ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








...από την αρχή μια καλύτερη ζωή για τον κόσμο της εργασίας

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 2 Μαΐου 2023 0 comments

Να δώσουμε ξανά νόημα στην Εργατική Πρωτομαγιά
Από Michalis Chiotinis, υποψήφιος με την Πνοή Δημοκρατίας στην Ά Αθηνών
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, διεκδικήσεων, τιμής στο εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις του.
Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, αντί για κατακτήσεις, η εργασία υφίσταται συνεχώς απώλειες. Αντί η αύξηση της παραγωγικότητας να ελαφραίνει τις πλάτες των εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται, τα ωράρια ελαστικοποιούνται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, και η σταθερά υψηλή ανεργία έχει γίνει ο μόνιμος φόβος για να σκύβει ο εργαζόμενος το κεφάλι.
Ειδικά στη χώρα μας, η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού έχει δημιουργήσει στρατιές εργαζομένων που απασχολούνται το καλοκαίρι με εξαντλητικούς ρυθμούς για να επιστρέψουν το χειμώνα στην ανεργία. Έχει δημιουργήσει ένα τοπίο απασχόλησης χαμηλής παραγωγικότητας, εντάσεως εργασίας, χαμηλής προστιθέμενης αξίας.
Σε αυτό το τοπίο, κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς αναπαράγουν κοινοτοπίες για την Εργατική Πρωτομαγιά, έχοντας κάνει αυτή τη μέρα μνήμης μία συνήθεια χωρίς περιεχόμενο.

Η Πνοή Δημοκρατίας καλεί τους συμπολίτες μας να δώσουμε ξανά περιεχόμενο σε αυτή τη μέρα, να οραματιστούμε από την αρχή μια καλύτερη ζωή για τον κόσμο της εργασίας. Με συνεχή αγώνα, με συμμετοχή, με ελπίδα και αισιοδοξία, να κάνουμε και πάλι κανόνα την ανθρώπινη ευημερία και την Εργατική Πρωτομαγιά ξανά γιορτή. 

Ετικέτες: