ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΟΧΙ ΑΛΛΟ 41% - Η επανάληψη του 41% σε πολλές ανακοινώσεις και αναρτήσεις (ως αποστασιοιποίηση), λειτουργεί διαθλαστικά στο μυαλό αυτών που το διαβάζουν ως: 1. Επαναφορά στην μνήμη ότι όσα γίνονται έχουν πρόσφατη κοινωνική συμφωνία. 2. Υπενθύμιση ότι οι του 41% πρέπει να ντρέπονται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι το συναίσθημα της ντροπής αποτελεί μια αξία. Όταν έχει ξεφτίσει κάθε αίσθημα ενοχής και νομίζουν οι άνθρωποι ότι η προσωπική τους ζωή και επιλογές τους δεν συνδέονται με την πορεία της κοινωνίας, φθάνουμε εμείς να ντρεπόμαστε που άλλοι δεν ντρέπονται με τους ξεδιάντροπους. Αυτό πολιτικά πουθενά δεν οδηγεί, έχει και μια δόση από έναν παραδοσιακό κώδικα μεταφοράς της ντροπής σε τιμή και τιμωρία, ενώ στην διαλεκτική της πολιτικής οι αντιθέσεις επιλύονται προς την παιδεία δημιουργίας κοινωνικού κεφαλαίου.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 0 comments

 ΟΧΙ ΑΛΛΟ 41%

Η επανάληψη του 41% σε πολλές ανακοινώσεις και αναρτήσεις (ως αποστασιοιποίηση), λειτουργεί διαθλαστικά στο μυαλό αυτών που το διαβάζουν ως:
1. Επαναφορά στην μνήμη ότι όσα γίνονται έχουν πρόσφατη κοινωνική συμφωνία.
2. Υπενθύμιση ότι οι του 41% πρέπει να ντρέπονται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι το συναίσθημα της ντροπής αποτελεί μια αξία. Όταν έχει ξεφτίσει κάθε αίσθημα ενοχής και νομίζουν οι άνθρωποι ότι η προσωπική τους ζωή και επιλογές τους δεν συνδέονται με την πορεία της κοινωνίας, φθάνουμε εμείς να ντρεπόμαστε που άλλοι δεν ντρέπονται με τους ξεδιάντροπους. Αυτό πολιτικά πουθενά δεν οδηγεί, έχει και μια δόση από έναν παραδοσιακό κώδικα μεταφοράς της ντροπής σε τιμή και τιμωρία, ενώ στην διαλεκτική της πολιτικής οι αντιθέσεις επιλύονται προς την παιδεία δημιουργίας κοινωνικού κεφαλαίου. (Γ. Κ.)
Ετικέτες: