ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΩΡΑ ή Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ (αυτοδιοικητικοί) - ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ), Η ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 0 comments

 Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΩΡΑ ή Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ;



1. Μια προεκλογική κενολογία, αδιαφορία για την ουσία, κερδοσκοπία ψέματος. Θα είναι στιγμιαίο αδίκημα των ψηφοφόρων με θύμα τον εαυτό τους;

2. Οι ένοικοι αυτοδιοικητικοί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο απέδειξαν ότι έχτισαν καριέρα πιστοί στον θεσμό της αφωνίας, της ψηφοθηρικής κερδομανίας, της προσκολλήσεως, της χαιρετούρας με υποψήφιους βουλευτές. Δεν βρέθηκε ένας να ενημερώσει και συντάξει έναν ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΧΑΡΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ που να γνωστοποιηθεί στους τοπικούς υποψήφιους βουλευτές, ώστε αν είναι δυνατόν να δεσμευτούν σε κάποια.
3. Τα έργα τα βλέπουν οι θεατές. Κάθε στιγμή είναι ένα μικρό ή μεγάλο ραντεβού. Η απουσία έχει κόστος για τους πολίτες και τον Δήμο.







Ntinos Papantoniou
Ίσως σε μια μελλοντική αυτοδιοίκηση, υψηλών ποσοστών συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές και στην res publica, που θα κινητοποιεί την ατομική και συλλογική μνήμη περάσουμε από την προσβολή στην προβολή του θεσμού. Μέχρι τότε οι τοπικές ταυτότητες, οι αξίες, τα δικαιώματα, οι διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών θα παραμένουν παστωμένες. Προς το παρόν οι ένοικοι, ας κάνουν μερικά φροντιστήρια , αρχίζοντας από τις λέξεις πόλη, πολίτης, πολιτισμός, πολιτεία, πολιτεύομαι, πολεοδομία, πολιτοκάπηλος, πολιτοκοπία .

6 ημ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια




Ο Τσίπρας είναι αυστηρός. Δήλωσε προσήλωση στο «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ», σε αντίθεση με την παρέκκλιση του Κατρούγκαλου. Αν το εφαρμόσει κατά γράμμα θα αδιαφορήσει για τους αγρότες, την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την διατροφική επάρκεια, τις υποδομές και υπηρεσίες στην Ελληνική ύπαιθρο.
ΣΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
1.) 71 δεσμεύσεις, 11 άρθρα, σελίδες τέσσερεις, δύο μόνο λέξεις για το αγροτικό πετρέλαιο.
2.) Και στο έντυπο «Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 23 – 27», πάλι ούτε μια λέξη για τα παραπάνω. Τα αξιολογούν με μηδέν λέξεις, καμία αναφορά στα αγροδιατροφικά και τις κοινωνίες της Ελληνικής υπαίθρου. Το κείμενο κλείνει με 177 λέξεις αναφορά στους ΛΟΑΤΚΙ, και τα δικαιώματα σεξουαλικών μειονοτήτων.
ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ), - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Αυτή την στιγμή μέχρι και το master chef είναι στην Γκούρα (ορεινή Κορινθία) και μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα.
Οι βουλευτές πέρασαν από τα μέρη μας και πούλησαν ενδιαφέρον, ψέματα, ήταν άλλη μια φορά οι απεσταλμένοι ενός κεντρικού πολιτικού συστήματος. Για τα προβλήματα της Κορινθίας έχουν γίνει μελέτες, μάλιστα επιστημονικών στελεχών τους, αλλά οι υποψήφιοι αλλεργικοί σε αυτά.
Άκουσα υποψήφια στο Ξυλόκαστρο να μιλάει μόνο για τον τουρισμό μας, (που τέτοιος δεν υπάρχει) και χωρίς αναφορά στις πλειοψηφούσες δραστηριότητες.
Τις επόμενες ημέρες τα λέμε: για την γνώση, την θέληση και τις ανθρώπινες υποκειμενικότητες – κομματικούς απεσταλμένους ως αγωγών ισχύος από ψηλά προς την κοινωνία.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Αναφερθείς στην απόφαση να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου, K. Τσίπρας σημείωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πως <<στην πολιτική, καποιες φορές, είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις>>. Δήλωσε ακόμη αποφασισμένος <<να τηρήσει κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο αλλαγής>>."