ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Βασίλης Λ. Σαξώνης: Η κοινωνία έχει χάσει προ πολλού την μπάλα. - "οπαδικές διαμάχες"

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 0 comments

 

1.- Οι μεγαλύτερες ελληνικές ΠΑΕ [Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες] ανήκουν σε εφοπλιστές που εκτός από διαχρονικοί φίλαθλοι είναι και φίλοι της πολιτικής ενημέρωσης και του πολιστισμού, γι΄ αυτό παράλληλα κατέχουν και μμε [κανάλια και εφημερίδες].
Οι ιδιόκτητες ομάδες τους έχουν αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και προπονητές αλλά στους οπαδούς πουλάνε τοπικισμό, προσφυγιά και ποδοσφαιρική ιδεολογία, ανάλογα με την ιστορία κάθε ομάδας. Στην ενδεκάδα τους όμως παίζουν μόνο 1-2 Έλληνες κι΄ αυτοί συμπτωματικά μπορεί να έχουν τοπική ή προσφυγική καταγωγή.
Χαρακτηριστικά, στον πρώτο φιλικό αγώνα της ΑΕΚ με την τουρκική ΤΡΑΝΣΠΟΡΤΣΠΟΡΤ στην ενδεκάδα των δύο ομάδων ξεκίνησαν μόνο 2 Έλληνες, οι οποίοι όμως δεν έπαιζαν στην ελληνική ομάδα αλλά στην τουρκική. Στην ελληνική έπαιζαν μόνο ξένοι. Τα ίδια σε κάθε «ομάδα μας», 1-2 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα
2.- Κι΄ οι οπαδοί ζουν στη δική τους εικονική τους πραγματικότητα. Ποιος ξέρει ποια φτωχικά κοινωνικά δρομάκια και ποιες συναισθηματικές ευκολίες τους δημιούργησαν την προσωπική ποδοσφαιρική πίστη τη και την ακλόνητη πεποίθηση ότι η φανέλα της ομάδας τους είναι τιμημένη. Πώς να ξεφύγουν από την ερημιά της ύπαρξής τους και την άσκοπη μονοτονία της καθημερινότητάς τους, πώς να ξεπεράσουν την άγνοιά τους, πού να ξεσπάσουν την τυφλή οργή τους;
Θυμούνται μόνο τους »δικούς τους» οπαδούς που κατέθεσαν τη ζωή τους νομίζοντας ότι πραγματώνουν τα όνειρά τους. Νεκροί οι Α. Δημητριάδης από μαχαιριά, Χ. Μπλιώνας από φωτοβολίδα, Ε. Λιάκος και Κ. Ντόλιος από μολότοφ, Γ. Καρνέζης από μαχαιριά, Μιχάλης Φιλόπουλος από μαχαιριά, Γ. Ρουσάκης μετά από συμπλοκή, Κ. Κατσούλης μετά από συμπλοκή. Άλκης Καμπανός από μαχαιριά και χθές ο Μ. Κατσουρής από μαχαιριά.
Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν οργανωμένος οπαδός της Θύρας 7 του Ολυμπιακού, τον αποκαλούσαν «Ράμπο της 7» και το 2012 είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία με κάθειρξη 12 ετών και πρόσφατα είχε φωτογραφηθεί στο γήπεδο πίσω από τον Μαρινάκη, έχοντας μάλιστα στον λαιμό του κάρτα διαπίστευσης. Ο Ρουμπέτης οδηγούσε μια θωρακισμένη Mercedes, αυτοκίνητο που ήταν στο όνομα εταιρίας του Γιάννη Αλαφούζου. Η θωρακισμένη Mercedes ανήκει στην εταιρεία «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε», που είναι ιδιοκτήτρια του ΣΚΑΪ, συμφερόντων του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου.
Σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήταν στον ανακριτή για να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα και να ελεγχθεί πιθανή εμπλοκή του. -Το γκαράζ ήταν φυλλασσόμενο; -Υπήρχε φύλακας; -Υπήρχαν κάμερες; -Δηλώθηκε στην αστυνομία η απώλειά του; -Γνώριζε τον Ρουμπέτη;
Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Έβγαλε μια ανακοίνωση ότι «… -Για το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις τελευταίες ημέρες χωρίς την εμπλοκή μου και ενώ έλειπα στο εξωτερικό, στα χέρια του δολοφονηθέντος, με τον οποίο ουδεμία σχέση είχα, δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές οι απαραίτητες ρητές διευκρινίσεις. Το όχημα αυτό, κατασκευής του 2010, είχε ουσιαστικά παροπλιστεί και δεν το χρησιμοποιούσα καθώς είχε αντικατασταθεί από νεότερα αυτοκίνητα … Η διαδρομή μου, μέσα από το πληγωμένο από γκανγκστερικές μεθόδους ελληνικό ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνει ότι πάντα επιλέγω τον δρόμο της καθαρότητας και της νομιμότητας … Όλα στο φως …». Όχι δεν δήλωσε ακόμη ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Θα το κάνει μόνο αν παραπεμφθεί.
Κι΄ η θύρα 7 του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, τίμησε τον Ρουμπέτη της «Ελληνικής Μαφίας» με μαύρα πανώ, ενός λεπτού σιγή και όλο το γήπεδο συγκλονισμένο, φώναζε ρυθμικά το όνομά του.
Αύριο, οι ίδιοι οπαδοί θα παρακαλάνε τις ΠΑΕ να τους βάλουν δικηγόρους και να πληρώσουν τις εγγυήσεις.
3.- Είχαν φροντίσει οι Άγγλοι να ονομάσουν υποτιμητικά τους ταραξίες των γηπέδων τους ως Χούλιγκαν, απαξιώνοντας το όνομα του Ιρλανδού Πάτρικ Χούλιγκαν, που έδρασε κατά της Βρετανίας στα τέλη του 19ου αιώνα, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδας του, βάζοντας βόμβες στο Δουβλίνο και το Μπέλφαστ, εναντίον της Βρετανικής Κατοχής. Οι παγκόσμιοι αποικιοκράτες, οι Άγγλοι, δεν θα «διέσυραν» τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός ταραξία;
Όμως, ο γνήσιος Χούλιγκαν δεν έσπαγε κεφάλια και βιτρίνες, δεν χαπακώνονταν, δεν υπηρετούσε στον ποδοσφαιρικό στρατό του κάθε αφεντικού ούτε χαρτζιλικώνονταν απ΄ αυτόν.
4.- Κι΄ ο ποδοσφαιρικός τύπος να προστατεύει το «προϊόν», όπως αποκαλούν το ποδόσφαιρο οι αθλητικογράφοι.
Ξέρετε τώρα για την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία των «δημοσιογράφων» του πολιτικού τύπου. Υπερασπίζονται την κοινωνική βαρβαρότητα με την έντυπη και ηλεκτρονική γλώσσα τους και κατάντησαν την ενημέρωση το ψευδέστερο και φτωχότερο μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων .Δεν θα το έκαναν οι έμμισθοι αθλητικογράφοι;
Γι΄ αυτό οι Ολυμπιακοί αγώνες συνεχίζουν να είναι παρακατιανοί. Τα μεγαλύτερα και πλέον αξιοπόθητα τρόπαια για τους φιλάθλους είναι οι διοργανώσεις της FIFA, της UEFA, του ΝΒΑ, του Ουίμπλετον, του Ρολάν Γκαρός και του γκόλφ.
5.- Οι νεοναζί φίλαθλοι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Bad Blue Boys, είναι γνωστοί για τα αιματηρά επεισόδια που δημιουργούν. Γι΄ αυτό οι συνοριακές Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει άμεσα και εγγράφως τις ελληνικές Αρχές για την μετακίνηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, από τις 09:22 το πρωί της Δευτέρας. Στο πλήρες έγγραφο που απέστειλαν στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας και οι μάρκες των αυτοκινήτων τους που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο με κατεύθυνση προς την Ελλάδα.
Άλλα δύο ενημερωτικά σημειώματα του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ., με ημερομηνίες 6 και 7 Αυγούστου, επισήμαναν τη μετακίνηση των 150 οπαδών και παρέθεταν λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαμονή τους στην Αθήνα, ενώ παράλληλα προειδοποιούσαν για πιθανό «ραντεβού» με οργανωμένους της ΑΕΚ παραμονή του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Μάλιστα προειδοποιούσαν ότι «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο - πέταλο - του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».
Τους άφησαν, λοιπόν, να διανύσουν 1.500 χιλιόμετρα συνολικά με το κομβόι αυτοκινήτων τους με τις ξένες πινακίδες, να περάσουν ανενόχλητοι τα σύνορα, τα διόδια, να συναντηθούν με έλληνες συνεργάτες τους στην Αθήνα [έναν Παναθηναϊκό που συνελήφθη], να μπουν στον ηλεκτρικό με καδρόνια και κράνη, να περπατήσουν σαν οργανωμένος στρατός από τον Περισσό μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια και έτσι έφτασαν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο, της ΑΕΚ, έσπασαν ό,τι μπορούσαν ανενόχλητοι, συνεπλάκησαν με τους αντιπάλους τους, αφαίρεσαν ζωή ενός.
Όχι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους παρακολουθούσε. Ποιοί ήταν, ο Φλώρος, ο Χατζηδάκης ή οι συγγενείς του Μητσοτάκη; Δεν θα είχε και άδεια από την αρμόδια Εισαγγελέα που μάλλον ήταν σε διακοπές.
Έδρασε όμως, μετά από 20-25 λεπτά, όταν έστειλε τα ΜΑΤ και έριξαν τα δακρυγόνα και μετά, στο γεφυράκι πάνω από την υπόγεια οδό που περνάει μπροστά από το γήπεδο, πρώτα καθαρίστηκε το πεδίο με πιεστικό νερού και μετά ήρθε το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τη συλλογή των στοιχείων που καθαρίσθηκαν.
6.- Είναι γνωστό ότι ο ελληνικός λαός πίστευε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε δεμένα τα χέρια της. Και γι΄ αυτό ψήφισε τον Μητσοτάκη δύο φορές και τους τα έλυσε.
Όμως, τα κωμικά και γελοία της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν τραγικά, όταν συνέλαβαν στο ξενοδοχείο τους 9 τουρίστες από την Κροατία, που βέβαια τους άφησε αμέσως ελεύθερους.
7.- Δείτε πως οι αρμόδιοι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Ο Υπουργός Προστασίας μας, ο Οικονόμου, δήλωσε ότι «-Υπήρξε μια τραγική αποτυχία σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ … Δε νοείται η ΕΛΑΣ και στελέχη της μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν … Θα ήταν ο εύκολος δρόμος αυτός της παραίτησής μου».
Τελικά διάλεξε το δύσκολο δρόμο, να παραμείνει Υπουργός. Μάλλον δεν θα ενημερώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, δεν έχουν προσλάβει και αρκετούς αστυνομικούς, δεν έχουν και τα μέσα παρακολούθησης.
Μην ανησυχείτε όμως, γι΄ αυτά ακριβώς εκλέχθηκε η ΝΔ, για την ασφάλεια των πολιτών και βέβαια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όχι των πολιτών.
Το οικονομικό συμφέρον και η κυριαρχία των ισχυρών πάνω από τη ζωή των φιλάθλων.
8.- Κι οι άνθρωποι της ΑΕΚ εξήγησαν τους συγγενείς του δολοφονηθέντα πως είχαν κάνει τα πάντα για να μη συμβούν όσα συνέβησαν, αλλά δυστυχώς δεν ήταν στο χέρι τους και επίσης τους μετέφεραν προσωπικό μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, πως η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τους δείξει την συμπαράσταση της με πρόσφορους τρόπους σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Ποιό ήταν το ζήτημα, το χρέος της ΑΕΚ των 391 εκατομμυρίων ευρώ για να το αντιμετωπίσουν με τον υποβιβασμό; Πως μετά να μην φτιάξουν γήπεδο με τη βοήθεια της πολιτείας και τη συνεισφορά και της Περιφέρειας;
Και μετά, όλοι μαζί θα δούμε τα πρωταθλήματα να συνεχίζονται κανονικά, μετά από λίγα λεπτά σιγής, τις ανθοδέσμες και τα μαύρα περιβραχιόνια. Και οι πρώην αστυνομικοί διευθυντές θα συνεχίσουν να εργάζονται στις ΠΑΕ.
Και η θανατηφόρα σιγή της οικογένειας;
9.- Σίγουρα υπάρχουν υπεύθυνοι για όλα αυτά. Μάλιστα η απόλυτη συνευθύνη των πολιτών, εκφράστηκε και στις τελευταίες εκλογές, δια της σιωπηλής αποδοχής.
Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς - θύματα της αθλητικής βίας, επειδή η κοινωνία θα βρίσκει διέξοδο προσκυνώντας σώβρακα και φανέλες, επειδή όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες θα συνεχίζουν να εντάσσονται στην οικονομική λογική και επειδή οι επιτήδειοι Πρόεδροι θα αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες, θα δημιουργούν οπαδικούς στρατούς, θα στήνουν παιχνίδια, θα εξαγοράζουν διαιτησίες, θα δραστηριοποιούνται στο ποδοσφαιρικό στοίχημα και θα συντηρούν τις οπαδικές διαμάχες.
Και με μοχλό τα μέσα ενημέρωσης «μας» και τις ποδοσφαιρικές ομάδες «μας», θα πιέζουν κάθε κυβέρνηση να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.
Η κοινωνία έχει χάσει προ πολλού την μπάλα.
Ετικέτες: