ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Πολιτιστικοποιούν την οικονομία τους, με το άνοιγμα στους νέους, στην επιστήμη. Αξιοποιούν την γαστρονομία στο πολύμορφο τοπικό τους τουριστικό προϊόν. Επίσκεψη Διεθνούς Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών στο Σουφλί.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 0 comments




Στην Κόρινθο "ΣΥΖΗΤΟΥΝ" ΓΙΑ τουρισμό. Όμως, άλλοι ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Πολιτιστικοποιούν την οικονομία τους, με το άνοιγμα στους νέους, στην επιστήμη. Αξιοποιούν την γαστρονομία στο πολύμορφο τοπικό τους τουριστικό προϊόν. Ο γραμματέας του Δήμου Σουφλίου Χρήστος Χριστοδούλου υπενθυμίζει ότι: Στον Δήμο Σουφλίου καταφέραμε, αφού γνωρίζουμε οι ίδιοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, να αναδείξουμε το Σουφλί, ως το πρώτο ελληνικό χωριό που διακρίνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως « Best Tourism Village».
🔹️ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ🔹️
ΘΕΜΑ: «Επίσκεψη φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών στο Σουφλί».
Τον Δήμο Σουφλίου επισκέφθηκαν φοιτητές από Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών (UNISG) που εδρεύει στην Βόρεια Ιταλία και το οποίο μελετά την γαστρονομία με μία ολιστική προσέγγιση της τροφής, μέσω μιας ευρείας γκάμας επιστημονικών πεδίων.
Οι φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου διέμειναν στην πόλη του Σουφλίου και στο πλαίσιο γνωριμίας τους με τη μεσογειακή διατροφή, ιδιαιτέρως την Ελληνική και την τοπική γαστρονομία της Θράκης, επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις , καθώς επίσης μαγείρεψαν αλλά και γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.
Η γαστρονομική ταυτότητα της Θράκης και ειδικότερα του Δήμου Σουφλίου με τα φημισμένα αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, το τσίπουρο και το κρασί, το πεπόνι, τα σπαράγγια και το μέλι, αποτέλεσαν το σημείο ενδιαφέροντος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν δυναμικές μορφές ανάπτυξης των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών. Το Σουφλί ως ένα διακεκριμένο Best Tourism Village από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μπορεί να αναδείξει και να δώσει ώθηση στην αναγνώριση των τοπικών γεύσεων, ενώ αντίστροφα οι τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα μπορούν να καταστήσουν το Δήμο Σουφλίου ένα σημαντικό κέντρο στον «γαστρονομικό» χάρτη.

----------
Στην Κόρινθο μίλησαν ΓΙΑ... τουρισμό. Θα δούμε στους Δήμους της Κορινθίας κάτι πιο πρακτικό πέρα από κατανάλωση εικόνων;


Ετικέτες: