοκρατία κλπ. Απάντηση δεν είχα, απόδειξη ευτέλειας και ηθικής αναπηρίας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να δείξουν ότι υπηρετούν αξίες.
4. ΕΞΑΚΡΙΒΩΤΙΣΜΟΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Το βλέπουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή: κάποιοι υπάρχουν για να δίνουν τα προσχήματα, τα άλλοθι για να κυβερνούν άλλοι. Εδώ στον Δήμο μας κάποιοι αριστεροί από το καλάθι υπηρετούν με το επιτυχές προξενιό με τον Μπρακούλια τον ευγενή σκοπό των «φρουρών της παράστασης», της παράταξης χωρίς λόγο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία. Κάθε φορά η παρακμή εμφανίζεται στο πάλκο με τα ρούχα της υπόσχεσης. Και οι ψηφοφόροι λόγω άγνοιας, ιδιοτέλειας, βλέπουν το όνειρο που θέλουν να δουν.
Γρηγόρης Κλαδούχος Ξυλόκαστρο 1 Οκτωβρίου 2023
(Επόμενο: Κριτική θέσεων της παράταξης Καραβά).
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο